przyznać ile osób, tyle sposobów na te sałatkę. Moja wersja jest z nieco lżejszym dressingiem na bazie oliwy z oliwek i jogurtu naturalnego. Składniki: (na 3 porcje) (marynata do kurczaka) -400g piersi z kurczaka -2 ząbki czosnku -2 łyżki oliwy z oliwek -3 łyżki jogurtu naturalnego -1 łyżeczka bazylii -sól i pieprz -1 sałata
Smakuj życie!SKŁADNIKI na 2 Osoby: 1.5 ziemniaków 3 cebule 2 gałązki rozmarynu sól do smaku Marynata na cebulę 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 1 łyżeczka majeranku Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka wegety 3 łyżki masła PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki myję dokładnie w razie konieczności obieram ze skórki
Gotowanie Patkiwsypać kucharka, dodać pokrojoną drobno pepperoni bez pestek i smażyć z 10 minut co jakiś czas mieszając, na koniec dodać śmietanę i smażyć do zagęstnienia, wystudzić kotlet wyjąć z marynaty na talerz, na połowę nałożyć porcje prawdziwków, złożyć na pół, spiąć wykałaczkami w woreczku wymieszać mąkę z tartą bułką i obtaczać w woreczku kotlety - nie sypie się na blat
W Mojej Kuchni Lubięgreckiego łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli pieprz Przygotowanie : Karkówkę kroimy w plastry i rozbijamy Cebulę kroimy w piórka Doprawiamy cukrem, solą i pierzem Dodajemy jogurt i całość mieszamy Gotową marynatą przekładamy plastry karkówki Odstawiamy na 2 godzinki Karkówkę przekładamy na blachę (lub naczynia żaroodpornego) I zapiekamy ok 45 minut w 170oC Ostatnie 15 minut pieczemy bez przykrycia
Mechanik w kuchnitymianku sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Karczek umyć pokroić w plastry ( około 3 cm)i ułożyć w naczyniu. Cydr lekko podgrzać, dodać miód i przyprawy. Tak przygotowaną marynatą zalać mięso i odstawić do lodówki pod przykryciem na 24 godziny. Po tym czasie, wiadomo…działała i grill. Piec na małym ogniu, cydr się karmelizuje, przez około 5 minut
Gosia gotujekurczaka, 3 łyżki oleju, łyżka sosu teriyaki, łyżeczka curry, łyżeczka soli, łyżeczka czosnku niedźwiedziego, czubata łyżeczka majeranku, papryczka chili peperoncini, 3 większe ząbki czosnku, papryka słodka. Przygotowanie: Przygotowuję marynatę do kurczaka z oleju, sosu teriyaki i przypraw - soli, majeranku, czosnku niedźwiedziego, curry i rozgniecionej papryczki. Dokładnie nacieram kurczaka. Mięso układam na blaszce do pieczenia, posypuję słodką papryką, a pomiędzy układam
JejKuchnialeśnych grzybów 1 cebula 3 ząbki czosnku 5 dużych garści świeżego szpinaku Sól i pieprz do smaku 2 łyżki czosnku granulowanego 2 łyżki masła 2 łyżki suszonej bazylii Marynata 1 łyżka oleju 2 łyżki papryki czerwonej ostrej i słodkiej 2 łyżki czosnku granulowanego 2 łyżki majeranku i bazylii Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka wegety 2 łyżki sosu sojowego
Gotowanie Patkizrobiłam to nie uwierzyłam. W smaku dla mnie rewelacyjny, nawet moja Mama to potwierdziła. Idealny na kanapki zamiast tradycyjnego keczupu. Jeszcze można do sosów dodać lub jako marynatę użyć. Zastosowań pewnie wiele, przez zimę wypróbujemy. Zrobiłam kilka słoiczków, ale nie wiem czy jeszcze kilka nie zrobię. Składniki: 3 kg papryki 3 słoiki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki cukru 2 łyżki
Gotowanie z pasjąjabłka 2 łyżki masła sól, pieprz 1 szklanka cydru Sposób wykonania: Kurczaka płuczemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Olej mieszamy z majerankiem, papryką, solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Nacieramy marynatą mięso od zewnętrznej i wewnętrznej strony. Odstawiamy kurczaka w chłodne miejsce na około godzinę. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki. Do środka kurczaka wkładamy tyle jabłek
Qchnia po prostuprzygotowywać przez całe lato! Serio. Miska tej sałatki może być królową imprezy! Zasadniczo jest tu wszystko, co najlepsze we włoskiej kuchni: makaron, pomidory, mozzarella, sałata rzymska, oliwki, super prosta marynata z oliwy z oliwek, czosnku, syropu klonowego, soku z cytryny i świeżych ziół. Połącz składniki. A potem … twoja twarz nieuchronnie będzie skierowana ku misce z sałatką, która będzie znikać
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętych "szybko się robiących". Można dać takie warzywa jakie lubimy, lub poprostu te-które (tak jak mi) zalegają w lodówce, a ich czas wykorzystania nieubłaganie mija:D SKŁADNIKI:marynata Podwójna pierś z kurczaka (pokrojona w większą kostkę) 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego Szczypta soli 2 łyżeczki oliwy z oliwek Kurczaka łączymy że wszystkimi
Mamuśka wraca do formypapryka słodka, sos sojowy olej Przygotowanie: Do miseczki wlewamy 3 łyżki sosu sojowego, dodajemy po łyżeczce imbiru, pieprzu i papryki. Dokładnie mieszamy. Kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do marynaty. Mieszamy. Marchew oraz paprykę myjemy. Marchew obieramy i wraz z paprykę kroimy w słupki. Fasolkę oraz brokuł myjemy. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozgrzewamy woka i wlewamy odrobinę
Życie ze smakiemPOMIDOROWO-PAPRYKOWY - do pizzy, marynat, przystawek Jak zrobić domowy sos do pizzy i przystawek - wypróbowany przepis krok po kroku. Sos pomidorowo-paprykowy, niezwykła eksplozja smaków. Z powodzeniem możecie przygotować go w domu na zimę . Świetny nie tylko do pizzy, ale i również do przystawek, przekąsek, jako baza do zup i innych sosów lub marynowania mięsa i warzyw. Polecam
Moja Książka Kucharskaproszku, tymianku oraz ostrej papryki. Całość dokładnie wymieszaj. Kalafior umyj, obierz z liści i umieść go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą pędzelka wysmaruj dokładnie kalafiora przygotowaną marynatą. Następnie posyp go utartym serem gran padano. Kalafior piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia, po czym podziel go na mniejsze różyczki
365 dni dookoła kuchniwylot), tak aby zrobić miejsce na żurawinę. Owoce wkładamy do mięsa, dociskając (można posłużyć się końcówką drewnianej łyżki), aby dokładnie wypełniły przestrzeń. Zamykamy mięso za pomocą wykałaczek. Wmasowujemy marynatę w mięso i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki i nakłuwamy w kilku miejscach od góry patyczkiem do szaszłyków. Jeśli zostało nam trochę żurawiny posypujemy
Lena Gotuje