marynata - 6549 przepisów (strona:255/437)

ĆWIARTKI KURCZAKA PIECZONE Z SOSEM TERIYAKI I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 197

kurczaka, 3 łyżki oleju, łyżka sosu teriyaki, łyżeczka curry, łyżeczka soli, łyżeczka czosnku niedźwiedziego, czubata łyżeczka majeranku, papryczka chili peperoncini, 3 większe ząbki czosnku, papryka słodka. Przygotowanie: Przygotowuję marynatę do kurczaka z oleju, sosu teriyaki i przypraw - soli, majeranku, czosnku niedźwiedziego, curry i rozgniecionej papryczki. Dokładnie nacieram kurczaka. Mięso układam na blaszce do pieczenia, posypuję słodką papryką, a pomiędzy układam

JejKuchnia
KURCZAK FASZEROWANY GRZYBAMI LEŚNYMI 255

leśnych grzybów 1 cebula 3 ząbki czosnku 5 dużych garści świeżego szpinaku Sól i pieprz do smaku 2 łyżki czosnku granulowanego 2 łyżki masła 2 łyżki suszonej bazylii Marynata 1 łyżka oleju 2 łyżki papryki czerwonej ostrej i słodkiej 2 łyżki czosnku granulowanego 2 łyżki majeranku i bazylii Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka wegety 2 łyżki sosu sojowego

Gotowanie Patki
sos paprykowy na zimę - przetwory 399

zrobiłam to nie uwierzyłam. W smaku dla mnie rewelacyjny, nawet moja Mama to potwierdziła. Idealny na kanapki zamiast tradycyjnego keczupu. Jeszcze można do sosów dodać lub jako marynatę użyć. Zastosowań pewnie wiele, przez zimę wypróbujemy. Zrobiłam kilka słoiczków, ale nie wiem czy jeszcze kilka nie zrobię. Składniki: 3 kg papryki 3 słoiki koncentratu pomidorowego  3/4 szklanki cukru 2 łyżki

Gotowanie z pasją
Kurczak pieczony z jabłkami w cydrze 209

jabłka 2 łyżki masła sól, pieprz 1 szklanka cydru Sposób wykonania: Kurczaka płuczemy i suszymy papierowym ręcznikiem.  Olej mieszamy z majerankiem, papryką, solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Nacieramy marynatą mięso od zewnętrznej i wewnętrznej strony. Odstawiamy kurczaka w chłodne miejsce na około godzinę. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki. Do środka kurczaka wkładamy tyle jabłek

Qchnia po prostu
Włoska sałatka makaronowa 257

przygotowywać przez całe lato! Serio. Miska tej sałatki może być królową imprezy! Zasadniczo jest tu wszystko, co najlepsze we włoskiej kuchni: makaron, pomidory, mozzarella, sałata rzymska, oliwki, super prosta marynata z oliwy z oliwek, czosnku, syropu klonowego, soku z cytryny i świeżych ziół. Połącz składniki. A potem … twoja twarz nieuchronnie będzie skierowana ku misce z sałatką, która będzie znikać

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś z kurczaka z warzywami 205

tych "szybko się robiących". Można dać takie warzywa jakie lubimy, lub poprostu te-które (tak jak mi) zalegają w lodówce, a ich czas wykorzystania nieubłaganie mija:D SKŁADNIKI:marynata Podwójna pierś z kurczaka (pokrojona w większą kostkę) 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego Szczypta soli 2 łyżeczki oliwy z oliwek Kurczaka łączymy że wszystkimi

Mamuśka wraca do formy
Makaron ryżowy z warzywami z woka 238

papryka słodka, sos sojowy olej Przygotowanie: Do miseczki wlewamy 3 łyżki sosu sojowego, dodajemy po łyżeczce imbiru, pieprzu i papryki. Dokładnie mieszamy. Kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do marynaty. Mieszamy. Marchew oraz paprykę myjemy. Marchew obieramy i wraz z paprykę kroimy w słupki. Fasolkę oraz brokuł myjemy. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozgrzewamy woka i wlewamy odrobinę

Życie ze smakiem
SOS POMIDOROWO-PAPRYKOWY - do pizzy, marynat, przystawek 407

POMIDOROWO-PAPRYKOWY - do pizzy, marynat, przystawek Jak zrobić domowy sos do pizzy i przystawek -  wypróbowany przepis krok po kroku. Sos pomidorowo-paprykowy, niezwykła eksplozja smaków. Z powodzeniem możecie przygotować go w domu na zimę . Świetny nie tylko do pizzy, ale i również do przystawek, przekąsek, jako baza do zup i innych sosów lub marynowania mięsa i warzyw. Polecam

Moja Książka Kucharska
Sałatka z pieczonym kalafiorem, kurczakiem i gran padano 227

proszku, tymianku oraz ostrej papryki. Całość dokładnie wymieszaj. Kalafior umyj, obierz z liści i umieść go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą pędzelka wysmaruj dokładnie kalafiora przygotowaną marynatą. Następnie posyp go utartym serem gran padano. Kalafior piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia, po czym podziel go na mniejsze różyczki

365 dni dookoła kuchni
Schab z żurawiną 232

wylot), tak aby zrobić miejsce na żurawinę. Owoce wkładamy do mięsa, dociskając (można posłużyć się końcówką drewnianej łyżki), aby dokładnie wypełniły przestrzeń. Zamykamy mięso za pomocą wykałaczek. Wmasowujemy marynatę w mięso i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki i nakłuwamy w kilku miejscach od góry patyczkiem do szaszłyków. Jeśli zostało nam trochę żurawiny posypujemy

Lena Gotuje
SOCZYSTA ŁOPATKA WIEPRZOWA PIECZONA W WORECZKU DO PIECZENIA 197

Łopatka wieprzowa wyszła pyszna, miękka, krucha i soczysta. To doskonała propozycja na obiad bądź pokrojona w cienkie plasterki na zimno jako wędlina na kanapki.  Marynatę przygotowałam według własnych smaków, każdy z Was może użyć tu swoich ulubionych dowolnych przypraw i ziół. Składniki: * 1 kg łopatki wieprzowej * 7-8 łyżek oleju * 1 płaska łyżeczka przyprawy do wieprzowiny * pół łyżeczki majeranku

Zrób to smacznie
Juicy colorful spicy heaven 276

kolendry 100 g ugotowanego ryżu (jaśminowy, długi lub paraboilled Składniki sosu sałatki: 2 garście świeżej natki pietruszki 1 łyżka marynowanych paryczek jalapeño  1/2 świeżej papryczki chili 2 łyżki marynaty ze słoika z papyczek jalapeño 2 łyżki wody wyciśnięty sok z 1/2 limonki 1 pełna łyżka miodu 1 łyżka oliwy z oliwek Wszystko dodać do blendera, zmiksować na gładki płyn

Lajtkraft food intolerance
DOMOWA HARISSA - fantastyczny, pikantny sos do przystawek, pizzy, makaronu, marynat i mięsa 1313

pikantny sos, który z powodzeniem możecie przygotować w domu. Sos ten może mieć w Waszej kuchni wiele zastosowań - jako baza do sosów, zup, do przekąsek, pizzy, jako marynata do mięs i tak dalej i dalej... ;) Przygotowuje się go bardzo szybko i tylko od Was zależy jak będzie ostry. Ja użyłam jednej papryczki chilli i dla mnie już sos był

Moja Książka Kucharska
Mięso w marynacie z czarnej porzeczki 204

Teraz czas na polędwiczkę. Prawdę mówiąc możecie tak przyrządzić również karkówkę, też będzie smaczna. A moja wersja jest w marynacie z czarnej porzeczki. Wyszło pysznie ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pieczony łosoś w miodzie i koperku 207

łyżki oliwy 1 łyżka posiekanego koperku sól, pieprz Wykonanie: Do miski wycisnąć sok z cytryny, dodać miód, oliwę i koperek. Dokładnie wymieszać. Rybę pokroić na kawałki i wysmarować marynatą, odłożyć do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie, łososia posolić, popieprzyć z każdej strony i przełożyć na blaszkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec przez

magiczna kuchnia Kasi