pierwszy stek z krokodyla, bo nie jest łatwo dostać w sklepie takie mięso. Z tego powodu stek musi być prosty - chcemy poczuć przede wszystkim smak niezwykłego produktu a nie marynaty czy przypraw. Stek z krokodyla to mięso wykrawane z ogona. Konsystencje ma zbliżoną do dużych ryb, np tuńczyka czy rekina i smaży się podobnie. Smakuje za to bardziej jak kurczak
Milion SmakówJest to idealny, świąteczny przepis na śledzie. Składniki na dwa słoiki śledzi: Marynata: 4 płaty śledzi a'la matias 2 szkl wody 1/2 szkl octu 4 ziarnka pieprzu 4-6 kulek ziela angielskiego 2 liście laurowe 3 spore cebule Zalewa z oleju: olej rzepakowy np od. SemCo 2-4 łyżki oliwy z oliwek ewentualnie suszone pomidory, pieprz świeżo zmielony
Gotowanie...to proste !wszystkim Wam ciepłych, zdrowych i smacznych świąt! Wykorzystajcie ten czas na odpoczynek i czas z bliskimi Śledzie korzenne http://quchniaosobista.blogspot.com/ Śledzie z suszonymi grzybami http://www.jusiagotuje.pl/ Filety śledziowe w marynacie na słodko http://www.obiadgotowy.pl/ Najprostsze śledzie http://smakuje.blox.pl/ Śledzie z cebulką z koperkiem i słonecznikiem http://www.kuchniokracja.hanami.pl/ Roladki z kruchej szynki http://szczypta.com/ Rolada z indyka https://mydishesandsweets.wordpress.com/ Pierożki drożdżowe
Kuchnia Bazyliisparzyć wrzątkiem na sicie. Do miski wrzucić śledzie, pomidory i cebulkę. W mniejszej miseczce wymieszać zalewę z pomidorów, olej, ocet i suszone zioła. Doprawić pieprzem lub chilli i taką marynatą zalać śledzie. Wymieszać i przełożyć do zamykanego pojemnika lub słoika. Wstawić do lodówki na około 3 dni, aby smaki się połączyły
wyzwania kuchennegodzin. W zależności od tego jak mocno słone są śledzie, wodę wymień od 1 do nawet 3 razy. Śledzie kroimy na małe porcje mieszamy z marynatą, przekładamy do szklanych słoików i marynujemy najlepiej przez noc w lodówce. Smacznego! Pyszota
SMYKWKUCHNIłyżeczka soli ok 50 ml oleju aby wszystkie zioła wymieszać Pieczeń z indyka Wykonanie: Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać z olejem. Filet opłukać i osuszyć w ręczniku papierowym. Tak przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć mięso. Następnie mocno związujemy sznurkiem lub wkładamy do siatki i odstawiamy w chłodne miejsce na noc (lub kilka godzin). Filet pieczemy w rękawie foliowym w temperaturze 180 stopni
Pomysłowa kuchniaziemniaków 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Dodaj musztardę, miód i sos Worcestershire. Schab wymasuj solą i pieprzem, następnie posmaruj marynatą i owiń plastrami boczku. Rozgrzej masło na patelni i zrumień mięso po obu stronach, 5 minut po każdej. Zmniejsz temperaturę ( u mnie kuchnia indukcyjna na czwórce). Mięso można również wstawić
codojedzeniaNastępnie dorzucamy łyżeczkę mielonego cynamonu, 2 łyżeczki mielonej kolendry, łyżeczkę mielonego imbiru w proszku i 2 łyżeczki mielonego kardamonu. Całość prażymy na patelni jeszcze kilkanaście sekund. Bierzemy się za marynatę. Łączymy olej, sok z cytryny, musztardę i miód. Dokładnie mieszamy. Do całości wrzucamy nasze przyprawy z patelni. Całość dobrze mieszamy. Śledzie korzenne układamy w miseczce lub słoiczku kolejno: kawałki śledzia
Kuchennyviral.plłyżki koncentratu pomidorowego 30% ok. połowa zalewy z marynowania śledzi do smaku - ew. sól ZALEWA - wodę zagotowałam z przyprawami, dodałam ocet, ostudziłam. Filety śledziowe ułożyłam w pojemniku. Zalałam zimną marynatą i odstawiłam na przynajmniej 24 godziny w chłodne miejsce. Przynajmniej na dobę, ale mogą tak postać 2-3 dni. Po tym czasie śledzie odcedziłam, ale zalewy nie wylewałam. Filety śledziowe
W kuchennej krainiedrugiej miseczce wymieszaj bułkę tartą, orzechy włoskie i czosnek. Ułóż filety z łososia skórą dołu na kawałku papieru do pieczenia i dopraw porządnie solą i pieprzem. Posmaruj je dokładnie marynatą miodowo-musztardową (także po bokach) i włóż do lodówki na minimum godzinę. Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Wyjmij filety z lodówki posyp kruszonką i dociśnij ją żeby
karmelowycienkiemu płatowi mięsa więcej czasu na zakonserwowanie nie jest potrzebne , a i boczek mógłby się zrobić zdecydowanie zbyt słony. WIĄZANIE I PIECZENIE Zapeklowane mięso wyjmujemy z marynaty, oczyszczamy resztek przypraw. Boczek rozkładamy stroną z większą ilością tłuszczu na desce, osuszamy płat mięsa papierowym ręcznikiem. Cieniutko posypujemy mięso żelatyną i zwijamy w ciasną, elegancką roladę. Dodatek żelatyny ułatwia późniejsze krojenie – żelatyna
Karo in the KitchenKurczak z żurawiną, pomarańczą czy cytryną, to żadna nowość. A jak by go przygotować z konfiturą z truskawek? Użyłam jej na dwa sposoby – w marynacie, którą posmarowałam mięso oraz jako dodatek do gotowego dania, po podgrzaniu i połączeniu z suszoną żurawiną. Z tego eksperymentu wyszedł soczysty, lekko owocowy kurczak, bardzo smaczny zarówno prosto z [...] Artykuł KURCZAK Z KONFITURĄ
SandraFrej.comdość smaczne danie. Takich dań do powtórzenia mam juz kilka. Dzisiajszy pieczony filet z indyka też z pewnością dołączy do tej listy. ok. 1,5 kg filetu z indyka marynata
Polska ZupaWymieszać na jednolita pastę. W rondlu rozgrzać masło klarowane i dodać pastę, którą utarliśmy w moździerzu. Smażyć około 2 minut na bardzo wolnym ogniu. Włożyć kurczaka i wymieszać, wlać marynatę, dodać miód, płatki chilli i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Mięso powinno być miękkie, a sos zgęstnieć. kurczak na kwaśno
O kuchni z uczuciem