maliny - 13477 przepisów (strona:357/899)

Nocna owsianka z malinami 105

poranek! W moim śniadaniu nie może również zabraknąć owoców i dzisiaj postawiłam na słodziutkie malinki 😊 Składniki: płatki owsiane 0,5 szklanki, mleko roślinne sojowe lub orzechowe (słodzone) 1 szklanka, maliny 150 g, Sposób przygotowania: Płatki owsiane łączymy w misce z mlekiem, mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia dodajemy maliny i gotowe! W przepisie nie użyłam cukru

kulinarne odsłony pati
Bezglutenowe naleśniki czekoladowe z gorącymi malinami i pistacjami 161

szklanki mąki z sorgo 3 łyżki mąki z tapioki 2 łyżki kakao 1 jajko 250 ml mleka kokosowego szczypta soli 2 łyżeczki erytrolu olej kokosowy do smażenia 2 garście malin 2 garście pistacji 2 łyżeczki pudru z liofilizowanej czarnej porzeczki  jadalne kwiaty Wykonanie: Mąki i kakao mieszamy i przesiewamy przez sito, mieszamy trzepaczką z jajkiem, mlekiem kokosowym, erytrolem(...)szczyptą soli, aż powstanie jednolite ciasto naleśnikowe.  Naleśniki smażymy na patelni lekko posmarowanej masłem kokosowym.  Maliny dusimy chwilę z odrobiną wody i podajemy jako dodatek do naleśników. Danie posypujemy pistacjami i pudrem z liofilizowanej czarnej porzeczki. Ozdabiamy jadalnymi kwiatami (u mnie begonie i bratki

Quinoa Raz!
Babeczki z malinami i białą czekoladą 122

mąki tortowej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g cukru 1 duże jajko 2 łyżki soku z cytryny 250 ml mleka 4 łyżki oleju 200 g malin 100 g białej czekolady Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Czekoladę posiekać.  Mąkę i proszek przesiać. W misce wymieszać, za pomocą rózgi kuchennej, wszystkie mokre składniki: jajko, mleko(...)olej i sok z cytryny. Dodać mąkę i cukier, wymieszać tylko do połączenia się składników. Na koniec dodać czekoladę i maliny, delikatnie wmieszać.  Formę o mufinków wyłożyć papierowymi foremkami, przełożyć do nich ciasto, do ¾ wysokości.  Pieczemy w 190 stopniach przez 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Normal 0 21 false false false PL X-NONE

kulinarnyswiatdomi
Racuchy z malinami i porzeczkami 174

theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: szklanka mleka 1,5 szklanki mąki tortowej 1 jajko 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki cukru 100 g malin 150 g porzeczek Owoce myjemy i suszymy. Pozostałe składniki umieszczamy w misce i dokładnie miksujemy.  Dodajemy maliny i porzeczki.  Racuchy smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron

kulinarnyswiatdomi
Korzenne ciasto z cukinią 203

Cukinia , cukinia , cukinia  .  Obrodziła i wykorzystuje wszelkie przepisy by wykorzystać to warzywo , a jednocześnie by nie było monotonnie. Do ciast też się nadaje wspaniale

Malinowa Kawiarenka
Sernik z nasionami chia i owocami leśnymi 152

serka homogenizowanego naturalnego (ok. 200 g), - łyżeczka cukru pudru (ok. 5 g), - ziarenka laski wanilii, - łyżka nasion chia (ok. 10 g), - 1/4 szklanki jagód (ok. 40 g), - 1/4 szklanki malin (ok. 30 g). Sposób przygotowania 1. Łączymy serek z cukrem pudrem, ziarenkami laski wanilii i nasionami chia. 2. Miksujemy jagody z malinami. 3. Serek dekorujemy musem z owoców leśnych (deser

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Malinowy pudding chia 106

śniadaniem. W domu bardzo lubimy nasiona chia i co jakiś czas robię nam taki pudding. Staram się aby zawsze był inny i inaczej smakował. Polecam Składniki: 1 szkl świeżych malin 1,5 szkl mleka 10 łyżek chia 2 łyżki cukru trzcinowego 1/2 szkl śmietanki 30 % kolorowa posypka Przygotowanie: Maliny myjemy i rozcieramy je razem z cukrem. Wyciskamy z nich

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik jeżynowy z mascarpone z galaretką owocową 143

cukru pudru, 150 g jogurtu naturalnego, 80 g ciastek zbożowych z owocami, 6 listków żelatyny na 500 ml płynu (lub w proszku), galaretka winogronowa lub cytrynowa, oraz: garść malin, garść czarnej porzeczki. Przygotowanie: Formę wykładamy papierem do pieczenia, nie jest to konieczne. Ciastka rozkruszamy i wykładamy je na dno tortownicy. Płatki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie (wg inf. na opakowaniu(...)przekładamy do tortownicy wyłożonej ciastkami. Schładzamy do zastygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Kiedy galaretka zacznie gęstnieć przelewamy ja na wierzch sernika (musi być zastygnięty). Dodajemy owoce: maliny i czarną porzeczkę. Żeby uzyskać efekt piany, wystarczy niewielką ilość galaretki mocno upić trzepaczką i delikatnie ją przelać

Moniki Smakołyki
Lody malinowe z mleczkiem kokosowym [ENG] 153

this summer recipe you don't need an ice cream machine ... just pop it in the freezer and then enjoy in the sunshine SKŁADNIKI  |  INGREDIENTS 250 g malin (lekko zmrożone) |   250 g raspberry (slightly frozen) sok z połowy cytryny |  Half lemon juice 3-5 liści mięty |  3-5 mint leaves 250 ml mleczka kokosowego(...)coconut water  (from the can of coconut milk) ksylitol (do smaku, max 1 łyżka) | xylitol (according to your taste, max 1 spoon) PRZYGOTOWANIE 1.  Maliny, krem kokosowy, mięta oraz ksylitol włóż do miski i zblenduj.  2.  Dodać sok z cytryny. Wodę kokosową zacznij dodawać w przypadku kłopotów z mieszaniem składników. Pamiętaj, aby nie przekraczać więcej niż

Better Life By Auntie Ju
rolada bezowa z owocami 141

gazecie i do tego czas wypieku tego cuda to niecałe 30 min (czas oczekiwania na zjedzenie większy ;) ), wiedziałam że muszę ją zrobić. Do tego ukochane przez nas borówki i maliny i deser jak marzenie. Składniki: 4 duże schłodzone białka 200 g cukru pudru 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka octu krem 500 ml śmietanki  2 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki(...)soku malinowego lub wiśniowego 250 g borówek i malin Przygotowanie: w misce ubić białka na sztywną pianę  ubijając nadal dodawać po łyżce cukru pod koniec ubijania (gdy zabraknie cukru ;) ) dodać mąkę kukurydzianą i ocet masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozsmarować po całości - tak aby wyszedł duży prostokąt piec 5-10 min w piekarniku nagrzanym

Gotowanie z pasją
Placki z malinami 177

Kolejne, pyszne placki z dodatkiem sezonowych owoców. Ostatnio ciagle się takimi zajadamy ;) Tym razem z malinami, również oprószone cukrem pudrem. Mniam, idealne rozpoczęcie dnia! Polecam :) PS edutalent.pl  - pomoc przy pisaniu prac, fachowe doradztwo. Warto zaznaczyć, że to tylko zaplecze teoretyczne nie pisanie całych prac ;) Może komuś się przyda? Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego(...)proszku do pieczenia szczypta soli truskawki Jogurt wymieszać z jajkami i olejem, dodać cukier, mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i solą. Zmiksować na gładką i jednolitą masę. Dodac maliny, delikatnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnię nakładać po 1 łyżce ciasta, smażyć na małym ogniu do czasu aż urosną i się zarumienią. Placki przewrócić na drugą stronę i smażyć do zarumienienia

Domowa cukiernia Ewy
Tartaletki z budyniem i owocami 164

łyżeczka jogurtu (ok. 10 g), na nadzienie: - opakowanie budyniu bez cukru (ok. 40 g), - 2 łyżki cukru (ok. 20 g), - 2 szklanki mleka (ok. 500 ml), - 1/2 szklanki malin (ok. 60 g), - 1/2 szklanki jagód (ok. 78 g). Sposób przygotowania 1. Masło z dodatkiem przesianej mąki siekamy nożem. 2. Do masła dodajemy żółtko, cukier, jogurt i zagniatamy do momentu połączenia(...)Tartaletki napełniamy ciepłym budyniem i dekorujemy owocami. Tartaletki z budyniem i owocami są bogate w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - witaminę C (pochodzącą z malin i jagód), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej tartaletki: Porcja waży: ok. 86 g Energia: 168 ,6 kcal Białko: 3 ,4 g Tłuszcze: 8 ,5 g Węglowodany

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Jak usunąć bakterie i pestycydy z owoców i warzyw. 139

pisała o bardzo tanich i powszechnie dostępnych produktach: occie i sodzie oczyszczonej. Na ideę solidnego oczyszczania warzyw i owoców trafiałam wielokrotnie. Powróciłam do niej, gdy uświadomiłam sobie, że truskawki, maliny, czereśnie, które moje dziecko zajada z wielką ochotą, dotykało kilka osób (które zapewne nie miały zbyt czystych rąk) zanim trafiły na mój stół. Nawet gdybym kupowała wyłącznie ekologiczne produkty, kwestia(...)jest następujący: wszystkie produkty myję pod bieżącą zimna wodą, następnie szykuję w duże miski, z roztworem octu i sody.  Jako pierwsze płuczę miękkie owoce , których nie można obrać (maliny, jeżyny, truskawki, czereśnie, winogrona),  następnie twarde owoce (jabłka, gruszki, banany, mandarynki) - można włożyć do miski razem,  teraz kolej na warzywa, które nie rosły bezpośrednio w ziemi (pomidory, ogórki

Codziennik Kuchenny
Letni deser z leśnymi owocami wg Aleex 151

moja skóra nabiera złotego blasku. Tak przygotowana mogę wędrować uliczkami w stronę lokalnego bazaru, na którym robię codzienne zakupy. Zazwyczaj, oprócz warzyw, przynoszę do domu owoce, które uwielbiamy. Świeże maliny, słodkie od słońca, czarne jeżyny czy jagody o tej porze roku smakują po prostu wspaniale. Aż proszą się, by je zjadać całymi garściami. Tym razem wykorzystałam je w banalnym letnim(...)deserze, który doskonale sprawdza się w gorące, letnie dni. Spróbujcie. Składniki: • 2 galaretki o smaku owoców letnich • 2 cukry waniliowe • 250 g mieszanych owoców: malin, jeżyn i jagód • 150 ml mocno schłodzonej śmietanki 30% • kakao • 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: 1. Galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzątku wraz z jednym cukrem waniliowym. 2. Owoce mogą być świeże

W mojej kuchni
Porzeczkowy budyń z kaszy manny z kokosem 124

witaminę C.   Warto urozmaicać w ten sposób tradycyjne przepisy, w ten sposób nasza dieta jest urozmaicona i kolorowa.  Można wykorzystać dowolne, soczyste owoce, jak czarne porzeczki, maliny, truskawki, jeżyny i wiele innych. To bardzo ekonomiczny przepis!  Już wcześniej robiłam kokosowy budyń z kaszy manny , polecam. Jak uzyskać tak pięknie wyglądające na zdjęciach porzeczki? Nic trudnego! Porzeczki myjemy(...)osuszamy, tak jak zawsze. Rozkładamy na talerzyku i zamrażamy. Tuż przed podaniem wyciągamy i dekorujemy deser. Pięknie wyglądają także mrożone maliny, jeżyny, borówki amerykańskie, jagody i truskawki. Porzeczkowy budyń z kaszy manny z kokosem / 2 porcje Składniki: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 1/3 szklanki czerwonych porzeczek plus kilka gałązek porzeczek zamrożonych do dekoracji cukier lub jego zmiennik

Moja smaczna kuchnia