maliny - 13477 przepisów (strona:349/899)

Walentynkowy sernik na zimno z malinami 122

pszennej szczypta soli morskiej Masa serowa: 800 g mielonego sera białego 200 g mascarpone 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Galaretka malinowa: 300 g malin 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny Błyszcząca glazura*: 150 g cukru 75 ml wody 100 ml słodzonego mleka skondensowanego 150 g białej czekolady 1 łyżeczka żelatyny szczypta czerwonego barwnika * PRZYGOTOWANIE(...)albo grochem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 20 minut. Następnie zdejmij obciążenie i warstwę papieru i podpiecz kolejne 15 minut. Wyjmij i odstaw do wystudzenia. Galaretka malinowa Maliny zmiksuj z cukrem na purée. Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody i odstaw do napęcznienia. Następnie wlej 50 ml wrzątku i rozpuść ją w nim. Połącz z malinowym purée. Galaretkę

Food Square
Migdałowa kaszka z karmelizowanym bananem 164

dyni i słonecznik i wymieszaj z kaszką. Banan przekrój wzdłuż na pół i połóż na rozgrzanym maśle. Smaż aż się ładnie zrumieni. Napełnij miseczkę kaszką. Ułóż połówki banana, maliny i dodaj łyżkę orzechowo czekoladowego masła. U mnie masło migdałowo czekoladowe. użyłam mrożonych malin, które szybko się rozmrażają pod wpływem gorącej kaszki. Posyp wiórkami i nasionami konopi. Smacznego!   Spara Spara

codojedzenia
Pączki bez tłuszczu, czyli „fit” pączki prosto z piekarnika 187

miękkie, lekko wilgotne w środku i przy ugryzieniu fakturą bardzo przypominają typowe pączki. Możecie je po upieczeniu nadziać swoim ulubionym dżemem lub przy nakładaniu ciasta schować do środka mrożoną malinę i posypać zmielonym/zblendowanym ksylitolem lub odrobiną cukru pudru. Wykonanie Roztrzep jajka z ksylitolem. Dodaj serki homogenizowane i roztrzep wszystko dokładnie do uzyskania jednolitej masy. Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli, ziarenkami(...)mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ziarenka z 1/2 laski wanilii 2 łyżki ksylitolu zmielony ksylitol do posypania lub 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie: mrożone maliny lub dżem na nadzienie Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie

Eat me! Fit me!
Kokosowa owsianka 158

Składniki /1 porcja: – pół szklanki płatków owsianych – 2-3 łyżki kokosu – 1 banan – kilka świeżych lub mrożonych malin – 1 łyżeczka miodu – 50 ml mleka krowiego lub roślinnego Przygotowanie: Płatki górskie wsypujemy do miseczki i dodajemy 2-3 łyżki kokosu. Zalewamy wszystko przegotowaną wodą w takiej ilości aby pokryć wszystko w całości. Zostawiamy na kilka minut lub na całą(...)Następnie dolewamy ulubione mleko ( ciepłe lub zimne w zależności jak lubimy) dodajemy banana i maliny. Smacznego   Artykuł Kokosowa owsianka pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
BROWNIE Z CHILLI I MALINOWYM SOSEM 180

czekolady 100g mlecznej czekolady 1 płaska łyżeczka chilli 15 g kakao 200 g cukru 4 całe jaja rozmiar L 150 g mąki pszennej szczypta soli Malinowy sos: 200 g malin (mogą być mrożone) 6 łyżek wody 4 łyżki cukru 2 płatki żelatyny w listkach Sposób przygotowania: Masło i czekolady rozpuszczamy razem w rondlu, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką(...)przed podaniem brownie. Dwa listki żelatyny zalewamy małą ilością wody. Odstawiamy na około 10 min. Po tym czasie napęczniałą żelatynę odciskamy z wody. W między czasie 6 łyżek wody, maliny i cukier umieszczamy w rondlu. Podgrzewamy, aż owoce całkowicie się rozpadną. Przygotowaną wcześniej żelatynę dodajemy do malinowego płynu i dokładnie mieszamy. Odstawiamy sos na 10 minut, a następnie lekko ciepłym

Rusty Fork
CIASTO LETNIE MARZENIE 157

Ciasto zrobiłam ze składników, które aktualnie miałam w domu :) Wyszło delikatne i nie za słodkie. Wykorzystałam truskawki i maliny zamrożone latem.  Ciasto s makuje słońcem i wakacjami. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia i octu MASA SEROWA: 1 kg sera w wiaderku(...)dobrze zmielonego twarogu 2 wiśniowe galaretki 3-4 łyżki cukru pudru WIERZCH: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka agrestowa ok. 60 dag mrożonych owoców np. truskawek lub malin WYKONANIE: OWOCE: Wyciągamy z zamrażarki żeby się lekko rozmroziły. BISZKOPT: Ubijamy białka i dosypujemy partiami cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem i powoli wlewamy do białek, ciągle miksujemy. Mąkę

Pani na deser
ciasto jaglankowe 136

smaku i miksujemy blenderem na gładką masę. Gotową masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Odstawiamy do przestudzenia a następnie schładzamy w lodówce. składniki na malinowy wierzch: 1 słoiczek malin z sokiem 2 łyżeczki galaretki malinowej lub inny produkt żelujący wykonanie: Maliny z sokiem podgrzewamy, gdy będą gorące zestawiamy z ognia dodajemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczania się. Odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
MOCNO czekoladowa TARTA 145

zagotować co chwilę mieszając. Po zagotowaniu dodać połamaną na kosteczki czekoladę. Mieszać aż się rozpuści. Masę czekoladową wylać na spód i wstawić do lodówki.   Podawać ze świeżymi malinami oraz musem z malin. Całość można posypać delikatnie cukrem pudrem.         SMACZNEGO

Fiołkowe Talerze
Sernik na piernikowo-kokosowym spodzie 138

Proteinowy sernik na piernikowo-kokosowym spodzie. Idealny pomysł na deser i potreningową przekąskę. 500 g twarogu 100 g galaretki proteinowej* 300 ml wody maliny do przybrania Na spód: 3 większe pierniki, u mnie domowe z przepisu —> tutaj , ale mogą być dowolne inne kruche ciastka, ok 100 g 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki pasty kokosowej Składniki na spód(...)miksujemy i wylepiamy dno formy do tarty. Rozrabiamy galaretkę, miksujemy z serem. Masę wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Układamy maliny. Ciasto chłodzimy w lodówce do czasu, aż masa stężeje. *Jeśli nie macie galaretki proteinowej, to nic straconego. Można przygotować ją samodzielnie. Żelatynę w ilości na 500 ml wody rozpuszczamy w 300 ml wody. Gdy się rozpuści dodajemy

Kucharzyca
ZAPIEKANE OWOCE POD MIGDAŁOWYM CIASTEM! 147

śniadania rządzą się swoimi prawami! To jak można zjeść deser na śniadanie to czemu nie! Ja wciąż mam zapasy mrożonych owoców w zamrażalniku, postanowiłam zatem przygotować zapiekane owoce tj. maliny, wiśnie, porzeczki i świeże jabłka pod przepysznym ciastem migdałowym. Takie owoce podawane na gorąco sprawdzą się w roli śniadania, deseru czy podwieczorku. Przepyszne! SKŁADNIKI; - ulubione owoce np. maliny, jagody, wiśnie

SMYKWKUCHNI
Sałatka z halloumi, malinami i gruszką 147

halloumi zwyczajnie uwielbiam. Nie myślałam, że w połączeniu ze słodkimi dodatkami jego delikatnie słony smak będzie tak dobrze grał. Maliny, grillowaną gruszka, ogórek i pestki dyni wraz z serem halloumi to połączenie bardzo smaczne i odpowiadające mojemu podniebieniu. Nie ma natomiast dobrej sałatki bez odpowiedniego dressingu. To on powoduje. że dane składniki stają się jedną całością i elementami układanki(...)może popsuć wszystko. Dressing delikatnie cytrynowy w tym wypadku spisał się idealnie.  Składniki: 200 gram sera halloumi  garść malin  1 gruszka  1/2 ogórka  dwie łyżki uprażonych pestek dyni  garść ulubionych sałat dresssing: 2 łyżki oliwy, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka miodu, skórka otarta z limonki  oliwa do smażenia Smaż pokrojoną w plastry

Mango Papaja
PRZEPIS NA MINI PĄCZKI 192

temperatura oleju jest prawidłowa. Smażymy na złoty kolor, wyjmujemy łyżką cedzakową na ręczniki papierowe. Cukier puder zmieszaj z cynamonem i obtocz pączki. Sos malinowy: - 2 szklanki zamrożonych malin  - 2-3 łyżki miodu W rondelku zagotuj maliny, poczekaj aż nadmiar wody odparuje, dodaj miód i gotowe! Pyszny i prosty pomysł na weekendowe słodkości. Wypróbuj też przepis na hiszpańskie pączki CHURROS

SMYKWKUCHNI
Ciasto czekoladowe z malinami, jeżynami i sosem karmelowym 138

oraz POLSKIE MŁYNY na Facebooku . Składniki: 1 opakowanie Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny 2 jajka 75 g margaryny 3 łyżki wody dodatkowo: foremka na ciasto, która została dołączona do zestawu maliny i jeżyny świeże lub mrożone 150 gram cukierków karmelowych 50 ml śmietanki 30 % Przygotowanie: Do miski wsypujemy całą zawartość opakowania, dodajemy jajka, wodę i miękką margarynę. Całość dokładnie łączymy(...)miksera ok 3-4 minuty na wysokich obrotach. Gładką masę przekładamy do foremki dołączonej do Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny.  Na wierzchu układamy mrożona lub świeże owoce, ja wybrałam maliny i jeżyny. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni, pieczemy 50 minut. Ciasto polewamy polewą karmelową lun inną swoją ulubioną. Sos: w rondelku podgrzewamy śmietankę oraz cukierki karmelowe, mieszamy

Życie zaczyna się w kuchni
MINI TORCIKI ŚMIETANOWO-MALINOWE 276

cukierniczych. Zawsze przygotowywałam swoje domowe nadzienia, gdyż te gotowe kojarzyły mi się ze sztucznym smakiem i były dla mnie zbyt słodkie. A tu niespodzianka...malinowe nadzienie Lauretta naprawdę smakuje malinami, a nie sztucznymi aromatami i zawiera prawdziwe maliny w ilości 60%, które czuć! A co najważniejsze - nie jest przesłodzone.  Takie nadzienia to przede wszystkim wygoda oraz oszczędność czasu

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowy budyń jaglany 153

soli 2/3 szklanki mleka kokosowego 80 g gorzkiej czekolady, roztopionej* 1 łyżka kakao 3- 4 łyżki cukru trzcinowego lub syropu z agawy lub miodu (lub do smaku) mrożone maliny Przygotowanie: Kaszę jaglaną płuczemy pod ciepłą wodą, kilkakrotnie, odcedzamy. Do garnuszka z wrzącą wodą wsypujemy kaszę, dodać sól. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy moc palnika i gotujemy (gotowałam z przykrywką(...)blenderem do otrzymania bardzo gładkiej masy. Dodajemy mleko, roztopioną czekoladę, kakao, słodzimy do smaku. Miksujemy do otrzymania gładkiej masy o konsystencji budyniu. Przelewamy do małych naczyń, dekorujemy mrożonymi malinami

Smakowity Blog Kulinarny