maliny - 13477 przepisów (strona:343/899)

Kisiel z czerwonych porzeczek 160

mnie to wspomnienie dzieciństwa. Dla innych kwintesencja lata.  Prawdziwy kisiel ze świeżych owoców. U nas  z czerwonych i pachnących porzeczek. Można go także przyrządzić z  truskawek, malin lub innych sezonowych owoców.  Tak przygotowany lekki wakacyjny deser nie jest słodki, ponieważ zamiast cukru dodajemy syropu klonowego lub  syropu z agawy.  Najlepiej smakuje na ciepło(...)powodzeniem można się nim rozkoszować na zimno, w gorące lipcowe dni.  Kisiel z czerwonych porzeczek Składniki na 3-4 osoby : 2 szklanki wody  2 szklanki porzeczek, malin, truskawek itp. (u nas czerwona porzeczka)  2-3 łyżki syropu klonowego lub syropu z agawy  3 łyżki mąki ziemniaczanej  Przygotowanie: W ½ szklanki wody rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną. Do rondelka

Moja Mama Gotuje
Zapiekanka ryżowa ze szpinakiem 108

ogrodzie mamy zatrzęsienie malin, ogórków i szpinaku. Z malin mama robi sok, ogórki na różne sposoby przerabia na zimę a ze szpinaku ja wymyślam różne dania. Tym razem powstała zapiekanka ryżowa ze szpinakiem jajkami i różnymi serami. Proste danie, do którego sprawdzi się sałatka, które można wziąć potem na wynos do pracy lub odsmażyć na chrupiąco na patelni. Tak zwana

Cooking for Emily
tartaletki z owocami 234

soli na nadzienie: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki łyżka cukru  100 g masła 4 kostki czekolady z nadzieniem z masła orzechowego owoce: jagody, porzeczki, maliny, nektarynki, maliny, poziomki, agrest dodatkowo: papilotki na tartaletki Składniki ciasta zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. W tym czasie foremki do tartaletek wysmarować masłem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
jogurtowiec malinowy - lekkie ciasto bez pieczenia 207

zrobić, aby to się trzymało razem? Czy żelatyna zwiąże jogurt? Kombinujemy, próbujemy. I wyszło pysznie! Od tamtej pory, gdy tylko pojawiają się owoce sezonowe, począwszy od truskawek, poprzez porzeczki, maliny, wiśnie, jagody a nawet borówki, to robimy to proste ciasto bez pieczenia. Idealne na gorące letnie dni. JOGURTOWIEC MALINOWY Składniki: biszkopty w ilości na blaszkę esencja z herbaty około(...)owoców sezonowych (u nas są to akurat maliny) cukier do smaku 5 łyżeczek żelatyny 200 ml wody 400 ml jogurtu naturalnego czerwona galaretka Przygotowanie: 1. Na blaszkę wykładamy biszkopty. Namaczamy delikatnie biszkopty esencją z herbaty. 2. W blenderze kielichowym blendujemy połowę owoców z jogurtem naturalnym. Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Jeśli masa jest kwaśna, to możemy ją dosłodzić

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Smakuję i testuję: DayUp Pearls 195

kuchni ma bardzo szerokie zastosowanie - zobaczmy w takim razie jak sprawdziła się w owocowo-kokosowych deserkach. 1. DayUp Pearls RASBERRY  Skład: puree owocowe 76,5% (banan 29,5%), malina 9,5%, jagoda 8%), śmietanka kokosowa 17%, tapioka 4,5%, wiórki kokosowe 2%.    Poszło na pierwszy ogień! I tak naprawdę było pierwszym smakiem, który miałam okazję skosztować. Delikatny(...)subtelnie słodki mus owocowy z dominującą nutką malin i jagód. Na samym początku nie zachwycił, dopiero po drugim "kęsie" przyzwyczaiłam się do tego smaku i stwierdziłam, że chętnie sięgnę po więcej. Konsystencją przypomina gęsty pudding na zimno, taki pudding niosący ukojenie w upalne dni. Jestem na tak. 2. DayUp Pearls COCOA  Skład: puree owocowe 76,5% (jabłko

Kuchnia Ellie
Ciasto sezamowe z komosy ryżowej i proteinami ryżowymi (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 134

recenzja ) -ksylitol (według własnych preferencji) -kilka łyżeczek czarnego sezamu Dodatkowo -3/4 tabliczki gorzkiej czekolady (u nas z maltitolem) + 2 łyżki oleju kokosowego (na polewę)   -tahini (do ozdoby) -maliny (do ozdoby) SPÓD 1. Płatki zmielić na mąkę i wymieszać z kakao. 2. Melasę, olej i wodę podgrzać do rozpuszczenia oleju. 3. Zagnieść suche składniki z mokrymi i wypełnić ciastem(...)godzin, najlepiej na całą noc do lodówki. 9. Następnego dnia czekoladę wraz z olejem rozpuścić nad parą wodą. 10. Lekko przestudzoną polewę wylać na wyciągnięte z tortownicy ciacho. Ułożyć maliny i polać jeszcze strumieniem tahini. Zobacz recenzję

Candy Pandas
Tarta z kremem budyniowym i owocami 100

Witajcie, Dzisiaj polecam pyszną tartę z kremem budyniowym, borówkami oraz malinami Na blachę o średnicy 26 cm Składniki na ciasto: 255 g mąki luksusowej typ 550 130 g masła o temperaturze pokojowej 100 g cukru kryształ 1 jajko 2 łyżki wody ½ łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki szybko zagnieść ręką. Ciasto rozwałkować i wylepić nim tortownicę wyłożoną papierem(...)Budyń ugotować z 4 łyżkami cukru na 600 ml mleka. Ciepłą (nie gorącą) masę budyniową połączyć ze śmietaną i jogurtami naturalnymi.   Pozostałe składniki: 350 g owoców (borówki i maliny)   Wykonanie końcowe: Na gotowy spód rozsmarować ½ kremu budyniowego. Posypać owocami i wyłożyć resztę kremu. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 0 C przez 60 minut. Po ostygnięciu tartę polać

Przepisy Babci
Koktajl z czarnej porzeczki – fit napój na zdrowie :) 120

wspaniałych doznań smakowych Polecam! Składniki: 6 suszonych daktyli bez pestek 1 szklanka czarnej porzeczki (świeżej lub mrożonej) 1/2 szklanki zimnego mleka roślinnego (ja używam niesłodzonego) kilka truskawek lub malin albo jagód (opcjonalnie) Wykonanie: Czarną porzeczkę myjemy na sitku pod bieżącą wodą, usuwamy szypułki i wrzucamy do blendera. Dodajemy daktyle, mleko oraz ewentualnie kilka malin, truskawek albo jagód. Całość miksujemy

Lamarida.pl
jogurtowiec z truflami 136

Lekkie jak pianka ciasto o oryginalnym smaku, zrobionym przez trufle w czekoladzie. Niezbyt słodkie, przełamane konfiturą z malin i świeżymi owocami.  *tortownica 26 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 2 łyżki wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na piankę: 150 g cukierków trufle w czekoladzie(...)jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki galaretka krystaliczna 50 g czekolady deserowej 4 łyżki mleka dodatkowo: 3 łyżki konfitury malinowej Stovit maliny borówki amerykańskie łyżeczka kakao Przygotować biszkopt:  białka ubić na pianę, następnie dodać cukier a kiedy masa będzie gęsta i puszysta dodać żółtka. Ubijać, po chwili wlać wodę i olej. Mąki wymieszać z proszkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Przyjęcie w stylu włoskim – proste przekąski i przystawki 299

może się równać z takimi truflami. 100 g biszkoptów, 500 g mascarpone, 4 żółtka wiejskich jajek, 4 łyżki drobnego cukru, 1 szklanka zaparzonej kawy, 1/3 szklanki prosecco, świeże maliny (mogą też być truskawki), kakao do posypania Dla osób, które nie lubią czekolady (są takie?! nie wiem czemu ich zaprosiłam ;)) warto przygotować obłędne owocowe tiramisu w wersji truskawkowej lub malinowej. Wystarczy(...)powiększą objętość oraz zbledną, wmiksowujemy mascarpone. Przygotowujemy 5-6 pucharków i do każdego wkładamy biszkopt – namoczony w kawie i podzielony na 3-4 kawałki. Następnie wsypujemy kilka malin i dodajemy 2-3 łyżki masy jajecznej. Na wierzchu układamy kolejną porcję namoczonego przez kilka sekund w kawie biszkoptu, przykrywamy masą jajeczną i posypujemy kakao. Ozdabiamy owocami i wkładamy do lodówki

Poezja smaku
DOMOWY DŻEM AGRESTOWY- POZNAJ TRIKI I ZASADY DOBRYCH PRZETWORÓW NA ZIMĘ 166

kwadrans? Bo ja właśnie robię je tyle czasu! Moim zdaniem najważniejszy jest wybór owoców z jakich chcemy zrobić dżem. I tak zaczynając od dżemów truskawkowych czy tych z malin, wiemy że są to owoce dość wodniste więc dżem będzie z nich płynny, dlatego przy ich przygotowaniu możemy postępować na dwa sposoby, albo gotować długo masę bez pokrywki - co dla mnie(...)specjalnymi maszynkami, które można kupić na necie za grosze, ja mam taką małą ręczną za 5,99zł upolowaną kiedyś uwaga gdzie? w Rossmannie heheheh - owoce z drobnymi pestkami tj. maliny czy jeżyny, przetrzyj bez sitko , niestety żaden blender nie załatwi tych małych drobnych pesteczek, sprawdzi się tutaj duże sito, które postawisz nad garnkiem, i okrężnymi ruchami łyżką bez problemu oddzielisz

SMYKWKUCHNI
Tiramisu z czereśniami 118

mnie na śmierć i nawet nie spróbował tego deseru, ale mam nadzieję, że Wy będziecie nieco bardziej łaskawi Tu akurat użyłam czereśni, ale robiłam też tiramisu z dodatkiem malin oraz borówek amerykańskich. Naprawdę nie wiem, czemu Włosi jeszcze na to nie wpadli? Owoce w tiramisu? Oczywiście, że tak! Składniki na 4-5 porcji 3 jajka, w temperaturze pokojowej 4 łyżki(...)gramów mascarpone 300 ml mocnej, zaparzonej kawy (espresso)- lakko wystudzonej 125 ml likieru amaretto (mozna pominąć) biszkopty 2 łyżki kakao gorzka czekolada 2 garście czereśni (lubn inne owoce: maliny, borówki amerykańskie) Ż ółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno z dodatkiem odrobiny soli. Odstawić na bok. W dużej misce zmiksować żółtka z cukrem do uzyskania gładkiej, puszystej i blado

olalacooking
Makaron z serem i sosem truskawkowym 140

podniebienia. Na pewno będzie smakował dzieciom. Spaghetti w wersji na słodko :-) 200 g truskawek 1 łyżka sosu balsamico 1 łyżka cukru trzcinowego 1 garść porzeczek 1/2 szklanki malin  100 g serka twarogowego 1/2 szklanki śmietany 30 % mięta świeża Truskawki obieram, myję i kroję w plasterki. Kilka zostawiam do dekoracji. Przekładam do garnka, wsypuję cukier, sos balsamico i na wolnym(...)gotuję według instrukcji opakowania. Serek i śmietanę przekładam do miski i łączę mikserem. Nie dodaję cukru bo sos truskawkowy już jest słodki. Na talerzu układam makaron, dodaje sos, porzeczki, maliny, truskawki odłożone, serek, miętę

wesoła kuchnia
DESER Z HERBATNIKAMI I KAJMAKIEM 119

Szybki deser bez pieczenia, gdy mamy ochotę na coś słodkiego. SKŁADNIKI 100 g ciastek maślanych, 1 puszka kajmaku, 1 jogurt typu greckiego, maliny, borówki, banan likier czekoladowy, beziki do dekoracji WYKONANIE   Ciastka kruszymy. Na dnie pucharków układamy warstwę ciastek, następnie kajmaku, jogurtu, układamy banany pokrojone w plastry. Dekorujemy pokruszonymi bezikami, malinami i borówkami. Całość polewamy likierem

słodki bratek
Lody malinowe 126

PRZYGOTOWANIE: 5 minut + 30 minut w maszynie + czas chłodzenia Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: -50 ml mleka – 40 ml śmietanki 36% – 20 g cukru – 80-90 g malin PRZYGOTOWANIE: Składniki zblenduj w mikserze. Jeśli nie posiadasz maszynki do lodów przelej masę do pojemnika i wstaw do zamrażarki. Jeśli przygotowujesz lody w maszynie najpierw schłódź masę przez(...)Następnie wlej je do maszyny do lodów i postępuj zgodnie z instrukcją. Lody możesz podać z świeżymi malinami lub sosem malinowym. Smacznego! Artykuł Lody malinowe pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl