jeżyn 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 1/2 szkl wody 1 galaretka masa śmietankowa: 200 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny wierzch: jeżyny 10 malin 150 ml śmietany 30% 1 łyżeczka żelatyny Przygotowanie: masa śmietankowa: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Żelatynę rozrabiamy w ciepłej wodzie (ok.1/3 szkl) i studzimy. Dokładnie ostudzoną żelatynę łączymy(...)kiedy zmiękną przecieramy przez sito.Odkładamy 3-4 łyżki musu(dodamy do masy serowej z jeżynami), a do reszty dodajemy sypką galaretką i dokładnie mieszamy aby się rozpuściła. wierzch: Maliny podgrzewamy, a kiedy zmiękną przecieramy przez sito. W ciepłym sosie malinowym rozrabiamy żelatynę. (jeśli za bardzo ostygł można podgrzać go przez chwile w mikrofali) Śmietanę ubijamy na sztywno
Bon appetit mon amiedeser. A do sernika z jogurtu naturalnego można też dodać owoce. Aksamitny sernik bez sera z jogurtem naturalnym lub z jogurtem greckim o delikatnym waniliowym smaku i nutą świeżych malin... wspaniały i bardzo prosty do zrobienia. Aby go upiec możesz też użyć malin mrożonych bądź innych owoców. Polecam: truskawki, jagody, borówki, banany lub owoce z puszki
AniaGotuje.pljednych z moich ulubionych posiłków. Często powtarzam swoje wymyślone receptury, ale także tak samo często tworzę nowe miksy, tak jak ten poniżej. Koktajl jest przepyszny, z wyczuwalną obecnością malin i truskawek występujących tu pod nieco inną postacią. Składniki: 1 mrożony banan 2 garście malin 1 duża garść świeżego szpinaku 1 łyżeczka masła orzechowego 2 łyżki proszku
Zdrowie na języku :Płyżce zsiadłego mleka i ucierać. „Poncz” do nasączenia: 2 łyżki kawy mielonej, 2 łyżki cukru. Wszystko zalać 200 ml gotowanej wody. Odstawić do ostygnięcia. Dodatkowo: Maliny (ok. 500 g), mogą być mrożone 3 galaretki malinowe Galaretki rozpuścić w 4 ½ szklanki wody Przełożenie ciasta: Ciasto kakaowe + nasączyć „ponczem” + krem + maliny + tężejąca galaretka Smacznego!!! If you like slightly acidic
Przepisy BabciPyszne ciasto z warstwą malinową, kremem śmietankowym i polewą ajerkoniakową. Ciasto samo w sobie jest mocno aromatyczne, dzięki dodatkowi skórki z cytryny. Do tego kwaśne i aromatyczne maliny, oraz lekko słodki krem śmietankowy. Całość zwieńczona jest polewą na bazie ajerkoniaku i śmietanki kremówki. Osobiście uwielbiam takie słodko-kwaśne połączenia. Jest bardzo proste w przygotowaniu, nie ma prawa się nie udać
AleTorcikgrama tłuszczu na patelni beztłuszczowej. Placuszki nie należą do słodkich, wiec spokojnie można podawać je ze słodkimi dodatkami - u mnie odrobina dżemu z czerwonych owoców oraz świeże maliny. Składniki: 1,5 szklanki mąki z ryżu brązowego 2 jajka 200 g jogurtu greckiego 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: dżem(...)czerwonych owoców Stovit maliny Wykonanie: W misce mieszamy mąkę z ryżu brązowego z proszkiem do pieczenia i solą. W drugiej misce miksujemy jajka z jogurtem greckim, a następnie dodajemy miód i olej. Mieszamy do połączenia składników. Składniki suche dodajemy do składników mokrych i miksujemy około 2 min., aż uzyskamy jednolite ciasto bez grudek. Rozgrzewamy patelnię do beztłuszczowego smażenia
Kuchnia MagdaLenySzybko,prosto a co najważniejsze bez pieczenia. Wygląda wspaniale a smakuje wybornie. Dodałam trochę malin jako opcję dodatkową. Jeżeli lubicie maliny to polecam tę wersję. Składniki 300 g herbatników 30 g masła 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao Krem 100 g masła (w temp. pokojowej) 3/4 szklanki cukru pudru 100 g wiórków … Czytaj dalej Rolada
gotuj ze mnąCoś dla początkujących oraz dla miłośników pysznych deserów. Sernik z malinami pieczony bez spodu. Bardzo, bardzo prosty do zrobienia. Wystarczy wymieszać ze sobą kilka składników, wyłożyć maliny i kruszonkę! W smaku idealny.. maślany, delikatny. Cudowny smak pieczonych owoców pod najlepszą kruszonką. Aby upiec ten sernik nie potrzebujesz nawet miksera. Jeśli szukasz jeszcze prostszego ciasta, to polecam Ci ten sernik
AniaGotuje.plZapraszam na super smaczną wodę smakową, która idealnie ochłodzi nas w gorący dzień. Składniki: 1/2 szkl gorącej wody 1 torebka herbaty malinowej 1 łyżka miodu garść malin garść borówek 1 szkl zimnej wody Przygotowanie: W pół szklanki gorącej wody zaparzamy mocną herbatę malinową, lekko studzimy i słodzimy łyżką miodu. Garść borówek i malin myjemy i wkładamy do pojemnika na kostki
słodkie i nie tylko historie kulinarnekwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Krem malinowy: 1 budyń malinowy 250ml mleka 1 szklanka świeżych malin 2 łyżki cukru cukru 100g masła extra Dodatkowo: 250g borówki amerykańskiej masło do wysmarowania foremek cukier puder Wykonanie: 1. Ciasto Składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę, zawinąć w folię(...)cukrem w pozostałej ilości rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wlać budyń, mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć mikserem, ciągle miksując dodawać stopniowo wystudzony budyń oraz maliny. 3. Upieczone tartaletki wypełnić malinowym kremem, a na wierzchu ułożyć borówki. Posypać cukrem pudrem
Szalona Kuchnia EwelinySkładniki: opakowanie mixu sałat opakowanie świeżych malin łyżka oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: sałatę umyj i przełóż do miski posyp ją malinami polej oliwą posyp świeżo zmielonym pieprzem możesz dodać ser feta jeśli lubisz gotowe Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujeminuty. Po tym czasie wymieszać, by czekolada się roztopiła. Wystudzić, schłodzić w lodówce przez około 12 godzin. Schłodzoną masę ubić na gęsty krem. Frużelina malinowa: 500 g malin 2,5 łyżeczki żelatyny 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 2 łyżkach wody W garnuszku wymieszać maliny z cukrem, podgrzewać na wolnym ogniu
Domowa cukiernia Ewypłatków orkiszowych - 200 ml mleka - 150 ml jogurtu naturalnego - jajko - łyżka miodu Dodatki według upodobań i gustu, u mnie poszło to co było pod ręką: - banan - garść malin W dużej misce mieszamy trzepaczką mleko, jogurt, jajko i miód Dodajemy płatki i dokładnie mieszamy - odstawiamy na 5 min żeby płatki troszkę namokły Dodajemy drobno pokrojonego banana i maliny
Smacznie Pysznie Kaloryczniepłaskiej łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - skórka otarta z jednej niewoskowanej cytryny lub 1-2 łyżeczki soku z cytryny (można pominąć) Dodatkowo: - ok.300g owoców (u mnie śliwki + ogrodowe maliny) Kruszonka: - 100g mąki orkiszowej tortowej typ450 - 60g ksylitolu lub cukru - 50 masła pokrojonego na mniejsze kawałki - 2 łyżeczki ksylitolu z wanilią lub cukier waniliowy W misce umieścić mąkę, dodać ksylitol(...)wyrabiamy ciasta, nie mieszamy długo, mieszamy tylko do połączenia składników. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy. Na wierzchu układamy odszypułkowane śliwki (ja dodałam jeszcze ogrodowe maliny, łącznie miałam 300g owoców). Całość obsypujemy schłodzoną kruszonką. Blachę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy na termoobiegu ok. 25 minut, u mnie tylko do lekkiego przyrumienienia
Smaczne Zdrowe250g serka mascarpone 250g gotowego sera na sernik 4 łyżki cukru pudru 2 jajka 50g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 500g owoców jagodowych (użyłam borówki, jeżyn, czarnej porzeczki, malin) Kruszonka: 4 łyżki cukru (użyłam jasnego brązowego) 60g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 110g mąki pszennej (użyłam tortowej) 50g płatków migdałowych Ciasto: 1. Do miski przełożyć obie mąki, przesiać cukier
Mała Cukierenka