maliny - 13477 przepisów (strona:339/899)

Brownie z pieczonymi burakami 145

pyszne ciasto czekoladowe. buraki pieczone - 2 szt. mąka ryżowa, z amarantusa lub inna - 200 g gorzka czekolada 1,5 opakowania 2 łyżki kakao opakowania cukier kokosowy - 3/4 szklanki liofilizowane maliny jaja  3 szt. szczypta soli wanilia mielona - 1/2 łyżeczki olej rzepakowy  50 ml soda  1 łyżeczka łyżeczka mleka kokosowego z lodówki lub oleju kokosowego Buraki zetrzeć(...)stopniach C. Wyjąć ciasto i wystudzić. 50 gram czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać łyżeczkę oleju kokosowego lub stałej części z mleka kokosowego. Rozsmarować na cieście i pokruszyć liofilizowane maliny. Moje ciasto  było wilgotne. Ale nie miało typowej konsystencji brownie ( mokrego w środku). Po prostu nie dodałam rozpuszczonej czekolady, tylko 4 łyżki kakao

AZgotuj!
Health Box - pudełko zdrowych produktów #2 :) 154

białko: 33 g błonnik: 3,5 g sól: 0,2 g Herbata czarna rozgrzewająca  Firma:   Dary natury  Składniki:  herbata czarna cejlońska (85%), malina owoc, lipa kwiat, imbir  Jak już zapewne wiecie, bo wspominałam to niejednokrotnie - jestem wielką miłośniczką wszelkich herbat, a szczególnie mojej ukochanej zielonej. Czarnych herbat nie pijam praktycznie wcale, co nie oznacza(...)miksy są u mnie bardzo mile widziane. Jednak, mimo tych dodatkowych składników napar jakoś szczególnie nie daje poznać, że faktycznie są one tam obecne. A szkoda, bo myślałam, że malinę, lipę i imbir będzie miło i wyraźnie można wyczuć. W każdym razie herbata nadal jest bardzo smaczna, delikatna, może z maluteńką nutką kwiatów lipy. Ponad to bardzo podoba mi się

Zdrowie na języku :P
Owoce zapiekane pod orzechową kruszonką 129

Dziś  proponuje bardzo prosty i szybki deserek, który chyba zna każdy - owoce zapiekane pod kruszonką. Zrobiłam je w wersji letnio-jesiennej, bo z malinami, borówkami, śliwkami i jabłkiem. Na wierzch kruszonka z płatków owsianych i orzechów włoskich. Całość podana na ciepło smakuje przepysznie, lekko kwaskowate owoce doskonale połączyły się ze słodką i chrupiącą kruszonką. Brakowało jedynie jakiś topiących się(...)lodów do podania na wierzch ;) Moja wersja jest jednoporcjowa, zrobiona w małej kokilce, ale śmiało można powiększyć ilość składników i przygotować większą porcję :) Składniki: dowolne owoce: u mnie maliny, borówki, śliwki, jabłko Kruszonka: 1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki mąki owsianej 1 łyżka brązowego cukru szczypta cynamonu 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego Wykonanie: Kokilkę lekko posmarować olejem kokosowym, jabłka

Healthy food explorer
Prosty deser owocowy 105

zależy od czasu i zapasów kuchennych. Porcja deseru (czyli 1/3 całości) to ok. 300 kcal, w zależności od tego jakich owoców użyjecie. Ja użyłam mieszanki, w której były truskawki, maliny i porzeczki. Nie bójcie się mrożonek – zimą świetnie zastępują świeże owoce, i wbrew temu co się sądzi nie są uboższe w witaminy.   Prosty deser owocowy(...)następnie zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki. Wskazówki Użyłam galaretki z celiko, która jest mniejsza niż standardowa (14g/opak) - sprawdź gramaturę użytej galaretki przed przygotowaniem deseru Jeśli używasz kwaśnych owoców (maliny, porzeczki) dodaj więcej słodzika Pamiętaj, żeby budyń zalewać przestudzoną, lekko tężejącą galaretką (jeśli stężała za bardzo, lekko ją podgrzej). powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Prosty deser owocowy pochodzi

Powiedz dietom nie
Keks na białkach z malinami 117

małe) 5 białek  180 ml mleka 315 g mąki pszennej 250 g cukru 170 g masła 5 g soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Dodatkowo: maliny świeże lub mrożone  Należy pamiętać, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać białka z mlekiem, a w drugiej misce naszykować przesianą mąkę z proszkiem(...)przerywając miksowania dodać resztę mieszanki z białek i mleka i mieszać, aż ciast będzie gładkie i puszyste. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy, na wierzchu ułożyć maliny. Piec około godziny w temp.180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Życzę Smacznego! Zapraszam do polubienia mojego bloga

talerz przyjemności
8 prostych przepisów na ciasta z owocami – desery, którym nie można się oprzeć! 430

Uwaga! Nie zapomnij odpowiednio przygotować owoców. Śliwki powinny być wypestkowane i przekrojone na pół, zaś gruszki powinny mieć formę grubszych plastrów. Agrest można wrzucić w całości. Tarta z malinami Deser ten składa się z kruchego ciasta , wypełnionego kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki . Proporcje obu składników powinny być takie same lub zbliżone (np. 250 g serka(...)ilość. Nie może zabraknąć także cukru pudru , który nie tylko zapewnia słodki smak, ale także gładką konsystencję masy. Na przygotowanym w ten sposób cieście, należy równomiernie rozmieścić świeże maliny , które dodadzą smaku i aromatu, a także sprawią, że deser będzie wyglądał naprawdę apetycznie. Tort z kremem truskawkowym Przepis ten jest w pewnym stopniu połączeniem dwóch powyższych – biszkopt na tort można

Moja smaczna kuchnia
Czekoladowe pankakes 152

przepis przedstawię poniżej. Składniki: 1 łyżeczka octu jabłkowego ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka kakao 4 łyżki mąki owsianej 1 łyżka migdałów ½ szklanki mleka roślinnego lub sojowego 1 garść malin 1 garść borówek amerykańskich Przepis: Zblenduj maliny i borówki amerykańskie z mlekiem, octem jabłkowym i soda oczyszczoną. Dodaj kakao i mąkę i wymieszaj wszystko ze sobą Patelnię za pomocą pędzla wysmaruj

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z malinami, fetą i cukinią 123

moich ulubionych sałatek i zup. Żeby było lekko, fit i dietetycznie. I co bym nie utyła milion kilogramów w ciągu najbliższych tygodni, kilku..  Dzisiaj lekka, chrupiąca sałatka z malinami, winogronem, arbuzem i fetą. Miętą, cukinią i balsamicznym sosem. Taka co jeszcze pachnie latem chociaż już jest jesień.  Składniki pokrój, ułóż na talerzu i polej dressingiem.  cukinia pokrojona(...)plastry  kawałek sera feta maliny  arbuz roszponka sos balsamiczny  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Czekoladowo Cukiniowe Brownie z Kremem 105

owocami zrodził się po drodze. Czekoladowo cukiniowe brownie jest wilgotne, pyszne i sycące. Smak cukinii niewyczuwalny. Natomiast krem z owocami lekki, puszysty, delikatny. Słodko-orzeźwiające borówki i maliny polane cytrynowym lukrem stanowią niemalże idealne połączenie. Mój osobisty “wypiekowy tester” mąż był bardzooo zadowolony. Bardzo Wam polecam, zwłaszcza kiedy sezon na owoce lata trwa.   Składniki: 150 g masła(...)ostygnięcia.   Krem: 400 g kremowego serka (soft cheese np. Philadephia) 250 ml śmietany kremówki 36% 75 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 200 g borówek 200 g malin   Śmietanę ubijamy na sztywno. Oddzielnie ucieramy ser z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ubitą śmietanę dodajemy do utartego serka i ubijamy krótką chwilę do otrzymania sztywnego kremu.   Lukier

Made By Mom And Son
SAŁATKA Z CAMEMBERTEM I FIGAMI 103

łączę w różnych daniach. Dziś polecam taka pyszną sałateczkę, do przygotowania  w kilka chwil.   Składniki: 1 ser camembert naturalny 2 figi garść rukoli 1/3 granata szklanka malin miód płynny ew. szczypta mielonej chili Wykonanie: Na talerz wykładamy rukolę. Camembert kroimy w trójkąciki, figi w plastry. Na talerzu wykładamy na zmianę camembert i plastry figi, na wierzch wrzucamy(...)ziarna granata.  Maliny blendujemy, jeśli jest potrzeba dosładzamy miodem, ew. możemy doprawić chili, jeśli chcemy uzyskać   ciekawy posmak

Z Majeczką w kuchni
Krem piernikowy mascarpone 94

pierniki serca piernikowe w deserowej czekoladzie "Kopernik Toruń" kilka ziarenek kardamonu  skórka otarta z 1 limonki  2 łyżki miodu  2 figi  1 łyżka balsamico  maliny  kilka pierników "Kopernik Toruń"  W moździerzu ucieram kardamon na pył, dodaję pierniki i również ucieram na puder. Dodaję mascarpone oraz miód i skórkę z limonki. Mieszam dokładnie krem(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  Na patelni rozgrzewam łyżkę miodu i karmelizuję na nim figi z dodatkiem balsamico przez dwie minuty. Na talerzu kładę porcję kremu, dodaję figi, maliny a wierzch posypuję pudrem. Całość dekoruję miętą.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
SERNIK Z FIGAMI NA SPODZIE BROWNIE 130

smaków.  Na mięciutkim, mocno czekoladowym spodzie brownie.  Z aksamitną serową masą i gęstą polewą z sosu toffee. Udekorowany świeżymi figami ( myślę, że równie dobrze sprawdzą się też maliny). Łatwy do zrobienia, choć nieco pracochłonny. Zachwycił wszystkich bez wyjątku. Sernik jest dosyć krótko pieczony i powinien być wyjęty z piekarnika, gdy jego środek jest jeszcze sprężysty(...)jajka 1 budyń waniliowy SOS TOFFEE 1 szklanka śmietany 30% 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki brązowego cukru 50 g masła DODATKOWO : świeże figi pokrojone na ćwiartki lub np. maliny WYKONANIE Piekarnik nagrzewamy do 180℃, z funkcją góra/dół bez termoobiegu. Spód formy o średnicy 22-23 cm wykładamy papierem i zapinamy obręcz. BROWNIE: w rondelku, na małym gazie roztapiamy

cool and minty
Sakiewki francuskie z owocami leśnymi i budyniem 175

jeszcze jedno, jeżeli nie posypiecie cukrem pudrem, ten wypiek będzie praktycznie bez cukru (w zależności od przygotowania budyniu). Składniki na sakiewki : 1 opakowanie ciasta francuskiego  100g malin (można użyć mrożonych owoców) 50g borówki amerykańskiej (j.w.) Budyń (można zamienić na gotowy produkt)  3 żółtka  2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej  3 łyżeczki cukru waniliowego (domowej roboty(...)podgrzewając. Odstawić do wystudzenia.  Budyń z proszku przygotować według przepisu na opakowaniu.  Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, podzielić na 12 prostokątów.  Na 6 z nich ułożyć maliny i borówki, nałożyć łyżeczkę budyniu i zalepić drugim kawałkiem ciasta. Ramkę sakiewki warto przygnieść widelcem. Nie tylko będzie fajną dekoracją ale również dobrze sklei ciasto. Pięć 15 minut do zarumienienia

Słodkie Przyjemności
Deser tiramisu w pucharkach 215

białka) 60 ml (4 łyżki) likieru migdałowego Amaretto 3 łyżki cukru pudru szczypta soli do ubijania białek 3-4 łyżki naturalnego kakao (doskonałe jest np. kakao VanHouten) do dekoracji: maliny lub truskawki i listki świeżej mięty Uwaga: likier Amaretto można zastąpić winem Marsala - wtedy do 100 ml mocnej kawy dodajemy 80 ml wina Jak przygotować deser tiramisu w pucharkach Zaparzyć(...)wyrównać wierzch deseru, przykryć folią i odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem posypać kakao lub startą na proszek gorzką czekoladą. Mocno schłodzony deser tiramisu w pucharkach podaję z malinami i listkami mięty. Deser tiramisu w pucharkach

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata