Sernik jest bardzo smaczny i szybko się go przygotowuje. A owoce takie jakie są w sezonie jak wiadomo malin jeszcze nie ma więc są borówki. składniki spód -paczka okrągłych biszkoptów wierzch -maliny -ja dałam borówki masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka Włoszczowa 150 g-200 g serka mascarpone 4 łyżki śmietany 36 procentowej 1 szklanka cukru pudru 1 tabliczka
Moje Wyrobynamoczonych przez 12h w wodzie - 250 ml mleka Kokosowego Real Thai - 4 zielone banany (banany kroimy na plasterki i zamrażamy) - 150g mrożonych jagód - 200g mrożonych malin - 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego (można pominąć) Przygotowanie : Odlewamy wodę z orzechów, zalewamy je mlekiem kokosowym, dodajemy olej kokosowy 🥥 🥥 i blendujemy. Dodajemy banany, blendujemy. Dodajemy jagody(...)maliny, blendujemy Gotowe
Szkrab Je Samszybkie i łatwe ciasto, a przy tym wygląda i smakuje obłędnie. Składniki: 100 g masła 1 1/3 szklanki cukru brązowego 1 puszka ananasa Owoce, np. jeżyny, maliny, czereśnie lub wiśnie 4 szklanki mąki tortowej typ 450 400 g kwaśnej śmietany 18% 1 1/3 szklanki cukru kryształ 4 jajka 3-4 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka(...)Szybkie Kuchnia Polska Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 45 minut Składniki 100 g masła 1 1/3 szklanki cukru brązowego 1 puszka ananasa Owoce np. jeżyny, maliny, czereśnie lub wiśnie 4 szklanki mąki tortowej typ 450 400 g kwaśnej śmietany 18% 1 1/3 szklanki cukru kryształ 4 jajka 3-4 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku
Przepisy Babcikombinujemy z nimi jak możemy. Ostatnio również i Wasze serca skradła karpatka z masłem z fistaszków, tym razem przedstawiamy wersję z masłem z nerkowców i jasnym ciastem z malinami. Przysięgamy, że to jest cud na talerzu, w ustach a później w brzuszku 😊 Taki krem na orzechach bez masła czy margaryny to zupełnie inna bajka, więc jeśli jakimś cudem znajdzie(...)x40g budyniu z wanilią -1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej -200g ksylitolu -300g masła z nerkowców Primavika -6 łyżek śmietany kokosowej (stałej części z puszki mleka) -sól Dodatkowo -maliny -orzechy nerkowca CIASTO PARZONE 1. Wodę i olej umieścić w garnuszku i zagotować. 2. Mąki wymieszać, wsypać do gotującej się mieszanki i szybko wymieszać tworząc "kluski", które nadal na małym ogniu
Candy Pandasdzieciństwa. Uwielbiałam ją na śniadanie czy podwieczorek. Teraz bardzo często przygotowuję ją dla mojej córki, bo i ona ją uwielbia. Zazwyczaj podaję ją z jagodami, ale też z malinami, posypaną cynamonem albo tak po prostu bez niczego. Kiedy trwa sezon jagodowy to najczęściej zamrażam porcje jagód albo robię kompoty jagodowe i poza sezonem są w sam raz ;) Moje zapasy(...)jagody i cukier. Podgrzewać na małym ogniu co chwilę mieszając, aby jagody puściły trochę soku. Tak przygotowanym sokiem z jagodami polać kasze manną. Polecam także zapiekaną kaszę manną z malinami (przepis tutaj) . Zapraszam wszystkich serdecznie do polubienia mojego fanpage Zrób to smacznie oraz do obserwacji mojego profilu na Instagramie ( #zrobtosmacznie
Zrób to smaczniesłodko. Składniki 1 szklanka zsiadłego mleka 1/2 szklanki wody gazowanej 2 jajka cukier waniliowy kilka łyżek cukru ( 3-5 w zależności jakie chcemy mieć słodkie) 1 szklanka świeżych malin 1 szklanka mąki pszennej cukier puder do posypania olej do smażenia … Czytaj dalej Placuszki z malinami
gotuj ze mnąkiszonej kapusty. Posiłki były urozmaicone. Dla mnie absolutnym mistrzem był ich zakwas buraczany, który nie wiadomo dlaczego nie znalazł się w torbie weekendowej 😕 W pieczonych jabłkach nie było też malin, mimo że w menu zostały one wymienione. A wierzcie mi, po kilku dniach postu taka malina to prawdziwy rarytas 😉 Koktajle na drugie śniadanie były przepyszne, na piątkę z plusem! Sałatki
Cytryna&Co.czasów dziecięcych. Z drugiej - dziś piękne słońce, temperatura na plusie, niczym wiosna. Czas poprawić sobie nastrój jeszcze bardziej… słodkim jedzeniem. Zamarzyły mi się truskawki, poziomki i maliny. Owoce latem pachnące. Chcecie trochę słodkiego lata? SKŁADNIKI: Na tortownicę o średnicy około 23 cm. Biszkopt cytrynowy: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki(...)opcjonalnie). A na koniec delikatnie oblewamy torcik żelką z owoców leśnych, by spłynęła po jego bokach. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy udekorowany według własnego gustu, najlepiej truskawkami, malinami, jeżynami i startą skórką z cytryny. Słodkiego
W kuchni Katiepiekarnika ściągamy z niej papier do pieczenia póki jest ciepła. Układamy ponownie na papierze i na lnianej ściereczce. Rolujemy ciasno w rolkę. Odstawiamy do wystudzenia. MASA MALINOWA: - 500 g malin - 250 g sera mascarpone bądź śmietanki kokosowej - dosładzamy do smaku cukrem trzcinowym - 2 łyżki żelatyny Żelatynę rozpuść w 50 ml wrzątku. Pozostałe składniki zmiksuj blenderem dodaj żelatynę, całość wymieszaj. Wstaw(...)lodówki, jak masa zacznie tężeć wyjmij z lodówki i nadziej roladę. Mocno zroluj ponownie w papier i wstaw na godzinę do lodówki. Gotowe ciasto oprósz kakao, udekoruj malinami i jadalnymi kwiatami jabłoni
SMYKWKUCHNInalewka, która co roku wychodzi inaczej i smakuje inaczej. Owoce dodajemy w różnych proporcjach, zresztą dodajemy różne owoce i jednego roku jest przykładowo więcej truskawek a kolejnego roku więcej malin. Nie powtórzymy dokładnie ani składu, ani proporcji dodawanych składników. Ratafię robimy według pierwszego sposobu. Najlepiej robić ją na wódce, a dolewając w trakcie sezonu alkoholu pilnujmy, by był(...)najmniej połowę słoja możemy spróbować nalewki, by sprawdzić, czy jeszcze trzeba dodawać cukier, czy wystarczą teraz same owoce i wódka. My do ratafii dodajemy truskawki, porzeczki, wiśnie, czereśnie, maliny, jeżyny, śliwki, pigwowca, aronię, dziką różę, jarzebinę, czyli praktycznie te owoce, z których robimy nalewki przez cały sezon owocowy. Po prostu robiąc jakąś nalewkę kilka owoców odkładamy do ratafii
dobra gospodyni dom wesołym czynizawiera płatki nagietka i kwiaty bławatka. Kwiaty dają mieszance niesamowity kontrast i piękne kolory. Smakuje znakomicie! Herbata Berry Milima - fantastyczne połączenie czarnej herbaty z prawdziwymi owocami takimi jak: truskawki, maliny, czerwone porzeczki i maliny. Dodatkowo do smaku dodane są kwiaty hibiskusa oraz dzikiej róży. Herbata ma delikatny smak, podkreślony przez owoce leśne oraz cytrusową nutę hibiskusa. Takie herbatki lubię najbardziej
Kuchnia MagdaLenyzawiera płatki nagietka i kwiaty bławatka. Kwiaty dają mieszance niesamowity kontrast i piękne kolory. Smakuje znakomicie! Herbata Berry Milima - fantastyczne połączenie czarnej herbaty z prawdziwymi owocami takimi jak: truskawki, maliny, czerwone porzeczki i maliny. Dodatkowo do smaku dodane są kwiaty hibiskusa oraz dzikiej róży. Herbata ma delikatny smak, podkreślony przez owoce leśne oraz cytrusową nutę hibiskusa. Takie herbatki lubię najbardziej
Kuchnia MagdaLenyNONE X-NONE Składniki na ciasto: 120g masła 200g mąki tortowej 1 żółtko 1 łyżka śmietany 50g cukru pudru 1 łyżka sypkiego cukru różanego Żelka malinowa: 150g malin 1 galaretka malinowa 250 ml wody Krem różany: 120ml śmietanki 30% 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżka różanego cukru pudru 125g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru różanego Dodatkowo: Świeże owoce lub kwiaty(...)piekarnika nagrzanego do 180⁰C. Po 15 minutach ściągamy obciążenie i dopiekamy kolejne 15 minut (do zrumienienia). Studzimy. Żelka malinowa: Galaretkę rozpuszczamy w 250ml gorącej wody, dodajemy mrożone maliny i od razu miksujemy. Przelewamy przez sitko, by pozbyć się pestek i studzimy. Jeśli na wierzchu utworzyła się piana, to ją ściągamy. Gęstniejącą galaretkę wylewamy na schłodzony spód. Odstawiamy do całkowitego
Kuchnia w czekoladzie250g masła, 150g cukru, 4 jajka, 2 szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, ½ szklanki mleka, 1,5 łyżki kakao, 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki, Krem malinowy: 300g malin świeżych lub mrożonych, ½ szklanki wody, 2 opakowania galaretki malinowej, 300 ml śmietany 30%, Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, 1 łyżka mleka, czekoladowe jajka do dekoracji, Nektar z czarnej porzeczki Hortex(...)Mieszam. Ciasto przekładam do natłuszczonej i wysypanej bułka tartą formy na babkę. Piekę około godziny w temperaturze 170 stopni. Po przestudzeniu babkę przekrawam na trzy blaty. 2. Krem malinowy: Maliny miksuję blenderem na jednolity mus. Przelewam do garnka, wlewam wodę i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki malinowe. Mieszam. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję tężejącą galaretkę
Tradycyjna kuchnia Kasi