maliny - 13477 przepisów (strona:347/899)

Kokosowy krem jaglany z malinami i granatem 123

takiej postaci.  Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej  1 szklanka mleka kokosowego  1 banan  łyżka miodu woda z jednego kokosa  łyżka wiórków kokosowych  maliny, granat i sok z Jeżyn 100% Oleofarm do dekoracji  Kaszę jaglaną gotuję do miękkości w mleku kokosowym. Ugotowaną kaszę studzę a następnie miksuję z bananem, miodem i wodą kokosową(...)gładki krem. Podaję z granatem, malinami. Przed podaniem polewam sokiem z jeżyn. Można zjeść od razu lub przechowywać w lodówce, gdyż na zimno smakuje równie dobrze. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Bezglutenowe tiramisu z malinami 211

przepisów z naszej książki „Sezonowo Bezglutenowo”. Mamy nadzieję że nasze przepisy przypadną Wam do gustu :) Dzisiaj mamy dla Was pierwszy przepis na pyszne i bezglutenowe tiramisu z malinami :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 120g cukru 85g mąki ryżowej 25g mąki ziemniaczanej 20g mąki z tapioki Napar: 15g kawy

Kuchenne Wariacje
Jesienna herbata- wspomnienie lata 147

dawką witaminy C (która w tym okresie jest niezbędna), w zachwycającym i głębokim kolorze oraz o intensywnym bukiecie smakowym: dzikiej róży przemieszanej z owocami czarnego bzu, lipy, mięty oraz malin i ulubionego miodu- czyli zapachy lata, które przeminęły- wszak jesień to wspomnienie letnich dni... Ta herbata ma naprawdę magiczną moc, wystarczy 1 szklanka dziennie na poprawę nastroju i odporności(...)gorącej i aromatycznej herbatce od razu robi się cieplej na duszy i jesień okazuje się być... całkiem przyjemna, prawda?! 😊 * woda- 1 litr * suszone owoce czarnego bzu- 1/4 szklanki * suszone maliny- 3 łyżki * suszone kwiaty dzikiej róży- 3 łyżki * suszona lipa- 3 łyżki * suszone liście mięty- 2 łyżki * sok z cytryny- 2 łyżki * miód- do smaku Do rondelka wlać lekko ciepłą

Kraina Miodem Płynąca
Chrupiące tosty francuskie 177

płatków kukurydzianych, to dlaczego by nie przygotować tostów w takiej chupiącej wersji. To był strzał w dziesiątkę. Bardzo chrupiące zewnatrz, a delikatne i puszyste w środku. Z grejpfrutem i malinami smakowały świetnie. W weekendy budzimy się później, więc omija nas drugie śniadanie, a po takich tostach mamy siłę i energię do samego obiadu, polecam :) 3 porcje: chałka 2 szklanki płatków(...)Lubella Corn Flakes Klasyczne 2 jajka 4 łyżki jogurtu greckiego z kokosem 2 łyżki masła klarowanego maliny różowy grejpfrut Chałkę kroimy na grube kromki. Obtaczamy je w jajku rozmieszanym z jogurtem. Z obu stron panierujemy w lekko rozgniecionych płatkach Corn Flakes. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane. Smażymy tosty, aż będą rumiane z obu stron. Podajemy na ciepło z dodatkiem owoców

Mienta blog
Czekoladki z masą orzechową Helio 162

Takie czekoladki to powrót do dzieciństwa, zabawa z czekoladą, fantazja odnośnie wypełnienia środka brzuszka takiej smacznej czekoladki. Takim „farszem” mogą być wiśnie, maliny, kajmak, orzechy, rodzynki, chałwa., masa orzechowa Helio … Mogą być też całe czekoladowe. Do tego kształt, który możemy sami im nadać. Dla Walentynki lub ukochanego Rodzica, Rodzeństwa – serduszka, dla koleżanki – kwiatuszki, buźki(...)niego czasem sięgać. Do tego, nie musicie wypełniać czekoladek akurat masą orzechową, jak powiedziałam na początku – zostawiam to Wam, może być kajmak lub ulubiona konfitura lub świeże maliny. Niezależnie od tego jakiego wyboru dokonacie będzie pysznie Czego już dziś Wam życzę:* A to dla Was małe co nie co – gdybyście czuli ten zapach czekolady

Zasmakuj Kuchni
Galaretki z owocami 167

zjedliśmy z chęcią. Można dodać różne smaki, różne owoce i deser zawsze będzie trafiony, a wszyscy zadowoleni :-) U mnie pierwsza warstwa to galaretka malinowa i mrożone maliny, a druga to galaretka bezbarwna winogronowa i brzoskwinie z puszki. Miła być jeszcze warstwa zielona, ale galaretka została zjedzona bez dodatków :-) Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 2 różne galaretki(...)mnie malinowa i bezbarwna winogronowa) dowolne owoce (u mnie mrożone maliny i brzoskwinie z puszki) bita śmietana 800 ml wrzątku 1. Każdą galaretkę rozpuszczamy w około 400 ml wrzątku. Studzimy. 2. Owoce kroimy (brzoskwinie) 3. Najpierw wlewamy galaretkę malinową, wrzucamy do niej owoce, mogą być mrożone i wstawiamy do lodówki, żeby się zastygła, następnie wlewamy drugą galaretkę, dodajemy pokrojone brzoskwinie

kruche babeczki
Nocna owsianka kakaowa 114

rozwiązaniem, jeżeli brakuje nam rano czasu na przyrządzenie pysznego posiłku. Tym razem postawiłam na mleko migdałowe, a połowę płatków owsianych zamieniłam na równie smaczne płatki orkiszowe. Do tego świeże maliny i pożywne śniadanie gotowe. Składniki: szkl. mleka krowiego lub roślinnego 1/2 szkl. płatków owsianych lub orkiszowych łyżka nasion chia łyżeczka gorzkiego kakao miód do smaku ulubione owoce Do słoika wsypać(...)płatki, chia, kakao. Wlać mleko i miód.  Zamieszać i zakręcić słoik. Wstawić do lodówki na całą noc. Rano dodać do owsianki np. maliny i śniadanie gotowe

wyzwania kuchenne
Pancakes owsiane z dynią :) 194

które wmieszałam do mąki owsianej, dodałam jeszcze kilka innych składników i finalnie wyszło coś przepysznego! Jedne z lepszych placków, których recepturę muszę koniecznie powtórzyć. Nie zabrakło ostatnich ówcześnie ogródkowych malin   oraz przepysznego miodu malinowego . Jadłam ten miód po raz pierwszy i szczerzę polecam - obłędnie pyszny!  Składniki:  60 g mąki owsianej  50 g pure z dyni(...)oleju kokosowego) i dokładnie wymieszaj.  Na patelni rozgrzej olej kokosowy i nakładaj po łyżce masy. Smaż z dwóch stron do zrumienienia.  Podawaj z ulubionymi dodatkami - u mnie maliny i miód malinowy

Zdrowie na języku :P
Kluski twarogowe z sosem owocowym 136

białka  Ja swoje przygotowałam na mące ryżowej, żeby były delikatne w smaku, ale możecie ją zastąpić praktycznie każdą inną. Podałam je z owocowym sosem, mój jest na bazie malin i borówek, ale doskonale będzie pasować także jogurt naturalny czy pokrojone owoce. W dodatku przygotujecie je szybko, wystarczy wszystko zblendować i wrzucić do wrzącej wody. Składniki na 1-2 porcje(...)wyszło 21 niedużych klusek): Kluski: 200g twarogu (1 kostka) 1 jajko 3 płaski łyżki mąki ryżowej Szczypta soli Sos: 100g mrożonych malin (w sezonie świeżych) 100g mrożonych borówek (w sezonie świeżych) ½ łyżki ksylitolu lub cukru (do smaku) Przygotowanie: Twaróg zblendować. Dodać jajko, mąkę i szczyptę soli. Ponownie zblendować. Zagotować wodę w garnku, lekko posolić. Za pomocą łyżeczki formować kluseczki

Fabryka pomysłów
TORT BEZOWY PAVLOVA BEZ CUKRU, GLUTENU I LAKTOZY (keto, LCHF, paleo) 402

wzajemnie się wykluczają. A jednak można nie wyłamując się z diety zajadać przepyszną i chrupiącą bezę z kremem na bazie kremu kokosowego lub bitej śmietany z mascarpone w towarzystwie malin i borówek Uważajcie tylko bo torcik jest naprawdę rewelacyjny i ciężko powstrzymać się by nie zjeść kolejnego kawałka a większe dawki ksylitolu, którym zastąpiony jest cukier mają właściwości przeczyszczające(...)wersji z nabiałem: 200 ml śmietany 36% 200 g sera mascarpone opcjonalnie słodzik lub ksylitol szczypta wanilii 25 g gorzkiej czekolady min 80% (u mnie 81%) Dodatki: owoce jagodowe: maliny, jagody, borówki, truskawki listki świeżej bazylii   Kilka uwag: 1. Beza z ksylitolu jest lekko złota/beżowa i nie uzyskamy białej czystej barwy. Po upieczeniu jest lepka i miękka

Ola la LCHF
Placuszki dyniowe 197

mnie w okresie jesiennym dyniowe szaleństwo w kuchni. Dlatego dzisiaj pomysł na coś bardzo dobrego i słodkiego. Placuszki dyniowe z dodatkiem konfitury z malin lub brzoskwiń Pyszności !   Składniki: – 200g puree z pieczonej dyni* – 2 jajka – 2-3 łyżki cukru – 2 Łyżki oleju – 1 1/3 szklanki mąki pszennej – 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)szczypta soli – do podania opcjonalnie: cukier puder, konfitura z malin lub brzoskwiń   Przygotowanie: W misce wymieszać ostudzone puree z dyni z jajkami, 2 łyżkami oleju i cukrem. Przesiewamy mąkę wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.Wszystko mieszamy na gładką masę. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy jeszcze trochę mąki. Placuszki smażymy na złoty kolor z każdej

I LOVE LIFE
Fondant czekoladowe 216

Desery czekoladowe to zdecydowanie jedna z moich ulubionych form deseru. Fondant czekoladowe, Lava cake czy po prostu ciastko czekoladowe z rozlewającą się płynną czekoladą z dodatkiem malin to przepis na dzisiejszy pyszny deser Składniki 2-4 porcje: – 100g gorzkiej czekolady – 50g masła + trochę do wysmarowania – 2 jajka – 3 łyżki cukru – szczypta soli – cukier puder(...)posypania – do podania: mrożone lub świeże owoce maliny, truskawki, borówki. Przygotowanie: Do pieczenia fondant możemy wykorzystać niskie ramekiny o średnicy 9 cm i wysokości 8 cm (wtedy wyjdą nam 4 ciastka) lub 2 większe o średnicy 10 cm i wysokości 6 cm (wtedy wyjdą nam 2 ciastka). Foremki wysmarować masłem i obsypać mąką.Piekarnik nagrzać do 200 stopni

I LOVE LIFE
Torcik biszkoptowy z jeżynami 137

czasu. Wykorzystałam sezon na jeżyny i dodałam je do kremu. Delikatny, puszysty biszkopt, śmietanka z mascarpone i kwaskowe owoce to gwarancja smaku. Klasycznie, pysznie i apetycznie. Jeżyny możecie zastąpić malinami- będzie równie pysznie i kolorowo. Zachęcam do skorzystania z przepisu dopóki jeżyny i maliny są jeszcze na krzaczkach. Torcik biszkoptowy z jeżynami /tortownica o średnicy 23 cm Biszkopt 4 jajka

Pieguskowa Kuchnia
KOKOSOWY Tort 163

około 40 minut na 150 stopni ( termoobieg ). Nadzienie  -mleko kokosowe 80 procent  3 puszki  -szklanka daktyli  -2 limonki  -cytryna  -3 banany  -kilka malin  -kokos  -żurawina liofilizowana do dekoracji  Daktyle namoczyć przez noc, zblendowac i tak z 20 minut prazyc na malutkim gazie. Zostawić do ostudzenia.   Mleko zostawić(...)dobę w lodówce.  Ubić tylko twarda biała  cześć. 2/3 kremu ubijamy z rozgniecionymi widelcem bananami,malinami, połowa daktyli. Włożyć do lodówki.   Biszkopt mocno nasaczyc sokiem z limonek i cytryny . Posmarować  pozostałymi daktylami. Przełożyć kremem. Posypać kokosem.   Pozostałe 1/3 ubitego mleko kokosowego wykorzystujemy do dekoracji. Układamy żurawine liofilizowana a boki posypujemy kokosem

Szkrab Je Sam
MALINKA POD CHMURKĄ 404

Więc jeśli jeszcze nic nie macie upieczonego, do piekarników marsz! Składniki: biszkopt: 4 jajka 10 łyżek mąki 10 łyżek cukru łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: 3 szklanki musu z malin 2 łyżki żelatyny cukier do smaku chmurka: 500 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku na wierzch: czekolada mleczna do starkowania Wykonanie: biszkopt: *Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy(...)nadal ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy na sam koniec. Mieszamy. Przelewamy do formy o śr. 20 cm. Pieczemy ok 25 minut w 170 st. * Mus z malin podgrzewamy, dosładzamy wedle uznania. Dodajemy żelatynę, mieszamy.  Nie zagotowujemy. Studzimy, aż zacznie tężeć. Wylewamy wtedy na spód biszkoptowy, odstawiamy do lodówki do stężenia.  * Kremówkę ubijamy na sztywno. Dosładzamy

Z Majeczką w kuchni