odżywczo. Witamina E i kwasy Omega-6 wnikają w głąb skóry właściwie ją natłuszczając. Olej łagodzi podrażnienia i pozytywnie wpływa na kondycję skóry. - Ekstrakt z pestek malin - działa nawilżająco i pielęgnująco. Pełni rolę naturalnego filtru przeciwsłonecznego. Poprawia barierę lipidową naskórka i zwalcza wolne rodniki, a także wykazuje właściwości przeciwzapalne. - Ekstrakt z rumianku - działa relaksująco i dezynfekująco(...)przeciwbakteryjnym. Rumianek działa rozluźniająco, pomagając się uspokoić i spokojnie zasnąć. Składniki/Ingredients (INCI): Vitis Vinifera (Pestki Winogron) Oil*, Anthemis Nobili (Ekstrakt Z Rumianku) Flower Oil*, Rubus Idaeus (Wyciąg Z Maliny)* *z upraw organicznych Moje zdanie... Olejek doskonale nawilża i regeneruje nawet najdelikatniejszą oraz wrażliwą skórę. Znakomicie ją pielęgnuje, chroni przed utratą wilgoci, a nawet łagodzi stany zapalne i podrażnienia
Di gotujemasła 140 g mąki 1 szczpta soli 4 jajka kruche ciasto: 90 g masła 110 g mąki 100 g cukru krem: 300 ml śmietany 2 łyżki cukru pudru maliny Wykonanie: Ciasto kruche: Zagniatamy wszystkie składniki na kruche ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części, a każdą z nich rozwałkowujemy, między dwoma kawałkami papieru do pieczenia, na cienkie płaty około 1mm. Rozwałkowane(...)pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach, a potem zmniejszam temperaturę do 175 na kolejne 10 minut. krem: Śmietanę ubijamy z cukrem, nakładamy na przekrojone ptysie, dodajemy maliny
Bon appetit mon amiesłodki smak nie jest mu do niczego potrzebny. Mi jednak smakuje ciasto lekko słodkawe. Jest cudownie wilgotne, a dodatek owoców sprawia, że staje się jeszcze lepsze. Przetestowałam wersję z malinami i truskawkami i jak dla mnie wersja malinowa wygrywa. Wy możecie eksperymentować z jakimi tylko dodatkami chcecie. Myślę, że dzięki temu to ciasto za każdym razem może zaskoczyć Was czymś(...)mleczka kokosowego (mała puszka) 120 ml śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki mąki owsianej 3 jajka szczypta soli ulubione dodatki około 150 g owoców np. malin, truskawek itp kawałki białej czekolady wykonanie: W kąpieli wodnej podgrzewamy mleczko koksowe, śmietanę, połamaną na kawałki czekoladę oraz ksylitol. Gdy czekolada się rozpuści i połączy z pozostałymi składnikami ściągamy miskę z ognia. Odstawiamy
Przysmaki Karolkipęczka) łyżka oleju do smażenia sałata (u mnie mix lodowej, masłowej i czerwonej dębolistnej) kilka listków rukoli 10 pomidorków koktajlowych 6 liści bazylii dymka sól pieprz łyżka soku z malin łyżka octu jabłkowego 3 łyżki oliwy lub oleju (u mnie z ostropestu) Końcówki szparagów opłukać i obrać ze skórki. Pokroić na drobne kawałki. Wątróbkę pokroić na plastry. Szparagi i wątróbkę(...)pomidorki koktajlowe. Dymkę posiekać na drobno. Na sałaty wyłożyć wątróbkę i szparagi. Posypać solą. Do salaterki wrzucić pomidorki koktajlowe, dymkę, rukolę i porwane liście bazylii. Całość polać sokiem z malin, octem jabłkowym i oliwą/olejem oraz oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Podawać po wymieszaniu. Okładka najnowszej książki Magdaleny Witkiewicz pt. "Czereśnie zawsze muszą być dwie" sprawia, że koło książki
Weekendy w domu i ogrodziezależności jaki efekt chcemy otrzymać. Do domowej produkcji lodów możemy też zaangażować dzieci, może same skomponują swój ulubiony smak? Składniki: 1 dojrzały owoc mango 200 g jogurtu naturalnego maliny Przygotowanie: Pokrojone w kostkę mango i jogurt miksujemy blenderem, aż powstanie gładka masa. Do masy z mango dodajemy maliny (mogą być mrożone), delikatnie mieszamy, następnie przelewamy do foremek na lody
Smakowity Blog Kulinarnydłuższej przerwie zapraszam na tort z owocami: truskawkami, malinami, borówkami. Właśnie taki tort przygotowałam na urodziny swojej córki. Składniki : Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 500 ml śmietany tortowej 200 ml serka waniliowego Danio 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Dodatkowo: 1 galaretka malinowa owoce: brzoskwinie, maliny, truskawki
Pyszności Słodkościwierzch tortu. Ze śmietanki, która nam zostanie po wyrównaniu brzegów zrobić rozetki na wierzchu tortu (śmietankę przełożyłam do woreczka z metalową końcówką Wilton M1). Ciasto ozdobić pokrojonym ananasem, malinami, jeżynami i kawałeczkami kiwi. 12. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, dodać 1/2 łyżeczki oleju kokosowego wymieszać (jeśli nie mamy oleju kokosowego możemy go pominąć). Czekoladą ozdobić brzegi tortu, robiąc
Mała Cukierenkabyły urozmaicone, zwłaszcza w owocowe kompozycje, bo teraz jada ze mną mały człowiek, który chłonie kolory i smaki. Zachęcam do wypróbowania mojej wersji koktajlowej. Składniki: 1/2 melona 100g malin 1/2 banana 3 łyżeczki miodu ( użyłam miodu z koniczyny) Wykonanie: W blenderze umieścić pokrojonego na kawałki melona, banana, wrzucić maliny, dodać miód. Całość dobrze zmiksować. Koktajl przelać do pucharków, schłodzić
Raj dla Podniebieniaziemnych (mnie udało się kupić krem arachidowy, ale ziemny będzie równie pyszny) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki śmietanki 36% 1/2 esencji waniliowej garść mrożonych borówek garść mrożonych malin posiekane orzeszki ziemne lub arachidowe Wykonanie Herbatniki wkładamy do foliowego woreczka, pozbawiamy powietrza, zawiązujemy supeł i za pomocą wałka kruszymy herbatniki. Nie trzeba ich mocno rozdrabniać, większe kawałki też świetnie się(...)herbatniki sypiemy borówki, a następnie przekładamy masę orzechową i lekko ugniatamy łyżeczką. Na warstwie kremu ponownie układamy pokruszone herbatniki, borówki i masę orzechową, aż do skończenia składników. Wierzch dekorujemy malinami i posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Serniczki schładzamy co najmniej 2 godziny przed podaniem. Smacznego! Artykuł Serniczek na zimno z kremem arachidowym, ciasteczkami i owocami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniaczekolady 1 jajko 150 g masła 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 1 mała puszka skondensowanego mleka, ok.400 g 350 ml pszennej mąki cukier puder do posypania Do podania bita śmietana maliny Nastaw piekarnik na 200ºC. Wysmaruj foremkę do pieczenia masłem i posyp obficie kokosem. Pokrój czekoladę i rozpuść w kąpieli wodnej razem z masłem. Przestudź 2-3 minuty. W misce zmiksuj(...)minut, więc wszystko zależy od piekarnika). Upieczone ciasto jest wilgotne w środku jakby lekko niedopieczone ale po schłodzeniu zastyga . Ostudzone blondie oprósz cukrem pudrem. Podaj z bitą śmietaną i malinami. The post Blondie kokosowe na sobotni wieczór appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniarabarbaru ( ok 3 gałązek ) 1 litr wody 5 łyżek cukru ( można pominąć ) 2 łyżki soku z cytryny 60 g malin ( mogą być mrożone ) WYKONANIE: 1. Rabarbar umyć ( nie obierać! ), pokroić na mniejsze kawałki. 2. Do garnka wlać zimną wodę, dodać rabarbar. 3. Dosłodzić do smaku cukrem, dodać sok z cytryny, maliny i gałązkę świeżej mięty. 4. Gotować
Atlas SmakówZbliża się lato, a więc sezon na świeże owoce. Maliny, truskawki, jeżyny...sporo tego. Jak jednak wykorzystać mrożone owoce z ubiegłego sezonu, które jeszcze zapewne w niejednej zamrażarce się chowają? To pytanie zadałam samej sobie kilka dni temu podczas sprzątania zamrażarki. Okazało się, ze jedna z szuflad zawiera całkiem sporo paczuszek z malinami i jeżynami. Pewnie trzymałam
Codzienna kuchnia niecodziennaproste ciasto ucierane, które znacznie zyskuje na smaku w połączeniu z kremową polewą na bazie serka i dodatkiem owoców. U mnie to borówki, ale w sezonie świetne będą także maliny, porzeczki, jeżyny czy truskawki. Uroczo wygląda pokrojone na nieduże kostki – niczym małe dzieła sztuki, dlatego świetnie sprawdzi się nie tylko do codziennej kawy, ale i na prezent(...)łyżkę-dwie cukru pudru). Smarujemy wierzch ostudzonego ciasta. Na wierzch wtykamy borówki. Ozdabiamy miętą i skórką z cytryny (pięknie wygląda przystrojone także jadalnymi kwiatami, miechunką, truskawkami z szypułką, porzeczkami, malinami czy granatem). Post Ciasto cytrynowe z borówkami pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuopłaca się poczekać bo efekt końcowy zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy 😉 Składniki: 1 mango 500 ml jogurtu waniliowego sok z 1 pomarańczy kilka borówek kilka malin 2 kostki gorzkiej czekolady Wykonanie: Mango obieramy ze skórki, oddzielamy od pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do miski i blendujemy na gładki mus. Do musu z mango dodajemy jogurt waniliowy(...)zamrażalnika i wykładamy z niej deser na deskę do krojenia za pomocą wystających kawałków folii spożywczej. Jogurt mrożony kroimy w plastry i układamy na talerzyku. Podajemy z borówkami, malinami oraz tartą gorzką czekoladą
Kuchnia MagdaLenysztuk "L", cukier 1 szklanka, skórka z cytryny 1 sztuka, margaryna 15 dag, mąka tortowa 1,5 szklanki, mąka ziemniaczana 2 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, mrożone maliny 1 opakowanie, galaretka 1 opakowanie/poziomkowa miękką margarynę, cukier, startą skórkę z cytryny, jajka mikserem utrzeć z 4 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale taka ma być wsypać obie przesiane(...)pieczenia i mikserem krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, do formy dać ciasto, wyrównać wierzch łyżką na cieście rozsypać mrożone maliny, wstawić od razu do nagrzanego piekarnika na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45-50 minut do suchego patyczka, ciasto w formie dobrze wystudzić galaretkę poziomkową
W Mojej Kuchni Lubię