maliny - 13477 przepisów (strona:363/899)

Brownie z malinami 323

świecie;) Składniki: 100 g gorzkiej czekolady  100 g masła 100 g cukru 2 jajka 60 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżka ekstraktu z wanilii szklanka mrożonych malin Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miseczkę w której rozpuściliśmy masło wyjmujemy z wody, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, zostawiamy do rozpuszczenia się czekolady kilka minut, mieszamy dokładnie do połączenia(...)wlewamy małym strumieniem masło z czekoladą, mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Formę musimy nasmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy przekładamy ciasto, na wierzch wykładamy zamrożone maliny. Brownie pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni, 25-35 minut w zależności od piekarnika

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto drożdżowe / drożdżówka bez wyrastania 121

szklanki mleka 3 łyżki cukru 40g świeżych drożdży Kruszonka: 1/2 szklanki mąki 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 60g zimnego masła  Dodatki: 150g mrożonych owoców, u mnie maliny 1. Drożdże kruszymy, zasypujemy cukrem, zostawiamy na około 3 minuty, mieszamy. Masło rozpuszczamy, dodajemy mleko, mieszamy (całość powinna być letnia). Dodajemy jajka, żółtka, mleko z masłem i mąkę. Miksujemy(...)połączenia składników, przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Robimy kruszonę: składniki zagniatamy i rozcieramy w dłoniach do powstania grudek. Na ciasto wykładamy maliny, posypujemy kruszonką. 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut

Szefowa kuchni
CLAFOUTIS Z OWOCAMI JAGODOWYMI 162

Clafoutis to bardzo popularny francuski deser z owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan. Można je przygotować nie tylko ze świeżych, ale również z mrożonych owoców. Ja wybrałam mrożone truskawki, maliny i jagody HORTEX, i taka kompozycja smakuje świetnie, namawiam do Was do spróbowania tego kolorowego clafoutis, będącego zapowiedzią lata.   Przygotowanie: 20 min Pieczenie: 40 min Dla 6 osób(...)mrożonych truskawek bez szypułek  HORTEX ● 150 g mrożonych malin HORTEX ● 100 g mrożonych jagód HORTEX ● 4 jajka ● 250 ml mleka ● 200 ml śmietanki kremówki ● 125 g cukru ● 1 opakowanie cukru waniliowego ● 80 g mąki pszennej* ● 50 g masła + 20 g do wysmarowania formy ● 1 łyżka cukru pudru do posypania   Przygotowanie: Owoce rozmroź i osącz. Truskawki pokrój na ćwiartki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dwa zdrowe puddingi w kokosowych miseczkach 201

trochę więcej bobu tonka, jeśli z kolei nie macie tego składnika, możecie użyć trochę więcej amaretto i odrobinę wanilii.  Dekoracją, a jednocześnie częścią deseru są kawałki świeżego kokosa, maliny, plasterki kiwi, rodzynki i nasiona chia.  Słodycze nie muszą być szkodliwe i bezwartościowe dla naszego organizmu, ten deser zawiera zdrowe tłuszcze, błonnik, witaminy i aminokwasy egzogenne, możecie go jeść(...)łyżki nasion chia 150 ml mleka kokosowego 40 ml 100% soku z wiśni 10 ml soku z kiszonych buraków garść rodzynek 1 łyżka nasion chia (do posypania) kilka malin 2 plasterki kiwi 2 małe kokosy Wykonanie: Nasiona chia moczymy przez noc w mleku kokosowym, wcześniej należy je kilka razy dobrze wymieszać. Rano dodajemy do nich sok wiśniowy, mieszamy i odstawiamy

Quinoa Raz!
JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM Z MALINAMI 190

Przepyszne placuszki jabłkowe w cieście naleśnikowym z malinami:) SKŁADNIKI Jabłka cynamon cukier puder CIASTO NALEŚNIKOWE 3/4 szklanki mleka 1 szklanka mąki 2 jajka 1 cukier waniliowy szczypta soli woda olej kokosowy do smażenia Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka, szczyptę soli cukier waniliowy, mieszamy, dodajemy mąkę i w razie potrzeby trochę wody. Ciasto powinno być dość gęste. Jabłuszka kroimy(...)plastry, wydrążamy gniazda nasienne, posypujemy cynamonem. Obtaczamy jabłka w cieście i pieczemy z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Po upieczeniu układamy na półmisku posypujemy malinami i pudrujemy cukrem

harrisa
Cytrynowa babeczka w 2 i pół minuty 136

cukru trzcinowego 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 3 płaskie łyżki oleju 1 jajko M cukier puder do oprószenia i 1 liofilizowana malina *składniki do przygotowania babeczki możecie znaleźć w sklepie eSłoneczko Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy mąkę, dodajemy cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, wbijamy całe jajko, dodajemy 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku(...)przypalić. W mojej mikrofali jest to dosłownie 2,5 minuty. Koleżanka mówiła, że ona zostawia kilka sekund dłużej. Babeczkę podajemy oprószoną cukrem pudrem i rozkruszoną w palcach jedną liofilizowaną maliną. Smacznego

Słodkie okruszki
Tort z owocami i kremem śmietanowym 263

łyżek cukru pudru (u mnie były to większe łyżki - można dodawać według własnego smaku), Ponadto: kompot z wiśni, dżem z czarnej porzeczki - najlepiej z kawałkami owoców, 150g świeżych malin. Dekoracja: ( można według własnego upodobania ją zrobić ) świeże truskawki, świeże borówki, płatki migdałów - delikatnie uprażone na suchej patelni i ostudzone, kwiatki z lukru, srebrne, słodkie kuleczki. Przygotowanie: Biszkopt: Obydwie mąki przesiać(...)wiśni, posmarować dżemem z czarnej porzeczki ( około 3-4 łyżeczki ) i nałożyć krem śmietanowy. Następnie kładziemy drugi blat ciasta ( dociskamy go do kremu ), nasączamy sokiem z wiśni, układamy maliny (owoce należy podzielić na pół, by starczyło ich na prawie cały blat ciasta ) i wykładamy ponownie krem śmietanowy. Na górę kładziemy trzeci blat ciasta, który również należy nasączyć. Górę i boki

W kuchni u Moniki
Ciasto kakaowe z kaszy jaglanej z bananami 161

Ciasto kakaowe z kaszy jaglanej z bananami Składniki: Kasza jaglana (ugotowana) – 400g Banan – 3 sztuki Jogurt naturalny – 200g Jajka – 2 sztuki Daktyle – 15 sztuk Kakao – 5 łyżek Maliny   mrożone – 200g Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłukać i ugotować według przepisu na opakowaniu razem z daktylami. Ugotowaną kaszę zmiksować i wymieszać z pokrojonymi w plastry bananami, malinami, kakao, jajkami i jogurtem. Całość

Kuchnia Bon Appetit
Mango – Raspberry Breeze 151

theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Mango – Raspberry Breeze Składniki: Likier limoncello – 30ml Rum miodowy – 30ml Martini bianco – 30 ml Mrożone puree z ½ mango Garść mrożonych malin Sok z ½ limonki Woda gazowa Perrier – 100ml Wykonanie: Mango zmiksować i zamrozić. Maliny zamrozić w całości. Gdy owoce będą już zamrożone można zacząć przygotowywać drinka. W shakerze wymieszać likier limoncello

Kuchnia Bon Appetit
Malinowa chmurka z chrupiącą bezą 4111

wyłożonej papierem do pieczenia formy u mnie 21x31cm z otwieranym rantem, ponakłuwać ciasto widelcem i podpiec na złoty kolor. Wystudzić. Warstwy owocowa: 3 malinowe galaretki 500-600g malin u mnie mrożone ( nie rozmrażane wcześniej) 3,5 szklanki wody Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wrzącej wody. Wystudzić, wsypać zamrożone maliny, wymieszać i tężejącą galaretkę równo wylać na wypieczone

W garach u Gosi
Smoothie arbuzowe 101

biorąc pod uwagę fakt, ze nigdy za arbuzem nie przepadałam.  Porządna dawka energii, idealna na poranek :) >Składniki: 1/4 arbuza Sok z cytryny 2 nektarynki Garść jagód i malin >Przygotowanie: 1. Arbuz obieramy, wyciągamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. 2. Umieszczamy w wysokim naczyniu, wyciskamy sok z cytryny, dodajemy jagody i maliny. 3. Blendujemy na jednolitą konsystencje

FITBUuK
babeczki z czekoladą (paleo, bezglutenu) 124

jajka 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki miodu ½ szklanki mleka kokosowego ½ szklanki mąki kokosowej ¼ szklanki mąki z tapioki szczypta soli gorzka czekolada ½ łyżeczki sody Polewa malinowa: 1 szklanka mrożonych malin (lub świeżych) 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 2 łyżki mąki z tapioki odrobina wody Przygotowanie: Mleko, olej, miód i jajka dokładnie mieszamy. Mąki łączymy razem i wsypujemy(...)czasu, aż patyczek wbity w babeczkę będzie wychodził czysty. Przygotowanie malinowej polewy: Do małego garnuszka wrzucamy owoce i sok cytrynowy, doprowadzamy do wrzenia. Mieszamy przez około 5 minut, aż maliny się rozgotują . Dodajemy miód oraz mąkę i ponownie mieszamy, jeśli nasza polewa wychodzi zbyt gęsta można dodać odrobinę wody. Serwujemy ciepłe. Smacznego! Artykuł babeczki z czekoladą (paleo, bezglutenu) pochodzi

PaleoLife
Zdrowa czekolada domowa 173

naprawdę prosty i pyszny przepis. Ostateczny efekt i smak często zależy od użytego miodu i dodatków. Ja swój miód nabyłam w sklepie ZdrowyMarket24.pl Jako dodatek użyłam owoców liofilizowanych (truskawki, maliny, jeżyny, jagody), ale możecie dodać dowolne dodatki np. orzechy laskowe. Spróbujcie. Warto czasem zrobić sobie taką domową, zdrowszą wersję czekolady. Przygotowanie jest naprawdę proste. Spójrzcie na przepis Składniki(...)mniejszą tabliczkę) 1/2 szklanki oleju kokosowego 2-3 łyżki miodu (u mnie wielokwiatowy ze ZdrowyMarket24 ) 1/4 szklanki ciemnego kakao ulubione dodatki: u mnie mała garść owoców liofilizowanych (truskawka, malina, jeżyna, jagody) Przygotowanie: Rozpuszczamy olej kokosowy. Ciepły olej przelewamy do miseczki, dodajemy miód (najpierw 2 łyżki) i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy ciemne kakao, znów mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie dodajemy więcej miodu. Mały

Słodkie okruszki
Domowe lody czekoladowe 159

mleka 2 duże jajka 200 g gorzkiej czekolady 125 ml kremówki + 125 ml do podania 70 g cukru ½ łyżeczki waniliowej pasty lub ekstraktu szczypta soli 2 łyżki liofilizowanych malinami Zagotuj połowę mleka z masłem. Z drugą połową mleka roztrzep jajka i wlej do gorącego mleka energicznie mieszając. Doprowadź mieszankę do wrzenia ale nie gotuj, bo będzie jajecznica. Wlej mieszankę(...)godzin. Mieszaj lody co godzinę, aby się równo zamroziły. Można uszyć maszynki do lodów. Napełnij miseczki lekko zamrożonymi lodami. Ubij śmietankę i udekoruj nią deser. Całość posyp liofilizowanymi malinami.     The post Domowe lody czekoladowe appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Mini ciasteczka z ciasta francuskiego 172

mojej lodówce zawsze mam ciasto francuskie. To właśnie z niego w krótkim czasie można przygotować smaczne ciasteczka. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego zmiksowane maliny Ciasto francuskie rozmrażamy  i smarujemy zmiksowanymi malinami.  Ciasto zwijamy z obu stron do środka tak jak roladę. Następnie kroimy na plastry o szerokości 1 cm  i układamy na blaszce.  Pieczemy w temperaturze

Pyszności Słodkości