maliny - 13477 przepisów (strona:370/899)

JAGLANKA Z MALINAMI 159

mlekiem, słodzimy do smaku, gotujemy do miękkości, osączamy z nadmiaru mleka. Kaszę mieszamy z wiórkami kokosowymi, dosładzamy cukrem do smaku. Na dnie pucharków układamy pokruszone ciasteczka, wykładamy warstwę kaszy, maliny, kładziemy resztę kaszy, posypujemy wiórkami i malinami

słodki bratek
Sernik dyniowo -cynamonowy 212

Tak się jakoś złożyło ,że u mnie znów sernik , ale tym razem pieczony i typowo w jesiennym klimacie . Jesienny , bo z dodatkiem dyni .  Dynia to

Malinowa Kawiarenka
Sałatka z owocami lata 131

gruszki 2 brzoskwinie 1/4 melona kantalupa 2 kiwi 1 banan dressing: sok z 1 limonki 2 łyżeczki miodu 1 łyżka posiekanej mięty    do dekoracji: maliny jeżyny borówka listki mięty Owoce obieramy ze skórek ,kroimy w kostkę i umieszczamy wszystkie w dużej misce.  Z limonki wyciskamy sok,mieszamy z miodem i posiekaną miętą,polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy(...)Gotową sałatkę przekładamy do pucharków,dekorujemy malinami,jeżynami,borówkami i listkami mięty

Kolorowa kuchnia Elki
Pancakes paleo bez glutenu, zbóż i cukru. 118

uformowało się w kształt ładnego okrągłego pancakesa trzeba mu troszkę pomóc formując je np. szpatułką na patelni. Jednak każdy inny kształt nie umniejsza im smaku Serwuję je z malinami, które delikatnie przełamują słodycz dodawanego do nich syropu klonowego. Możecie zmienić syrop na miód, a maliny na każde dostępne owoce: banany, kiwi, śliwki nawet orzechy co kto lubi. Smacznego! Artykuł Pancakes

PaleoLife
NALEŚNIKI DYNIOWE Z RICOTTĄ I OWOCAMI 146

SKŁADNIKI : naleśniki według tego przepisu  naleśniki-dyniowe 250 g serka ricotta 1 cukier waniliowy 2 figi 200 g malin garść dowolnych orzechów 3 łyżki miodu                                                           PRZYGOTOWANIE :  Serek mieszamy(...)cukrem waniliowym, następnie smarujemy nim wcześniej przygotowane naleśniki. Rozkładamy porcję malin i składamy placki. Na patelni rozgrzewamy miód, dodajemy pokrojone figi i orzechy, chwilkę podpiekamy i polewamy na wierzch naleśników.  Danie podajemy ciepłe, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Delikatny biszkopt kokosowy z jeżynami i kremem bez cukru 156

polubiłam i lubię dodawać do wielu rzeczy. Krem jest lekki, delikatnie słodki dzięki ksylitolowi i fajnie współgra ze świeżymi owocami. Ja tym razem użyłam jeżyn, ale sprawdzą się też maliny, które jeszcze można kupić lub zerwać prosto z domowego krzaczka ;) P.S. To już setny post na Fitkocie! :) Delikatny biszkopt kokosowy z jeżynami i kremem bez cukru Biszkopt: 4 jajka(...)stopniach, do suchego patyczka. Krem: 150 g serka mascarpone 150 g serka kremowego (używam naturalnego Bielucha) 3 łyżki ksylitolu 2 listki żelatyny 1 łyżeczka mąki kokosowej świeże owoce (maliny, jeżyny) Serek mascarpone utrzeć z ksylitolem na gładką masę. Dodawać stopniowo kremowy serek, ciągle ucierając i mąkę kokosową. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w niewielkiej ilości mleka, podgrzewając w kąpieli wodnej. Połączyć

FitKot
Tarta czekoladowa z malinami 146

łyżka kakao (ok. 10 g), - banan (ok. 115 g), - tabliczka gorzkiej czekolady (ok. 100 g), - tabliczka mlecznej czekolady (ok. 100 g), - puszka mleka kokosowego (ok. 400 g), - 2 szklanki malin (ok. 240 g). Sposób przygotowania: 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 2 h. 2. Odlewamy wodę z daktyli. Daktyle miksujemy na gładką pastę. 3. Orzechy i nasiona(...)dekorujemy go owocami. 8. Tartę chłodzimy w lodówce ok. 2 h. Tarta jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - witaminę C(pochodzącą z malin), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 190 g Energia: 563 ,9 kcal Białko: 12 ,7 g Tłuszcze: 43 ,8 g Węglowodany

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Leśny mech 158

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250g serka mascarpone skórka otarta z 1 cytryny sok z połowy cytryny 1,5- 2 łyżki cukru pudru Do tego: Owoc granatu/ jeżyny/ maliny Sposób przyrządzenia: 1. Szpinak wyjmij z opakowania i pozostaw do kompletnego rozmrożenia. 2. Odciśnij odrobinę soku z rozmrożonego szpinaku. 3. Jajka ubij na puszystą masę razem z cukrem i cukrem(...)ciasto przekrój w poprzek na pół ( 2 blaty). 10. Górną część pokrusz, a dolną pokryj z wierzchu kremem. 11. Na krem posyp pokruszony wierzch ciasta i udekoruj granatem/ jeżynami/ malinami. Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pieczone jabłka jesienne. 164

samo danie dostarczy sporą dawkę składników odżywczych. Dlatego do nadziewania jabłek wybrałam: płatki owsiane z amarantusem i suszonymi owocami jak i pestkami dyni, słonecznika i siemieniem lnianym; świeże jesienne maliny; suszoną żurawinę, kilka śliwek, prawdziwy miód, odrobinę wiórków kokosowych i olej kokosowy. Jako przyprawy użyłam tylko cynamonu. Do pieczenia wybieramy jabłka duże i twarde, które mocno drylujemy tak abyśmy mogli(...)olejem kokosowym (dzięki temu skórka jabłka jest błyszcząca i lekko zarumieniona) i piekłam w temp. 210 stopni C przez 20 minut. na 1 jabłko średnio zużyłam: - około 2 łyżki malin - 1 śliwkę posiekaną - 1 łyżkę owsianki (suchej) - 1/2 łyżeczki miodu - laskę cynamonu - 1 łyżeczkę wiórek kokosowych - 1 płaska łyżeczkę suszonej żurawiny + olej kokosowy do posmarowania jabłka Alternatywne rozwiązania, czyli czym

SMYKWKUCHNI
Muffiny dyniowe z malinami i kruszonką :) 134

jajka   200 g purée z pieczonej dyni  (przepis) 60 ml mleka 160 ml oleju rzepakowego Kruszonka: 25 g masła 25 g cukru 50 g mąki maliny (świeże lub mrożone) Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania kruszonki.   Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy masło i dokładnie wyrabiamy aż powstaną grudki z ciasta. Jeżeli z masy nie powstały charakterystyczne(...)blenderem. Następnie dyniowo-jajeczną masę przelewamy do suchych składników i mieszamy łyżką. Foremkę do muffinów wykładamy papierowymi papilotkami i do każdej wkładamy porcję ciasta. W każdą muffinę wciskamy kilka malin i posypujemy przygotowaną kruszonką. Pieczemy 25 minut w temperaturze 190 stopni

Smakowity Blog Kulinarny
Malinowy krem z kaszy jaglanej 107

smaczny, zdrowy i lekki deser. Banalny w wykonaniu, a nadaje się doskonale na śniadanie lub podwieczorek. Koniecznie spróbujcie!  SKŁADNIKI na 1 porcję: 80 g kaszy jaglanej 1 pudełko malin (250g) ksylitol do smaku Kaszę jaglana bardzo dokładnie wypłucz. Zalej wodą w stosunku 1:1 i ugotuj. Gdy kasza wchłonie wodę, zdejmij z ognia i odstaw. Ostudź. Ugotowaną kaszę jaglaną(...)zmiksuj blenderem lub w melakserze bardzo dokładnie z malinami. Posłodź do smaku i gotowe

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowa malinowa chmurka 736

naprawdę warto! Lekkie, przepyszne letnie ciasto, które koniecznie musicie spróbować.  SKŁADNIKI: spód: 1/2 porcji ciasta kruchego z tego przepisu lub bezglutenowe ciastka typu petitki Warstwa malinowa: 600 g malin 3 galaretki malinowe 700 g wrzącej wody Warstwa śmietankowa: 500 ml śmietanki kremowej 30% - mocno schłodzonej 250 g serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru  nasionka z 1 laski(...)wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut - musi mieć złoty kolor. Ciasto całkowicie wystudź. Warstwa malinowa: Galaretki dokładnie rozpuść we wrzątku, przestudź i wymieszaj z malinami. Odstaw do lodówki do lekkiego stężenia i następnie wylej galaretkę z owocami na kruchy spód. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Warstwa śmietankowa: Serek mascarpone, śmietankę, cukier puder i nasionka

Kuchnia bezglutenowa
Sałatka z pieczonych buraków 148

włoskie – garść Sos do pieczenia buraków: Olej sezamowy – 3 łyżki Miód – 2 łyżki Sos do sałatki: Oliwa z oliwek – 2 łyżki Miód – 1 łyżka Sok z ½ cytryny Sok z malin – 2 łyżki Wykonanie: Buraki obieramy i kroimy w cienkie plastry. Następnie marynujemy w oleju sezamowym i miodzie i pieczemy przez 30-40 minut w 180 stopniach, od czasu do czasu(...)będą już miękkie i wystygną, układamy je na talerzu. Posypujemy rukolą, dekorujemy anchois, plastrami parmezanu i orzechami. Całość polewamy sosem przygotowanym z wymieszanych: oliwy z oliwek, miodu, soku z malin i soku z cytryny

Kuchnia Bon Appetit
Malinowa rozkosz bez pieczenia 11029

Malinowa rozkosz bez pieczenia, czyli pyszne ciasto w kilka minut ;) Malinowa rozkosz bez pieczenia – Składniki: ok. 120g herbatników 400g malin mrożonych 100ml syropu malinowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 200ml kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 opak. cukru wanilinowego lukier: 2 czubate łyżki cukru pudru + odrobina wody garść płatków […] The post Malinowa rozkosz bez pieczenia

Kulinarne Przeboje
TARTALETKI Z BUDYNIEM I MALINAMI 80

rada: Nadzienie na tartaletki najlepiej nałożyć przed ich podaniem. Składniki: Przepis na kruche ciasto na tartaletki  znajdziesz tutaj. Dodatkowo: * 350 ml mleka * 1 budyń waniliowy * 2 łyżki cukru * maliny do dekoracji Wykonanie: w garnuszku zagotować 300 ml mleka z cukrem, w szklance wymieszać budyń w 50 ml mleka, wlać do gotującego się w garnku mleka. Zagotować budyń. Przestudzony budyń(...)nakładać na tartaletki. Udekorować malinami

Zrób to smacznie