maliny - 13477 przepisów (strona:244/899)

Pancakes sernikowe – na jogurcie greckim 176

stron. Przewracamy pancakes wtedy, gdy na ich powierzchni zaczynają tworzyć się dziurki po pęcherzykach powietrza. Z tej porcji wyszło 20 regularnej wielkości pancakes (około 8-10cm średnicy). Maliny zmiksowałam ze słodką śmietaną i dosłodziłam miodem. Uzupełnieniem zestawu były całe owoce malin i borówki amerykańskiej. SKŁADNIKI 2 jajka rozmiaru L lub 3 rozmiaru M ¾ szklanki bardzo gęstego jogurtu typu greckiego(...)mąki pszennej 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 3 płaskie łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju lub stopionego masła garść borówki amerykańskiej dwie garści malin łyżka śmietany kremówki łyżka miodu akacjowego

Karo in the Kitchen
Sernikobrownie z malinami 153

Dziś Dzień Sernika! Nie mogło go więc u mnie zabraknąć :) Zapraszam na sernikobrownie czyli mocno czekoladowy spód i rozpływająca się w ustach masa serowa a dodatkowo jeszcze maliny. Inaczej mówiąc: sernik na zakalcu :) Ale tak właśnie ma być :) Zdecydowanie jeden z moich ulubionych serników :) Składniki: Czekoladowy spód: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 200 g masła(...)pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Masa serowa: 1 kg sera do serników 3/4 szklanki cukru 3 jajka 1 budyń śmietankowy 1 cukier wanilinowy   Dodatkowo: 400 g malin Sposób przygotowania: 1. Czekoladowy spód: Obie czekolady rozpuszczamy na parze i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po jednym jajku, dokładnie miksując

Na Ciasteczkowych Papierach
Torcik kakaowy z masą śmietanową i owocami 176

cukier waniliowy 3 śmietany fix    owoce do dekoracji : winogron, truskawki , borówka amerykańska kolorowa posypka do dekoracji motylki czekoladowe i kwiatki cukrowe mały słoiczek konfitury malinowej 1/2 szklanki malin do masy Wykonanie : Żółtka oddzielić od białek , utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem i kakao. Na końcu dodać ubitą pianę z białek(...)przeciąć na dwa równe krążki ten górny lekko ściąć . Na spodni krążek ciasta wyłożyć 2, 3 łyżki konfitury malinowej . Masę śmietanową podzielić na pół, do jednej części dodać pokrojone maliny . Masę  wyłożyć na konfiturę malinową. Przykryć drugim krążkiem . Drugi krążek posmarować cienką warstwą konfitury i wyłożyć masę bez malin około1 szklanki przekładamy do rękawa cukierniczego i robimy rozetki smarując

Sama słodycz i szczypta chili
NALEWKA MALINOWA 186

Zima jest długa, przeważnie zimna i dobrze jest mieć w zanadrzu taką rozgrzewajacą naleweczkę - oczywiście tylko dla dorosłych- dzieciom polecam  DOMOWY SOK MALINOWY   Składniki: 1,5 kg malin 70 dag cukru pól litra spirytusu  1 l czystej wódki Wykonanie: Maliny przebieramy, myjemy, wsypujemy do gąsiorka, zalewamy alkogolem. Szczelnie zamykamy  na 2 tygodnie w słonecznym i ciepłym(...)miejscu. Po tym czasie oddzielić maliny od płynu. Owoce zasypać cukrem, odstawić na kkilka dni na so,ńce aż puszczą sok. Następnie ten sok zlać i połączyć z alkoholem. Nalewkę przefiltrować. Przelać do ciemnych butelek. Trzymać kilka tygodni w ciemnym chłodnym miejscu aby nalewka dojrzała

Z Majeczką w kuchni
Kruche z budyniem i malinami 178

przygotowaniu i do tego jeszcze takie smaczne, ciasto jest bardzo kruche :) Ciasto podane na porcelanie od   Porcelana Bogucice  z kolekcji Diament Gold Kruche z budyniem i malinami Składniki: ciasto kruche mąka- 3 szkl cukier - 0,5 szkl margaryna -250 g żółtka jaj - 5 szt proszek do pieczenia -2 łyżeczki Przełożenie: mleko- 3 szkl budyń waniliowy - 2 torebki cukier(...)łyżki cukier puder do posypania ciasta dodatkowo maliny Sposób przygotowania: Ciasto :  Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, jedną część , włożyć na 1 godz. do lodówki.  Jedną część ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, o wymiarach 25x36 cm  Masa budyniowa : Do garnka wlać 2 szkl mleka, dodać cukier, zagotować.  W pozostałej szklance

Kuchnia Danusi
Scones z malinami -angielskie bułeczki 106

dżemem malinowym, oczywiście tej domowej roboty. Składniki: 500 g mąki pszennej 200 ml mleka 2 jajka 100 g cukru 125 g masła 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklankę malin Mąkę przesiać do miski wraz z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, pokrojone masło i  wymieszać ręką tak jak na kruszonkę. Mleko wymieszać z jajkami i wlać do miski(...)suchymi składnikami. Wymieszać wszystko łyżką , po czym wsypać maliny i jeszcze raz wymieszać ciasto. Stolnicę posypać mąką i wyłożyć ciasto. Uformować rękoma placek o grubości  2,5 -3 cm. Wycinać ostrą metalową foremką kółka o średnicy około 7-8 cm Na blaszkę wyłożoną papierem układać wykrojone bułeczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C około 10-15 minut

O kuchni z uczuciem
letni koktajl owocowy 181

składniki: 250 g świeżych malin 2 dojrzałe brzoskwinie ok. 50 ml midu 100 ml jogurtu naturalnego wykonanie: Maliny przepłukujemy. Brzoskwinie myjemy,obieramy ze skórki i wypestkujemy. Do kielicha blendera wkładamy maliny, 25 ml miodu oraz 50 ml jogurtu, miksujemy na najwyższych obrotach, Przekładamy do innego naczynia. Następnie do kielich wkładamy brzoskwinie, pozostały miód oraz jogurt i również miksujemy na najwyższych

Domowy Smak Jedzenia
Łatwe ciasto na zimno z owocami 168

Łatwe w przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było(...)Składniki: około 80-100g biszkoptów 300ml kefiru lub jogurtu 4 galaretki w proszku (użyłam truskawkowej, malinowej i wiśniowej) około 300-500g świeżych, umytych owoców jagodowych (użyłam malin i jeżyn)     1. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. 2. Jedną galaretkę rozpuścić w 200ml gorącej wody, mieszać, aż się rozpuści (troszkę to potrwa). Galaretkę

Mała Cukierenka
DOMOWY SOK MALINOWY 208

Malin coraz więcej, piekne letnie gorące słońce przyśpieszyło wtm roku ich dojrzewanie. Nadszedł czas na przygotowywanie pysznych przetworów z tych owoców. Na pierwszy ogień pójdą soki które podam swoim dzieciom na wszelkie przeziębienia podczas jakże długiej jesieni i zimy w oczekiwaniu na kolejną wiosnę i lato.   Składniki: 1 kg malin 600 g cukru Wykonanie: Maliny zasypujemy cukrem,odstawiamy

Z Majeczką w kuchni
Tarta kawowa z malinami podana z angielskim porterem 233

Tarta grzechu warta ;) Bez pieczenia, kawowa, bardzo kremowa i delikatna. Doskonale smakuje podana z angielskim porterem, te smaki wspaniale się uzupełniają. Przysłowiową kropką nad i, są tutaj maliny, które wspaniale przełamują słodycz ciasta. Polecam, bardzo! Składniki na spód: 140 g ciasteczek owsianych 70 g roztopionego masła Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Masą wyłożyć dno formy o średnicy(...)mocno docisnąć i włożyć do lodówki. Masa kawowa: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody 300 ml śmietany 30% 200 g białej czekolady maliny Kawę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody, ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odłożyć do wystudzenia. Śmietanę ubić na sztywno, następnie krótko zmiksować ją z zimną kawą. Dodać przestudzoną, ale płynną czekoladę, delikatnie wymieszać. Masę

Domowa cukiernia Ewy
Otrębowa tarta z czekoladowym budyniem jaglanym i owocami leśnymi 296

dobry pomysł. Skoro nasze owoce leśne powoli się kończą, coraz mniej ich na straganach, w warzywniakach, trzeba z nich korzystać póki jeszcze są! Owszem, już o tej porze maliny powoli tracą swój intensywny smak, smakują bardziej jak delikatnie smakowa woda, to czasem można jeszcze trafić na takie, które smakują prawdziwymi malinami, lecz jeżyny przeżywają chyba swoją pełnię! Jeżeli lubicie się(...)trakcie możemy dolać mleka, żeby go rozrzedzić, aczkolwiek do ciasta powinien być bardzo gęsty). Tak przygotowany budyń wylewamy na otrębowy spód. Dekorujemy wedle własnej wyobraźni. U mnie były to maliny, jeżyny i ziarenka granatu. Przechowujemy w lodówce. Wychodzi ok. 12 porcji, jedna to ok. 160kcal. Smacznego

Be Fit Be Strong
Tarta z ricottą i malinami 115

malinowych krzaczkach znalazłam koleją porcję malin, w lodówce stały dwa opakowania ricotty (miały być do czegoś innego) - no i tak to się zaczęło. Wprawdzie do tarty użyłam margaryny zamiast masła (nie było masła w lodówce), ale i tak wyszło REWELACYJNIE.  Składniki: Ciasto 150 gram margaryny 100 gram cukru 300 gram mąki 1 jajko Masa 500 gram ricotty 4 jajka(...)ok.150 gram cukru pudru 500 ml malin Wykonanie: Ze składników na ciasto robimy ciasto, chłodzimy je przez 30 minut w lodówce. Po tym czasie wyklejamy ciastem formę do tarty i nakłuwamy widelcem. Następnie w nagrzanym piekarniku do 180 o C podpiekamy ciasto przez 15 minut. Ricottę ucieramy z jajkami, cukrem pudrem. Na podpieczoną tartę nakładamy maliny i wylewamy masę

Smaki Ewy
.1052. spacer po Wiedniu 147

kokosowy "sernik na zimno" z jogurtu z malinami (w środku), podany z resztą malin, domowym dżemem truskawkowym (2014r.) i masłem orzechowym~ Dzisiaj jestem już bardziej wypoczęta niż wczoraj, więc mogę coś napisać :) Najpierw chciałabym napisać ogólnie, że cały wyjazd bardzo mi się podobał, Słowacja bardzo mi się podobała - piękny kraj! Góry to po prostu cud...Mogłabym tam mieszkać(...)batonik lifebar czekoladowy, był jeszcze czekoladowy z dodatkiem białka z konopii ale zjadłam go w drodze do Polski :D pod batonem oczywiście czekolady studentskie ♥ gorzka z bakaliami, mleczna z malinami i orzechami ziemnymi, mleczno-biała z bakaliami na samym dole bezglutenowe rurki z kremem orzechowym/czekoladowym/mlecznym/kokosowym - wiem że w Polsce można je kupić ale nigdzie ich nie widziałam, a tam kosztowały

breakfast of dreams
Śmietanowiec z galaretką i malinami 226

cudną szafę wnękową do sypialni ;) Uwielbiam ten etap remontu :D Wracając do ciasta, jest pyszne! Biszkopt ( w wersji bez pieczenia podłużne biszkopciki), masa śmietanowa z galaretkami, a na wierzchu maliny, zatopione w kolejnej galaretce ;) Świetnie smakuje, doskonale wygląda. To ja, skusicie się? Polecam! Składniki na spód: 2 jajka 75 g cukru 35 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej(...)minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa śmietanowa: 2 galaretki malinowe 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 250 g malin 1 galaretkę malinową rozpuścić w 200 ml wrzącej wody, wystudzić, odłożyć do stężenia i pokroić w kostkę. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, odłożyć do napęcznienia. Po tym czasie delikatnie ją podgrzać

Domowa cukiernia Ewy
Łatwe ciasto na zimno z owocami 596

Łatwe w przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było(...)Składniki: około 80-100g biszkoptów 300ml kefiru lub jogurtu 4 galaretki w proszku (użyłam truskawkowej, malinowej i wiśniowej) około 300-500g świeżych, umytych owoców jagodowych (użyłam malin i jeżyn)     1. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. 2. Jedną galaretkę rozpuścić w 200ml gorącej wody, mieszać, aż się rozpuści (troszkę to potrwa). Galaretkę

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania