maliny - 13477 przepisów (strona:240/899)

Makaron z musem malinowym (letni obiad) 169

czasu do czasu na naszym stole pojawił się "owocowy" obiad. Oprócz pysznych zup owocowych możemy również postawić na owocowe dodatki do makaronu. Poniedziałkowy obiad stoi pod znakiem malin :) Spróbujcie :) Składniki: 150g malin makaron (u mnie kokardki) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki soku z limonki łyżeczka cukru Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Maliny myjemy, osuszamy i razem

ChilliJemy
Deser lodowy z espresso i malinami 151

Szybki deser lodowy w sam raz na upały, polecam. Warty uwagi, orzeźwiający za sprawą malin. Szybko przygotowany , bo topnieje. Składniki lody, najlepiej czekoladowe espresso płatki z migdałów  u mnie Symbio maliny czekoladowa posypka mięta Lody przełóż do wysokich szklanek. Zrób podwójne espresso do każdej. Wsyp maliny. Posyp dekoracją czekoladową. Dodaj mięty! Deser gotowy! Smacznego orzeźwienia

Z Kuchni Do Kuchni
Deser malinowo bezowy 108

malin 8 g żelatyny, 50 g serka mascarpone, 200 ml śmietany kremówki 30%, bezy: 73 g białek – 2 białka, 91 g cukru, 73 g cukru pudru, Maliny zmiksować, przetrzeć przez sito. Ja otrzymałam 400 ml przecieru. Przecier podzielić na dwie części: 300 ml i 100 ml. W 80 ml gorącej wody rozpuścić żelatynę i wymieszać z 300 ml przecieru malinowego(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec, w zależności od ich wielkości, około 1 godziny. Na talerzu układać trochę galaretki, trochę kremu malinowego, bezy. Można dodać świeże maliny. Deser posypałam cukrem różanym i miętą. Nadmiar bez zjeść ;) zastawa

królestwo garów
Waniliowe bułki z serem i malinami 142

Aromatyczne, pyszne i pachnące latem - waniliowe bułeczki z nadzieniem serowym i... i malinami, które są przysłowiową kropką nad i. Bułeczki śmiało mogą zastąpić niedzielne ciasto, są po prostu pyszne. Składniki: 500g mąki 2 jajka 14g suchych drożdży 250ml mleka 80g cukru 80g masła 1 laska wanilii szczypta soli Krem serowy 300g sera białego 1 żółtko 4 łyżki cukru pudru(...)laska wanilii 36 malin ( po 3 na każdą bułeczkę)  mleko do smarowania bułek Masło rozpuszczamy w rondelku, odstawiamy do wystudzenia. Laskę wanilii rozcinamy, wydłubujemy ziarenka i dodajemy do mleka, całość lekko podgrzewamy. W misce mieszamy mąkę, jajka, sól, cukier, drożdże, zagniatamy ciasto i powoli wlewamy ciepłe mleko. Do zagniecionego ciasta wlewamy roztopione masło i zagniatamy ciasto tak długo

Gotowanie i blogowanie
Sos malinowy z cynamonem 121

idealnie pasuje do słodkich deserów i dań, jak i do lodów. Można serwować zaraz po przygotowaniu „na ciepło” lub przelać do słoiczków i wyciągać każdej potrzebie :) Składniki: 500 g malin 3 łyżki cukru laska cynamonu lub 1 łyżeczka cynamonu w proszku Wykonanie: Umyte maliny wsyp wraz z cukrem do rondelka lub na patelnię i podgrzewaj na małym ogniu. Gdy zaczną(...)się lekko gotować dodaj cynamon. Duś przez kilka minut. Gdy maliny puszczą już cały sok zdejmij z ognia i przetrzyj sos przez gęsto sito w celu pozbycia się pestek. Sos można podawać od razu na ciepło albo przelać do słoiczków. Gotowe

Kulinarna (nie)codzienność
MAKARON Z MALINAMI, JAGODAMI I MASCARPONE 146

razowy Lubella jest zdrowy, syci a w połączeniu z owocami to dopiero pyszność. Mascarpone możemy zamienic na jogurt naturalny a owoce dodajemy jakie akurat mamy. U mnie jagody i maliny, pyszne połączenie(...)SKŁADNIKI :   250 g makaronu Lubella pełne ziarno 200 g świeżych malin 150 g jagód 1 łyżka cukru 3 łyżki mascarpone  cukier puder do posypania                                                              PRZYGOTOWANIE :  Makaron

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z malinami i budyniem 191

Jedna z najprostszych letnich tart - budyń i maliny. Nie bawimy się w robienie kremu, nie miksujemy budyniu z masłem... Dobrze schłodzona tarta smakuje najlepiej właśnie w tej postaci. Przepis na małą tartę o średnicy 17cm . Składniki: 2 łyżki miękkiego masła 100g kruchych ciastek lub herbatników 1 opakowanie budyniu waniliowego  400ml mleka 100g malin 1 galaretka malinowa 400ml wody Galaretkę(...)300ml podgrzewamy. Do wrzącego mleka wlewamy budyń (wyłączamy ogień) i intensywnie mieszamy. Gotowy budyń wlewamy na spód ciasteczkowy, wstawiamy do lodówki.  Gdy budyń będzie letni, układamy na nim maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Zostawiamy tartę w lodówce na 2 godziny. Swoją tartę przygotowałam w jednorazowej foremce papierowej od PapilArt . To bardzo fajne rozwiązanie, gdy chcemy zabrać ciasto na piknik

Gotowanie i blogowanie
Ciasto Malinowe z bezą 167

śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej płatki migdałowe Dodatkowo: 500 g malin 3 malinowe galaretki Przepis:   Składniki na ciasto zagnieć i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wymiarach 25 x 30 cm. Galaretki(...)rozpuścić 3 szklankach wody i schłodzone połączyć z malinami. Wylać na upieczone ciasto. Składniki na krem ubić. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, podgrzać do rozpuszczenia i ciepłą połączyć z kremem. Wyłożyć na stężoną galaretkę z malinami. Białka ubić z odrobiną soli, wsypywać powoli cukier, na końcu dodać mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać i rozsmarować na blaszce pergaminem z wyciąganym dnem

Gotowanie-uk
Boscaiola bar diVino – nowe miejsce na Powiślu 126

Ornella Molon . Eleganckie, delikatne, przyjemnie wytrawne, aromatyczne i rześkie. Schłodzone idealne na ciepłe dni Zestaw Antipasti: crostini ze szparagami i kozim serem; crostini kozim serem i grillowaną cukinią z malinami; crostini z awokado, concasse z pomidorów i tatarem z tuńczyka;  oliwki marynowane z ziołami i dodatkami;  pasta z suszonych pomidorów, prażonych pestek słonecznika i pecorino;  grillowane warzywa(...)regionie Friuli Venezia Giulia. Winogrona są zbierane ręcznie w skrzyniach pod koniec września - początek października. Wino charakteryzuje się rubinowoczerwoną barwą z refleksami fioletu. W ustach typowe aromaty jagód, malin i czarnej borówki. Intensywne, z cierpkim posmakiem, lekko mineralne, co jest typowe dla win z tego regionu. Doskonałe do steków, pieczeni, w tym kiełbasek, zimnych przekąsek, pikantnego salami oraz średnio dojrzałych

królestwo garów
Deser malinowy 140

Masz niezapowiedzianych gości i brak czasu na wypieki?  Proponuję przygotować deser w pucharkach z galaretką, bitą śmietaną z mascarpone a to wszystko posypane czarnym sezamem z dodatkiem mrożonych malin. Idealny przysmak w upalny dzień ... jak dzisiaj :) Składniki na 4 osoby: 1-2 opakowania galaretki malinowej (zależy jak duże macie pucharki) 330 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone garść(...)czarnego sezamu ok. 30 szt. mrożonych malin 2 łyżki cukru pudru 8 szt. paluszków w czekoladzie Przygotowanie: Galaretkę przygotuj wg przepisu na opakowaniu - wlej do pucharków i wstaw do lodówki. Śmietanę ubij na sztywno, następnie wrzuć serek mascarpone i cukier puder - miksuj ok. 1 min. Na gotową (stężoną) galaretkę nałóż śmietanę przy użyciu strzykawki do dekoracji. Całość posyp sezamem, udekoruj

Alutka-Gotuje
Dieta CTZO, dzień czwarty 140

patelni. Nie chciało mi się włączać piekarnika, czekać, aż się zagrzeje, żeby naleśniki znalazły się w nim na chwilę.   Podwieczorek 100 g jogurtu naturalnego 2% tłuszczu 45 g malin 15 g orzechów włoskich 36 g miodu pszczelego Przepis: do jogurtu dodać maliny i rozkrzuszone orzechy, całośc polać miodem Maliny mam “gdzieś” w zamrażalce, ale dałam świeże borówki

Kucharzyca
Deser malinowo kawowy 133

Niedawno dotarła do mnie kawa od tommy caffe . Ta doskonała kawa swoim aromatem zachwyciła moją rodzinę. Przygotowałam więc deser w którym głównym smakiem jest kawa Marcepanowa i maliny. Okazało się to bardzo dobrym połączeniem godnym polecenia smakoszom kawy i deserów. https://www.facebook.com/tommycafe.eu/?fref=ts warstwa malinowa 3 szkl malin 1 łyżka żelatyny 2 łyżki cukru warstwa biała śmietanowa 200 ml śmietanki(...)łyżki cukru 1 łyżka żelatyny 1 łyżeczka cukru waniliowego warstwa kawowa 1 filiżanka mocnej kawy marcepanowej Tommy Caffe 1 łyżka cukru 200 ml śmietanki owoce do przybrania Maliny blendujemy, w 1/4 łyżki wrzątku rozpuszczamy żelatynę, dodajemy do musu malinowego, mieszamy i wlewamy do 4 pucharków. Wstawiamy do lodówki i przygotowujemy drugą warstwę. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl wrzątku. Śmietanę ubijamy

Gotowanie jest łatwe
Placuszki z konfiturą malina z pigwą i bananem 169

szkoda wyrzucać :( Ja troszkę sobie jeszcze pofolguję, a po Świętach biorę się za oczyszczanie organizmu :)) Dziś u mnie placuszki, nasze ulubione :)) Tym razem do przełożenia użyłam konfitury od Eterno malina z pigwą i banana. Konfitura świetna. Skład: malina 35%, pigwa 35%, cukier. Składniki na placuszki: 1 1/2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 3 łyżki roztopionego masła 2 jajka 1 łyżeczka(...)cukru waniliowego (domowego) 2 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: konfitura malina z pigwą Eterno 2 banany Masło roztopić i zostawić do wystudzenia. Do miski wlać mleko, dodać jajka, cukier waniliowy i zwykły oraz sól. Wszystko razem zmiksować żeby składniki się połączyły. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy. Na koniec dodać

kruche babeczki
RabArbar Pod Chmurką 179

Składniki: 0,5 kostki masła 1 kubek mąki krupczatki 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kubek cukru 2 łodygi rabarbaru 500 g malin  0,5 kubka płatków migdałowych 1 gałązka trawy cytrynowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Przygotowanie:   masło siekamy w misce z żółtkami i połową cukru, przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia piekarnik ustawiamy(...)maliny i rabarbar wrzucamy na ciepłą patelnię, dokładamy 2 łyżki masła, odrobinę cukru i rozgniecioną trawę cytrynową, podsmażamy kiedy owoce puszczą sok, dosypujemy łyżkę mąki ziemniaczanej i wyjmujemy łodyżkę trawy cytrynowej białka ubijamy ze szczyptą soli i pozostałym cukrem, dosypujemy łyżkę mąki ziemniaczanej ciasto wyklejamy na oprószoną mąką foremkę, może być np. do tarty ciasto wstawiamy na nagrzanego piekarnika

Luźna Kuchnia
DESER Z MANGO Z MUSEM MALINOWYM 129

córki, która w ostatnim czasie bardzo zwraca uwagę na to co je. Polecam :) Szybko, smacznie i zdrowo. SKŁADNIKI:   200 g jogurtu naturalnego gęstego 1 dojrzałe mango 120 g malin świeże listki mięty A jak to zrobić: Mango obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do naczynia blendującego, dodać jogurt i wszystko zmiksować na gładka masę. Przełożyć(...)małych słoiczków lub pucharków. Maliny rozgnieść widelcem lub zmiksować. Nałożyć porcje na wierzch deserków, udekorować całymi malinami i świeżą miętą

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania