Kolejne pyszne ciacho do kawki czy herbaty. Tym razem biszkopt upieklam z dodatkiem mąki kokoswej. A maka jest oczywiście od Klos Pol, firmy zktorą już jakiś czas wspólpracuję. Ciacho jest super, polecam. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniniego przygotowany. Jaki był? Musze być bardzo nieskromna bo tort był przepyszny.... Tort kokosowo-śmietankowy z borówkami SKŁADNIKI : biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki tortowej 3 łyżki maki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli masa kokosowa: 1 czerstwa kajzerka 375 ml mleka 1/4 szklanka cukru 100 g wiórków kokosowych
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwłączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Dno formy o średnicy 22-23 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zapinamy obręcz. Boków nie natłuszczamy. Do miski przesiewamy obie maki. Dokładnie mieszamy. Misę miksera przecieramy papierowym ręcznikiem nasączonym octem winnym. Białka ubijamy ze szczyptą soli na lekko sztywną pianę. Cały czas ubijając łyżka po łyżce dosypujemy cukier. Kolejną porcję dodajemy
cool and mintyTym razem proponuję przepis na rogaliki drożdżowe wyniesiony z mojego domu rodzinnego. W pierwotnej wersji były nadziewane budyniem, ale eksperymentowałam też z powidłami, masą makową i
babka w formiedoświadczenia z moim piekarnikiem nieco zmieniłam pieczenie, może i u Was konieczne będą drobne korekty. Potrzebujecie: - 6 białek - 250g drobnego cukru - 1 łyżeczkę soku z cytryny - 1 łyżkę maki ziemniaczanej na bezę oraz - 400g kremówki 30 lub 36% - 250g kremowego serka np. Mój Ulubiony z Wielunia - 4 łyżki cukru pudru (można pominąć) - 300g- 400g truskawek (1/3 ładniejszych odłożyć
I tu będę miała takie teupiekłam :) Pomyślałam trochę, poszperałam w przepisach i wymyśliłam takie o to ciacho. Pyszne, lekkie, wilgotne i bardzo jabłkowe. PRZYPOMINAM TEŻ O KONKURSIE !!! Strudel z jabłkami ( Apfelstrudel) 200 g maki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli 60 g masła (rozpuszczonego) nadzienie: 600 g jabłek garść rodzynek 2 łyżki cukru łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cynamonu
Dzieje kuchennej Wiewióryłyżki soku z cytryny * s ól , pieprz * łyżka oliwy * ły żka posiekanego koperku * 100g ulubionego makaronu - u mnie kokardki * mała cukinia * łyżka oliwy * oregano Przygotowanie : Mak aron ugotowa ć al dente . Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wrzu cić pokrojoną w pół plasterki cu kinię i przyprawić oregano oraz solą, lekko podpiec. Wymieszać z makaronem. Łoso
Magiczne Życie MartyPrzeważnie podaję je z dipem majonezowym, warzywami, a często biorę widelca i jem "bez niczego". Polecam! (6 sztuk) 150g marchwi (po obraniu) 125g twarogu 1 jajko (małe) 6 łyżek maki pszennej (płaskich) 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku czosnek granulowany papryka słodka sól, pieprz Dodatkowo: mleko mąka pszenna do obtaczania olej/masło do smażenia Marchew ugotować (nie rozgotować!) w lekko osolonym
Di gotujeSernik gotowany to jeden z pyszniejszych serników a w dodatku szybki w przygotowaniu. Gotową masę serową wylewamy warstwowo na herbatniki.
Kulinarne Fantazje MarioliPyszna szarlotka, na półkruchym spodzie z prażonymi jabłkami i bitą śmietaną. Przepis jest prosty, przygotowanie kruchego ciasta, jabłek oraz bitej śmietany jest łatwe, a po upieczeniu
Kulinarne Fantazje MarioliCiasta z owocami na półkruchym spodzie to jedno z ciast które znika migiem w moim domu. Owoce dodajemy jakie mamy, u mnie domowe brzoskwinie ze słoika
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 450 g maki pszennej typu 650 250 ml ciepłej wody 100 ml zakwasu chlebowego 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju 10 g świeżych drożdży 50 g suszonej żurawiny HELIO
Kulinarne Fantazje MarioliSernik stracciatella to jeden z pyszniejszych serników. Jest kremowy, czekoladowy i bardzo smaczny.
Kulinarne Fantazje MarioliJeżeli znudziły się wam tradycyjne serniki, polecam upiec serniczek oreo na ciemnym spodzie, zapieczony z ciasteczkami oreo i udekorowany bitą śmietaną. Bardzo smaczny, o kremowej konsystencji
Kulinarne Fantazje Marioliangielskie 1 liść lubczyku sól, pieprz do smaki 1 kostka rosołowa 1 łyżka soku z cytryny 1,5 l wody 2 duże łyżki śmietany 18% 1 łyżka maki pszennej
Kulinarne Fantazje Marioli