cukru) -8 łyżek oleju rzepak. (6 łyżek oleju rzepakowego) -2 łyżeczki proszku do piecz, (1,5 łyżeczki proszku do pieczenia) -1,5 szkl mąki pszennej tortowej, (1 szkl maki pszennej tortowej) -2 łyżki kakao (1,5 łyżki kakao) PONCZ -2 łyżki kawy rozpuszczalnej -1 łyżka cukru -3/4 szkl wody MASA BUDYNIOWA 2 budynie śmietankowe
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudżemów, konfitur, musów. Nie można oczywiście zapomnieć o wypiekach z owocami, a z maliny są wyjątkowo do tego stworzone. Ciasto szybkie , smaczne i super proste. Składniki: 1,5 szklanki maki pszennej (typ500) 200 g miękkiego masła 170 g cukru (użyłam drobnego do wypieków) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka Kruszonka 100 g mąki pszennej 50 g miękkiego masła
Delicious Titbitszjedzenie tego chlebka, ale zależy to od dnia. A szkoda, bo jest na prawdę pyszny! :) Składniki: kasza gryczana niepalona 500 g woda 700 ml łyżeczka soli 1 szklanka maku 1/2 - 3/4 słonecznika (mogą być inne ziarna np. słonecznik i dynia) Przygotowanie: Kaszę dokładnie opłucz, przesyp do miski i zalej wodą Przykryj ściereczką i zostaw na 24 a nawet
pyszne zdrowościulubioną marchewkę i pokombinowałam z syropem klonowym. Wyszło smacznie i bez wyrzutów sumienia co lubię najbardziej, więc nie żałujcie sobie;) Zapraszam... Składniki na dużą tortownicę: 250 g maki pszennej 500 g obranej marchewki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3/4 szklanki oleju słonecznikowego 1 czubata łyżeczka kakao 1 łyżeczka cynamonu
Kubki smakuskładniki: 500 g świeżych mięsistych pomidorów (malinówka, bawole serca) 700 g ziemniaków 200 g kiełbasy 2 cebule 100 g sera żółtego 250 ml mleka 2 jaka 1 łyżka maki gałka muszkatołowa sól, pieprz tłuszcz do smażenia natka pietruszki wykonanie: Ziemniaki obieramy, gotujemy w lekko osolonej wodzie a następnie odcedzamy i kroimy w plastry. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy
Domowy Smak Jedzeniadziećmi, żeby spędzić z nimi miło czas i zachęcić do pobudzenia kreatywnego myślenia :-). Z podanego przepisu wychodzi dwie pizze (formy na tarte 26 cm). Udanego dzionka :-). Składniki: 200 g maki pszennej 200 g mąki żytniej razowej 7 g suszonych drożdży płaska łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli 2 łyżki oliwy szklanka letniej wody sos pomidorowy 1 kulka mozzarelli pomidorki koktajlowe
kruche babeczkitakże jego niezwykle oryginalny wygląd. Mimo że chlebek wygląda na dość skomplikowany, to naprawdę można go przygotować bardzo łatwo. Gorąco polecam! Składniki: Ciasto: • 300 g ciepłej wody • 600 g maki pszennej • 40 g świeżych drożdży • 1\2 łyżeczki cukru • 2 łyżeczki soli • 40 g oleju Masło ziołowe: • 1 gałązka pietruszki • 3-4 listki bazyli • 2 duże ząbki czosnku
W mojej kuchnizatapiają się podczas pieczenia. Warto wypróbować! Składniki (na tortownicę 26 cm): 100 g marcepanu 125 g masła 125 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 średnie jajka 150 g maki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo: 600-800 g śliwek cukier+cynamon Wykonanie: miękkie masło utrzeć z cukrem na puch, następnie dodawać pocjami pokrojony na małe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław to długoletnia tradycja i najlepsza jakość produktów. Zapraszam :) Składniki na biszkopt : 1 szklanka mąki pszennej Koszalińskiej typ 500 1 łyżka maki ziemniaczanej 1/4 szklanki oleju 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy Składniki na mus malinowy: 520 g malin ( zmiksować ) 7 łyżek cukru
Sama słodycz i szczypta chilimleka 8 dag cukru 10 dag masła 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego 50 dag rabarbaru 50 dag truskawek Kruszonka; 10 dag masła 10 dag cukru ok. 20 dag maki pszennej opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie; Mąkę przesiewamy do miski, robiąc w niej zagłębienie. Podgrzewamy mleko wlewamy je do zagłębienia, dosypujemy połowę cukru oraz pokruszone drożdże. Oprószamy mąką i odstawiamy
Radość kipiąca uśmiechem.trzy, a następne dwie zrobiłam tylko ser.papryka smażona, pomidor,ogórek i ser.Kiedy ser się rozpuścił wyjęłam z patelni i pokroiłam na trójkąty. Wiem że prawdziwa QUESADILLA powinna być z maki kukurydzianej jednak lubię kombinować i zrobiłam pszenną. Wyszły pyszne w obu wersjach
Różowa kuchniaPolskiej. Oba przepisy są bardzo zbliżone zarówno w składnikach, jak i w smaku, dlatego trudno mi ocenić, które są lepsze ;-))) Ciastka można wzbogacić np. o kakao, zmielone orzechy czy mak, ale ja nie ukrywam, że kocham tę najprostrzą, tradycyjną wersję. Jeśli nie posiadacie przystawki na maszynkę do ciastek, to spokojnie możecie ciasto rozwałkować i wycinać kieliszkiem, czy ozdobnymi foremkami dowolne
Walijskie Pichceniejestem, bo jeden drugiego częstuje i nie upilnuję niestety wrrrrr. Dobra, wyżaliłam się ;-). Babeczki polecam, bo rewelacyjne :-)). Miłego dnia :-)) Inspiracja: klik Składniki na około 20 szt: 300 g maki ( u mnie tortowa) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml jogurtu naturalnego 100 g cukru trzcinowego 2 jajka 125 g masła 1/2 łyżeczki cynamonu (można dać więcej) 2 duże jabłka
kruche babeczkiDrożdżowe racuchy RACUCHY Z JABŁKAMI (siostry Anieli z Anielskiej Kuchni ) Składniki: 50 dag maki 1 szkl. mleka 4 łyżki cukru 2 jaja 2-4 jabłka 3 dag drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju cukier waniliowy tłuszcz do smażenia Etapy przygotowania: Drożdże rozkruszyć, dodać cukier i ciepłe (nie gorące) mleko, wymieszać i odstawić, aż drożdże zaczną
Aromatyczne Podróżegarnuszku. Gdy mięso przestygnie, zmielić je w maszynce do mielenia mięsa razem ze słoniną, jedną marchewką, wątróbką z cebulką i odsączoną bułką. Powstałą masę zmielić ponownie. (Tak jak domowy mak mielimy dwa razy). Miska, do której mielimy mięso powinna być obszerna, żeby później łatwo było mieszać. Do masy dodać jajka, pieprz i sól. Pieprz i sól dodajemy wg uznania. Trzeba
Posadzone i zjedzone