majonez - 14247 przepisów (strona:653/950)

Chrupiące krewetki w kremowym sosie. 100

obraniu) - olej roślinny - sok z limonki - szczypiorek do przybrania Sposób przygotowania: Sos: Żółtka ubijamy z solą, pieprzem i octem. Następnie bardzo powoli wlewamy olej, wciąż ubijając, aż powstanie gęsty majonez. Dodajemy sosy chilli, Tabasco i słodką paprykę. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy. Tempura: Do miski przesiewamy mąkę z solą i chili. Dodajemy wodę, żółtko i dokładnie mieszamy

DominikaDolci
Sałatka z blanszowanym brokułem i kurczakiem. 105

oliwek  sól pieprz 1 brokuł (500 g) mała puszka kukurydzy (170 g) 200 g sera gorgonzola  garść prażonych nasion słonecznika rzeżucha do posypania Sos: 2 łyżki lekkiego majonezu 4 łyżki jogurtu greckiego 2 garście startego parmezanu sól  pieprz 2 chluśnięcia Tabasco kilka kropel soku z limonki Sposób przygotowania: Kurczaka czyścimy, rozdzielamy, myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym

DominikaDolci
Wielkanocna sałatka z kurczaczkami. 531

kukurydzy 350 g kruchej wędliny 1/2 słoiczka cebulki perłowej 2 jaja kurze 6 jaj przepiórczych  3-4 rzodkiewki rzeżucha  szczypiorek odrobina pokruszonego parmezanu II. Sos: 250 ml majonezu ( polecam firmy Roleski) 4-5 łyżek chrzanu ze słoiczka garść startego parmezanu sól  pieprz III.  Dodatkowo:  ziarenka pieprzu mały kawałek marchewki  Sposób przygotowania: Jaja przepiórcze

DominikaDolci
Sałatka z pieczonych buraków 261

Sałatka z pieczonych buraków przyrządzam często i bardzo różnie. W zależności co akurat mam pod ręką może to być sałatka buraczana z majonezem. Najbardziej jednak lubię pieczone buraki z zieloną sałatą i jakimś serem. Może to być chevre, ser owczy lub halloumi . Słodkie pieczone buraki świetnie pasują do solankowych serów zwłaszcza, kiedy je się poleje sosem winegret. Oczywiście nie jest

codojedzenia
Tuńczykowa pasta z serem żółtym 101

sprzętu. Wystarczy drobno posiekać składniki i dokładnie ze sobą wymieszać. 0/5 czerwonej cebuli puszka dobrej jakości tuńczyka w kawałkach sok z połowy cytryny 2 ugotowane na twardo jajka łyżka majonezu łyżeczka musztardy dijon ok. 30 g sera żółtego (2 plasterki) sól i pieprz do smaku szczypiorek i natka pietruszki do posypania Do naczynia wkładamy przekrojona cebulę i rozdrabniamy przez

Mienta blog
Tuńczykowa pasta z serem żółtym 197

sprzętu. Wystarczy drobno posiekać składniki i dokładnie ze sobą wymieszać. 0/5 czerwonej cebuli puszka dobrej jakości tuńczyka w kawałkach sok z połowy cytryny 2 ugotowane na twardo jajka łyżka majonezu łyżeczka musztardy dijon ok. 30 g sera żółtego (2 plasterki) sól i pieprz do smaku szczypiorek i natka pietruszki do posypania Do naczynia wkładamy przekrojona cebulę i rozdrabniamy przez

Mienta blog
SAŁATKA BROKUŁOWA + FILMIK 120

łyżki majonezu  1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczka soli  1/2 łyżeczka pieprzu 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę                                                                  PRZYGOTOWANIE :  Brokuł gotujemy do miękkości, odcedzamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Marynowane jajka. 157

pewnością sprawdzą się nie tylko na wielkanocnym stole, ale uświetnią każdy półmisek. Można ich użyć typowo do ozdoby, lub przekroić na pół i nadziać pyszną mieszaniną z żółtek, majonezu i musztardy. W każdej postaci przykuwają wzrok, lecz co najważniejsze smakują wyśmienicie. Należy je zamarynować na 48 godzin przed podaniem, więc w sam raz przed przedświąteczną gorączką ;) Bardzo polecam! Składniki

Rozpustne gotowanie
5 pomysłów na sałatki idealne na lunch do pracy 296

jajku porządnie się nią najesz. Dzięki awokado, które jest zaliczane do superfood, dostarczysz sobie zdrowego tłuszczu. Do tego dressing w wersji light – pyszny, ale bez żadnych kalorycznych majonezów i musztard. Sprawdź przepis. Sałatka Cezara – sałata rzymska, pomidorki, prosciutto i ciabatta Kto nie zna sałatki Cezara? Jadł ją chyba każdy, choć mało kto w oryginalnej wersji. Nasza jest bardzo

Niedzielny kucharz
Kurczak w sosie serowym 233

natką pietruszki, aby nie był zbyt mdły. Zobacz też: Smażona pierś kurczaka na patelni grillowej Kurczak w kurkumie z papryką i orzeszkami ziemnymi Kotleciki z kurczaka z serem i majonezem Wrapy z kurczakiem Przepis na kurczaka w sosie serowym Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki 300 g piersi z kurczaka 200 g śmietanki 30% 40 g sera

Kuchnia Bazylii
Sałatka ziemniaczana z soczewicą i pikantnym sosem – dodatek do obiadu 143

czas energicznie mieszając zawartość kubka w jedną stronę, wlewamy do musztardy z dodatkami oliwę z oliwek, bardzo powoli, cienką strużką. Emulgujemy sos – powinien być gęsty i zawiesisty, prawie jak majonez.   Najszybszy sposób na zrobienie sosu to po prostu zmiksować wszystkie jego składniki razem, za jednym zamachem, w blenderze. Sos naszykowany „na szybko”, a nie mieszany powoli i bez zachowanej

Karo in the Kitchen
Ryżowy rarytas 135

Sałatka powstała z potrzeby wykorzystania produktów z lodówki 😊 Jak się okazało bez majonezu i sosu tez coś dobrego można zjeść. Polecam 👌 Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async

Kulinarne przemyslenia
PASTA JAJECZNA 144

jajek wiejskich 2 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej sól pieprz Jajka gotujemy na twardo. Kiedy ostygną kroimy w drobną kostkę, ogórka również. Wszystkie składniki łączymy z majonezemi musztardą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do pasty możemy dodać nasze ulubione dodatki takie jak szczypiorek czy wędzona makrela . Pasta jest doskonałym dodatkiem na kanapki. Smacznego

KuchcikoweLove
Tęczowa sałatka z wędzonym kurczakiem 167

obraniu 300g mięsa) 120g roszponki 15 pomidorków koktajlowych 120g mini mozzarelli 1 czerwona cebula 1/2 zielonego ogórka 80g orzechów nerkowca 1 pomarańcza Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu sól pieprz Wykonanie: 1. Udka z kurczaka obrać i podzielić na mniejsze kawałki. 2. Pomidorki koktajlowe pokroić w ćwiartki, ogórka obrać, pokroić

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z tuńczykiem i awokado 149

sosie własnym 2 awokado 40g rukoli 50g świeżego szpinaku 4 jajka 10 pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Sos: 4 łyżki śmietany 18% 4 łyżki majonezu 1 łyżka soku z limonki sól pieprz Wykonanie: 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy, a szpinak, rukolę umyć i osuszyć. 2. Awokado obrać i pokroić w grubsze plastry. 3. Jajka ugotować

Szalona Kuchnia Eweliny