opakowania zupek Vifon Złoty kurczak łagodny lub Krabowa ostra 330 ml wrzącej wody 30 dag szynki konserwowej 1/2 średniej główki kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy konserwowej 5-6 łyżek majonezu dekoracyjnego WINIARY Przygotować zupki według opisu na opakowanie zmniejszając jedynie ilość wody do około 330 ml. Chodzi o to, aby cała woda została wchłonięta przez
Praktyczna plBardzo lubię testować trochę nietypowe przepisy. Robiłam już rewelacyjną BABKĘ i CIASTECZKA na piwie. PIERNIK NA MAJONEZIE oraz przepyszne PĄCZKI NA ZIEMNIAKACH . Teraz kolej na te pyszne pierniczki. Polecam są mięciutkie, smakują miodem i przyprawami. Także do dzieła Moi Kochani ;) SKŁADNIKI: 25 dag ugotowanych ziemniaków 25 dag miodu (może być sztuczny) 15 dag cukru
Pani na deserużyć konserwowych. Sałatka śledziowa z ziemniakami 5 filetów śledziowych 1 duża cebula 2 ugotowane na twardo jajka 8 jajek ugotowanych ziemniaków 4 nieduże ogórki kiszone Sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki musztardy sól, pieprz do smaku Ziemniaki gotujemy w skórce czyli gotujemy je w tzw mundurkach ;). Gdy ziemniaki się gotują śledzie zalewamy zimną wodą
Kuchnia na wzgórzusiekamy (biała część), przekładamy do garnuszka i zalewamy 1 łyżką białego octu winnego, odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie dodajemy 3 łyżki gęstej śmietany 18% oraz 2 łyżki majonezu. Dodajemy posiekaną zieloną część dymki (szczypior). Doprawiamy solą oraz pieprzem. Schładzamy w lodówce. Przepis z bloga daylicooking.pl
Smaki Na Talerzujadłam takich pyszności, w dodatku tak pięknie podanych! Na przystawkę biała ryba (nie pamiętam już jaka konkretnie; chyba dorsz) z żółtymi buraczkami, chipsami z topinamburu, jadalną ziemią i majonezem o zachwycającym smaku. Danie główne to marynowana i długo pieczona w niskiej temperaturze cielęcina, glazurowane czerwone buraczki, sos z olejem koperkowym, buraczane puree z lukrecją (której na szczęście nie było czuć
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: 1 brokuł (500 g) 2 pomidory 4 jajka 3 łyżki pestek dyni Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 ząbki zmiażdżonego czosnku sól, pieprz, cukier Sposób przygotowania: Brokuł dzielimy na kilka mniejszych kawałków i wrzucamy do gorącej wody z dodatkiem soli i cukru. Gotujemy około 8 minut a następnie odcedzamy i przelewamy niewielką ilością zimnej wody. Brokuł
Qchnia po prostugarść suszonej żurawiny. Całość zalewamy sosem czosnkowym przygotowanym z małego jogurtu naturalnego i 2 łyżek majonezu. Artykuł Sałatka z kurczakiem selerem naciowym i żurawiną pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty ForkSkładniki: 1 opakowanie tortellini (250 g) 1/2 puszki groszku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pora 300 g pieczarek 5-6 łyżek majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie do miękkości, … Czytaj dalej Sałatka z tortellini
czarrna od kuchnisuszonymi pomidorami i parmezanem Sałatka z fasoli z suszonymi pomidorami Sałatka z figami, orzechami laskowymi i grana padano Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Sałatka ziemniaczana z majonezem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z koperkiem Podpłomyki
Moja smaczna kuchniaszybki przepis na surówkę z kapusty pekińskiej. To moja ulubiona surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem. Taka surówka pasuje do większości polskich obiadów. Surówkę szykuję dodatkowo z majonezem i rodzynkami. Jest bardzo delikatna i uniwersalna w smaku. Z ostrzejszych surówek polecam zaś surówkę Colesław lub surówkę z ogórków
AniaGotuje.plwędzonym morszczukiem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą oraz jajkiem to propozycja na pyszną kolację. Oczywiście do sałatki można dać inną rybę wędzoną, a jogurt zamienić na majonez. Również świetnie smakuje w połączeniu z drobnym makaronem. Składniki: 1 wędzony morszczuk 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki kiszone 3 jajka 1 mała czerwona cebula 1 łyżka posiekanej natki
magiczna kuchnia Kasijako mini przekąska na liściach szpinaku. Składniki: - 1 wędzony morszczuk - 4 jaja - 1 mała cebula - 5 kiszonych ogórków - 3 łyżki łagodnego keczupu Kotlin - 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu - pieprz 1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2. Rybę obieramy z mięsa, dokładnie sprawdzając czy nie zostały w niej ości, a następnie
Apetyczna babeczkamięsa z pieczonego kurczaka 3/4 szklanki oliwek 150 g pomidorków koktajlowych 1 szalotka 1/2 opakowania sera feta sos: 2 łyżki ketchupu z piekła rodem KOTLIN 4 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 3 ząbki czosnku (zmiażdżone) 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka ciemnego sosu sojowego Z podanych składników przygotować sos, tzn. dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Mięso
Jadło i czytadłokolendrą Sałatka z makaronem z zupek chińskich i brokułami Sałatka Gyros Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem Pomidory z majonezem, serem i szczypiorkiem Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Sosy Sos tzatziki – do mięs, na grilla Chimmichurri – ostry sos do mięs Sos czosnkowy z ziołami Polecam Wam także zajrzeć
Kuchnia BazyliiZapewne wielu z Was zastanawia się z czego są zrobione wędliny, które możemy kupić w sklepie :) Ile jest w nich mięsa, a ile sztucznych polepszaczy smaku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!