majonez - 14247 przepisów (strona:651/950)

Siekany drobiowy 290

jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej [ ja akurat nie miałam i dałam pszenną] 1-2 łyżki śmietany koperek suszony Mięso z kurczaka pokroić, wymieszać z vegetą.Jajka roztrzepać , dodać majonez, mąkę , śmietanę i przyprawy.Wymieszać, dodać mięsko z kurczaka i ponownie wymieszać.Odstawić do lodówki na około 1 godzinę.Łyżką nabierać porcje ciasta z kurczakiem i kłaść na rozgrzany olej .Smażyć

Moje domowe kucharzenie
Udka ketchupowo-majonezowe 594

Składniki: 1 kg udek z kurczaka marynata: 3 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu 1/2 papryczki chili 3 ząbki czosnku Vegeta do mięs słodka wędzona papryka pieprz Przygotowanie: Papryczkę chili posiekać … Czytaj dalej Udka ketchupowo-majonezowe

czarrna od kuchni
Zapiekanka makaronowa – Gyros 193

penne 380 g filetów z kurczaka 200 g ogórków konserwowych 200 g papryki konserwowej 180 g kukurydzy konserwowej 2-3 łyżki przyprawy gyros 2 łyżki oleju Sos 5 łyżek majonezu 5 łyżek ketchupu 5 łyżek jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku Dodatkowo 150 g sera żółtego Instructions kostkę i przekładamy do miseczki. Dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy i mieszamy. Filety

Wędrówki po kuchni
Jedzonko do pracy #56 555

śniadanie zrobiłam sałatkę z tego co miałam w lodówce.  Śniadanie : Sałatka z fasolki z pomidorami, jajkiem, rzodkiewką, ogórkiem konserwowym, kaparami i odrobiną marynowanej papryczki chilli (opcjonalnie majonez z sosem sriracha). Lunch : Makaron pełnoziarnisty z bekonem, szparagami i pomidorkami. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Sałatka z kurczaka z kukurydzą i ananasem 332

listkiem laurowym, zielem angielskim i solą. Ugotowane filety kroimy w małą kostkę, dodajemy posiekaną dymkę (por), kukurydzę i pokrojony w kostkę ananas. Dodajemy ok 2 łyżek jogurtu plus łyżka majonezu. Całość doprawiamy solą i pieprzem

Kopystką po garach
Sałata lodowa z rzodkiewką i jajkami w sosie koperkowym 253

smaków potrafi zaskoczyć :) Składniki na 2 duże porcje: 4 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek rzodkiewki 1/2 główki małej sałaty lodowej sos koperkowy 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu posiekany koperek sól, pieprz do dekoracji kiełki, np. lucerny lub świeży koperek płatki migdałowe Na suchej patelni przyrumienić płatki migdałowe. Ostudzić. Sałatę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rzodkiewki

Ugotować
Dip czosnkowy 164

ketchup:) Osobiście nie przepadam ze tymi sosami ze sklepu lub w pizzeriach. Są mało czosnkowe:) A tak naprawę ten dip jest dziecinnie prosty w przygotowaniu. Dip czosnkowy: 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej śmietany 18% 2-3 ząbki czosnku łyżeczka majeranku sól Czosnek siekamy na drobno lub przeciskamy przez praskę. Dodajemy resztę składników i wszystko razem mieszamy. Ilość czosnku zależy

PatiGotuje
Chmurki z białek 203

czasami, no cóż nie wychodzi i trzeba kombinować dalej Tym razem się poszczęściło i sami zobaczcie co z tego wyszło. Na pewno niejednokrotnie mieliście podobną sytuację. Robicie kruche ciasto, majonez, albo inny przepis do którego potrzeba Wam kilka żółtek. No ale co z białkami? Fakt, faktem można je z powodzeniem wykorzystać do panierowania na przykład kotletów. Ale czy zastanawialiście się

PatiGotuje
Kurczak w marynacie z majonezem - z grilla, patelni lub piekarnika 148

smaczny, a skórka... pychotka! Koniecznie sami spróbujcie! około 1 kg podudzi z kurczaka (mogą być inne części kurczaka) Marynata: 3 łyżki oleju 3 łyżki przyprawy w płynie 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu 2 szczypty estragonu (solidne)   Wszystkie składniki marynaty umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Kurczaka umyć

Di gotuje
Surówka z rzodkwi z marchewką 190

Szybka i smaczna surówka do obiadu z białej rzodkwi i marchewki. Można ją przygotować z majonezem, śmietaną lub jogurtem naturalnym. Rodzynki można zamienić na żurawinę. W zakładce SURÓWKI znajdziecie przepisy i pomysły na inne surówki do obiadu czy też do kanapek. Szczególnie polecam surówkę z selera , która bardzo smakuje dzieciom. 1 biała długa rzodkiew 1 duża marchew 1/2 pęczka szczypiorku

O kuchni z uczuciem
Jedzonko do pracy #55 201

przygotowania pięknych pudelek z jedzonkiem do pracy. Mam nadzieje, ze spodoba się Wam moja dzisiejsza propozycja ;) Zapraszam! Śniadanie : Sałatka z jajka z tuńczykiem, cebulką, pomidorkami, ogorkami i oliwkami z majonezem z dodatkiem ostrego sosu chilli - sriracha (inspiracja Filozofia Smaku ). Lunch : Kasza gryczana ze szparagami i sosem sojowym oraz grillowane bataty.  Jedzonko do pracy Smacznego

Codzienne Gotowanie
Surówka z kalafiora i warzyw 240

liści i głąba Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką Surówka z kalafiora i warzyw a’ la tabbouleh krok po kroku. Składniki: ½ surowego kalafiora 1 duży pomidory 1 ogórek gruntowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
42 przepisy z nowalijkami 145

papryką i zielonym ogórkiem Sałatka z kukurydzy, z papryką i zielonym ogórkiem Sałatka z ogórków małosolonych Botwinka z cukinią w delikatnym sosie   Sałatka z ogórkiem, jajkiem i domowym majonezem Woda ogórkowo - cytrynowa Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zupa z botwinki Zupa z botwinki z ziemniakami Sałatka z kaszą pęczak i zielonym ogórkiem Woda ogórkowo - miętowa Kanapka z ciabatty

Moja smaczna kuchnia
Surówka z młodej kapusty 153

Łatwe Tanie Przepis na wiosenną surówkę z młodej kapusty z rzodkiewką. Składniki: główka młodej kapusty pęczek rzodkiewki 2-3 łyżki majonezu sól do smaku Sposób przyrządzenia 1 Kapustę obrać z największych liści, opłukać. Przekroić główkę na pół i pokroić/poszatkować. Całość przełożyć do miski. Rzodkiewkę obrać z liści, dokładnie umyć i poodcinać „ogonki”. Pokroić […] Artykuł Surówka

PysiaGotuje.pl
Pasta kanapkowa z kaszą jaglaną, szparagami i orzechami 158

naprawdę mnie urzekł.   Składniki 5-6 zielonych szparagów 1 jajko 1 szklanka kaszy jaglanej 3-4 plastry sera żółtego 2-3 plastry szynki kilka orzechów włoskich 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Do rondelka o grubym dnie nalać 2 szklanki wody, dodać szklankę kaszy jaglanej, wcześniej przepłukanej na sicie. Lekko posolić i gotować, często mieszając, do całkowitego wchłonięcia się

Raj dla Podniebienia