majonez - 14247 przepisów (strona:658/950)

Jak ugotować idealne jajko na miękko? Znacie sposób? 184

tego nie wyszło ;) Minęło kilka miesięcy, kilka prób i proszę...  W ten weekend Mamusia ugotowała mi do śniadanka jajo idealne. Było pyszne. Szczypta soli i majonezu i mmmm... . Oczywiście jak to moja Mama - zawzięła się i próbowała w międzyczasie dopóki nie znalazła metody. Wracając do sposobu : jajo delikatnie włożone na wrzątek, 4-5 minut i gotowe. A Wasz sposób

Kuchnia po mojemu
Pasztet jajeczny z pieczarkami, pomidorami i sosem czosnkowym FolWark. 172

mokrawy i nie za suchy, podałam go z sosem czosnkowym firmy FolWark - http://folwark.com.pl/   przy okazji zapraszam Was na stronę internetową, znajdziecie tam szeroki asortyment wyśmienitych sosów i majonezów. Produkty szczerze polecam bo wielokrotnie je próbowałam :) Zapraszam :) 9 jajek ugotowanych na twardo około 8 pieczarek 2 cebule 1/2 małego słoiczka suszonych pomidorów w oleju 200 g sera Korycińskiego

Sama słodycz i szczypta chili
Najlepsza pasta jajeczna 8947

smaku i zadowolenia podczas śniadania. Moja zniknęła zaraz po zrobieniu zdjęć. Dzięki Tato za perfekcyjną rekomendację 🙂 Przepisy na inne pasty znajdziecie TU.     Składniki: 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Obrać, pokroić w drobną Czytaj dalej... Artykuł Najlepsza pasta jajeczna pochodzi z serwisu

Pasja Smaku
STYLIZACJA STOŁU NA WIELKANOC I POTRÓJNIE CZEKOLADOWA BABKA WIELKANOCNA 214

zmiksuj masę. Robimy to w ten sposób. Blender wkładamy do dna naczynia i uruchamiamy, nie podnosimy, masa będzie się łączyła, i powstawać będzie piękna gęsta masa przypominająca w wyglądzie majonez ;-). Po połączeniu się składaników dopiero podnosimy blender i miksujemy tak jak zwykle. Masę miksujemy około 8 do 10 minut. Masa dużo zbieleje.  W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem

SMYKWKUCHNI
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą 172

śląskiej) 0,5 kg pieczarek ulubiony żółty ser 1 cebulka tłuszcz do smażenia (u mnie oliwa do kiełbasy i masło do pieczarek) 1 łyżka gęstej śmietany i 1 łyżka majonezu, oregano, […] Artykuł Zapiekanka makaronowa z kiełbasą pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Pluszki, rosyjskie bułeczki z makiem, czyli O tym jak rośliny zmieniały bieg historii 241

czemu mak lekarski budzi takie kontrowersje zapytacie? odpowiedź znajdziecie pod przepisem :) Pluszki, rosyjskie bułeczki z makiem ciasto: 325 ml letniego mleka 50 g masła, roztopionego 1,5 łyżeczki majonezu 500 g mąki pszennej 50 g cukru pół łyżeczki soli 20 g drożdży świeżych   nadzienie makowe: roztopione masło cukier mak (suchy) Połowę mleka mieszamy z drożdżami, cukrem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Smażone panierowane jajka- takie niespodzianki 202

odsmażając mąkę na rozpuszczonym maśle, dolewając na koniec mleko, ciągle mieszając. W zależności od ilości dolanego mleka sos zgęstnieje bardziej lub mniej. Do tego przepisu potrzebujemy taki o gęstości majonezu. Przestudzoną masę beszamelowo-jajeczną nakładamy, bez szczególnej staranności, do połówek jajek i wkładamy na 15 minut do zamrażalnika (-17 stopni). Wyciągamy i delikatnie nadajemy kształt, by sos stworzył jakby drugą

Pichceniomania
Najlepsza sałatka z tuńczykiem 252

zalewy, podobnie postępujemy z kukurydzą. Jajka, ogórki i cebulę siekamy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, solimy, pieprzymy i na koniec dodajemy jogurt wymieszany z musztardą (możecie użyć majonezu, ale ja chciałam, by moja sałatka była lżejsza). Sałatka najlepiej smakuje gdy pozwolimy się jej przegryźć przez kilka godzin

Cynamonowe szczęście
Fit pasta jajeczna ze szczypiorkiem (bez majonezu) 227

Uwielbiam pasty do kanapek - a jajeczne w szczególności :) Pyszna pasta jajeczna wbrew pozorom doskonale smakować może bez majonezu - którego 1 łyżka ma aż 166 kcal! Fit pasta jajeczna, którą Wam dzisiaj proponuję ma w jednej porcji (na 1 kanapkę - 2 łyżki) - tylko 45 kcal :) Czyli jedna kromka chleba z pastą to około 100 kcal!  A jaka pycha :) Pasta wystarcza

Moje Kuchenne Rewelacje
Jajka faszerowane łososiem 248

Lekka przymiarka do zbliżających się świąt. Jajka z łososiem, rzeżuchą i rungią. Smak podkręca sos czosnkowy i odrobina majonezu. Smaczna i szybka propozycja na świąteczne ale nie tylko śniadanie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Schab inaczej – pieczone kotlety z musztardą francuską, ziołami i octem balsamicznym 418

rozbijamy ich i nie odcinamy żadnego tłuszczu – nie ma potrzeby. Nie solimy i nie pieprzymy – wszystkie przyprawy są już w marynacie.   Marynatę do mięsa szykujemy tak samo jak majonez lub sos włoski – ma być gęsta i jednorodna. Do wysokiego naczynia wlewamy ocet balsamiczny, wsypujemy cukier i zioła, dodajemy musztardę, sól i pieprz. Wszystko miksujemy razem – ja zrobiłam to końcówką

Karo in the Kitchen
Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka 313

gyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon pieprz sól do smaku Składniki marynaty do kurczaka: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka oregano

Smak mojego domu
Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka 313

gyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon pieprz sól do smaku Składniki marynaty do kurczaka: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka oregano

Smak mojego domu
Sałatka z zielonym groszkiem i brokułem 162

patelni tak, aby wytopił sie tłuszcz. W misce łączymy wszystkie składniki sałatki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.  Do całości możemy opcjonalnie dodać jogurt naturalny lub łyżkę majonezu (według uznania

Bon appetit mon amie
Najlepsze pieczone pasztety wegetariańskie 201

papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, termoobieg, ok 50 minut, aż góra będzie złocista. Pasztet odstawić do całkowitego wystudzenia. Podawać na zimno np. z sosem chrzanowym, tatarskim, majonezem, lub jak u mnie z jogurtem ze szczypiorkiem i rzodkiewką. P.S. Zamiast brokuła możesz użyć innych zielonych warzyw mrożonych: groszku lub fasolki szparagowej. Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki Pyszny

Mój pomysł na