tego nie wyszło ;) Minęło kilka miesięcy, kilka prób i proszę... W ten weekend Mamusia ugotowała mi do śniadanka jajo idealne. Było pyszne. Szczypta soli i majonezu i mmmm... . Oczywiście jak to moja Mama - zawzięła się i próbowała w międzyczasie dopóki nie znalazła metody. Wracając do sposobu : jajo delikatnie włożone na wrzątek, 4-5 minut i gotowe. A Wasz sposób
Kuchnia po mojemumokrawy i nie za suchy, podałam go z sosem czosnkowym firmy FolWark - http://folwark.com.pl/ przy okazji zapraszam Was na stronę internetową, znajdziecie tam szeroki asortyment wyśmienitych sosów i majonezów. Produkty szczerze polecam bo wielokrotnie je próbowałam :) Zapraszam :) 9 jajek ugotowanych na twardo około 8 pieczarek 2 cebule 1/2 małego słoiczka suszonych pomidorów w oleju 200 g sera Korycińskiego
Sama słodycz i szczypta chilismaku i zadowolenia podczas śniadania. Moja zniknęła zaraz po zrobieniu zdjęć. Dzięki Tato za perfekcyjną rekomendację 🙂 Przepisy na inne pasty znajdziecie TU. Składniki: 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Obrać, pokroić w drobną Czytaj dalej... Artykuł Najlepsza pasta jajeczna pochodzi z serwisu
Pasja Smakuzmiksuj masę. Robimy to w ten sposób. Blender wkładamy do dna naczynia i uruchamiamy, nie podnosimy, masa będzie się łączyła, i powstawać będzie piękna gęsta masa przypominająca w wyglądzie majonez ;-). Po połączeniu się składaników dopiero podnosimy blender i miksujemy tak jak zwykle. Masę miksujemy około 8 do 10 minut. Masa dużo zbieleje. W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem
SMYKWKUCHNIśląskiej) 0,5 kg pieczarek ulubiony żółty ser 1 cebulka tłuszcz do smażenia (u mnie oliwa do kiełbasy i masło do pieczarek) 1 łyżka gęstej śmietany i 1 łyżka majonezu, oregano, […] Artykuł Zapiekanka makaronowa z kiełbasą pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.plczemu mak lekarski budzi takie kontrowersje zapytacie? odpowiedź znajdziecie pod przepisem :) Pluszki, rosyjskie bułeczki z makiem ciasto: 325 ml letniego mleka 50 g masła, roztopionego 1,5 łyżeczki majonezu 500 g mąki pszennej 50 g cukru pół łyżeczki soli 20 g drożdży świeżych nadzienie makowe: roztopione masło cukier mak (suchy) Połowę mleka mieszamy z drożdżami, cukrem
Dzieje kuchennej Wiewióryodsmażając mąkę na rozpuszczonym maśle, dolewając na koniec mleko, ciągle mieszając. W zależności od ilości dolanego mleka sos zgęstnieje bardziej lub mniej. Do tego przepisu potrzebujemy taki o gęstości majonezu. Przestudzoną masę beszamelowo-jajeczną nakładamy, bez szczególnej staranności, do połówek jajek i wkładamy na 15 minut do zamrażalnika (-17 stopni). Wyciągamy i delikatnie nadajemy kształt, by sos stworzył jakby drugą
Pichceniomaniazalewy, podobnie postępujemy z kukurydzą. Jajka, ogórki i cebulę siekamy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, solimy, pieprzymy i na koniec dodajemy jogurt wymieszany z musztardą (możecie użyć majonezu, ale ja chciałam, by moja sałatka była lżejsza). Sałatka najlepiej smakuje gdy pozwolimy się jej przegryźć przez kilka godzin
Cynamonowe szczęścieUwielbiam pasty do kanapek - a jajeczne w szczególności :) Pyszna pasta jajeczna wbrew pozorom doskonale smakować może bez majonezu - którego 1 łyżka ma aż 166 kcal! Fit pasta jajeczna, którą Wam dzisiaj proponuję ma w jednej porcji (na 1 kanapkę - 2 łyżki) - tylko 45 kcal :) Czyli jedna kromka chleba z pastą to około 100 kcal! A jaka pycha :) Pasta wystarcza
Moje Kuchenne RewelacjeLekka przymiarka do zbliżających się świąt. Jajka z łososiem, rzeżuchą i rungią. Smak podkręca sos czosnkowy i odrobina majonezu. Smaczna i szybka propozycja na świąteczne ale nie tylko śniadanie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnirozbijamy ich i nie odcinamy żadnego tłuszczu – nie ma potrzeby. Nie solimy i nie pieprzymy – wszystkie przyprawy są już w marynacie. Marynatę do mięsa szykujemy tak samo jak majonez lub sos włoski – ma być gęsta i jednorodna. Do wysokiego naczynia wlewamy ocet balsamiczny, wsypujemy cukier i zioła, dodajemy musztardę, sól i pieprz. Wszystko miksujemy razem – ja zrobiłam to końcówką
Karo in the Kitchengyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon pieprz sól do smaku Składniki marynaty do kurczaka: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka oregano
Smak mojego domugyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon pieprz sól do smaku Składniki marynaty do kurczaka: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka oregano
Smak mojego domupatelni tak, aby wytopił sie tłuszcz. W misce łączymy wszystkie składniki sałatki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Do całości możemy opcjonalnie dodać jogurt naturalny lub łyżkę majonezu (według uznania
Bon appetit mon amiepapierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, termoobieg, ok 50 minut, aż góra będzie złocista. Pasztet odstawić do całkowitego wystudzenia. Podawać na zimno np. z sosem chrzanowym, tatarskim, majonezem, lub jak u mnie z jogurtem ze szczypiorkiem i rzodkiewką. P.S. Zamiast brokuła możesz użyć innych zielonych warzyw mrożonych: groszku lub fasolki szparagowej. Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki Pyszny
Mój pomysł na