rano wspomniała o barszczu ukraińskim na obiad… ja jednak zostanę przy planowanym rosole. Sałatka z buraków. Składniki: 700 g ugotowanych buraków 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli 1 starty ząbek czosnku sok z połowy cytryny Ugotowane buraki dowolnie pokrój. Ja lubię dosyć duże kawałki
kuron.com.plpropozycja na imprezową przekąskę. Składniki: 240g wędzonej makreli 3 jajka 150g kiszonych ogórków 100g rzodkiewki 7 listków świeżej bazylii 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Makrelę dokładnie obrać ze skóry, ości i rozgnieść widelcem. 2. Ogórki i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć z nadmiaru
Szalona Kuchnia Ewelinykaszy pęczak 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1/2 pęczka świeżej natki z pietruszki sól pieprz Sos: 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: 1. Kaszę pęczak ugotować w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. 2. Bób ugotować do miękkości
Szalona Kuchnia Ewelinywędzonego udka kurczaka 350g marynowanej dyni 140g wędzonego sera 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 70g roszponki 90g orzeszków ziemnych sól pieprz Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu sól pieprz Wykonanie: 1. Dynię odsączyć z zalewy, roszponkę umyć i osuszyć. 2. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Szalona Kuchnia Ewelinymasę. Istotna jest metoda, blender na sam dół, dotyka dna naczynia i miksujemy nie ruszając rączką, będzie nam się tworzyć masa w białym kolorze - to nic innego jak majonez. Po połączeniu składników, dodaj cukier, mleko i masło orzechowe, zmiksuj całość już normalnie. Mąkę wymieszaj z kakao i sodą. Banany (2 sztuki!) rozgnieć widelcem, dodaj miód/ syrop klonowy
SMYKWKUCHNIoliwek i piekę w rozgrzanym piekarniku około 20 min. 10 Podaję z sosem majonezowo - musztardowym. 11 Smacznego! Wskazówki Przepis na sos majonezowo - musztardowy (1 porcja): 2 łyżki domowego majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon 2 łyżki mleka roślinnego 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez prasę Wszystkie składniki mieszam w miseczce do uzyskania jednolitej konsystencji. Spodobał Ci się przepis? Masz pytania, chcesz coś
Book of spellsoliwek i piekę w rozgrzanym piekarniku około 20 min. 10 Podaję z sosem majonezowo - musztardowym. 11 Smacznego! Wskazówki Przepis na sos majonezowo - musztardowy (1 porcja): 2 łyżki domowego majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon 2 łyżki mleka roślinnego 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez prasę Wszystkie składniki mieszam w miseczce do uzyskania jednolitej konsystencji. Spodobał Ci się przepis? Masz pytania, chcesz coś
Book of spellsWałkujemy na grubość około 5 cm. Wycinamy kółka. Ja wycinałam szklanką o średnicy około 5 mm. Następnie w każdym kółku wycinamy niewielką dziurkę (do tej czynności wykorzystałam zakrętkę do majonezu). Szykowanie oponek W garnku rozgrzewamy około 0,7 litra oleju. Oponki wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka minut z każdej strony. Wystarczy jak będą one złociste. Im bardziej
RelaxtimeCzerwoną paprykę i ser żółty kroimy w kostkę. Sałatę, kurczaka, paprykę, ser, grzanki umieszczamy w misce, zalewamy sosem koperkowym z dodatkiem oleju i wody. Podajemy z sosem czosnkowym- dipem: majonez, jogurt naturalny, czosnek- rozmiażdżony, sól, pieprz. Nakładamy na talerz porcję sałaty i polewamy sosem. Artykuł Lekka sałatka pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plokoło 1,5 godziny – plus minus Kiedy, jest , już gotowy , wyjmujemy , dzielimy i pałaszujemy z dowolnymi dodatkami, na gorąco Na zimno ,też jest pyszny ,np. w kanapkach z majonezem ..mniam. Smacznego ! Artykuł Indiański kurczak , czyli pieczony w ketchupie pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżymałe ogórki kiszone Przygotowanie : Umyte rzodkiewki pokroić, to samo zrobić z ogórkami kiszonymi i pomidorami Składniki połączyć, polać olejem w którym były pomidory. A kto woli może dodać majonez . Sałatkę można wzbogacić dodając ugotowane jajka
Proste Potrawyminut - gotowe powinny być złotawe i przesuszone. Można podawać z sosem pomidorowym, z makaronem, lub ryżem. My bardzo lubimy włożone w bułkę i polane sosem pomidorowym i/lub majonezem. Nadmiar można spokojnie zamrozić, a przed użyciem rozmrozić w temperaturze pokojowej i podgrzać w piekarniku, zawinięte w folię (zapobiega nadmiernemu wysuszeniu
Lejdi of the houseminut. Dodać czosnek i smażyć jeszcze ok.1 minuty. Odstawić do przestygnięcia. Składniki na sos potrzebny do zalania zapiekanki: 2 jajka 600 ml mleka 3 łyżeczki koncentratu 2 łyżki majonezu 6 łyżek mąki luksusowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki pieprzu mielonego Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować w misce na jednolitą masę. Dodatkowo
Przepisy Babcidrobną kostkę 1/2 szklanki marchwi startej na drobniejszej tarce jarzynowej Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z sosem. Przed podaniem odstawić na pół godziny do lodówki. sos: 4 łyżki majonezu 3-4 łyżki mleka 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 2 łyżki cukru 2 łyżki białego octu winnego 2 łyżki soku z cytryny Wszystkie składniki wymieszać razem
Codzienna kuchnia niecodziennasałatka powstaje szybko, jest kolorowa, pyszna i szybko znika. Takie sałatki w moim domu zawsze znikają szybko, są pyszne. Ja do przyprawienia użyłam majonezu wegańskiego ale tutaj użyjcie jaki lubicie i jadacie. Zapraszam na pyszną sałatkę. Sałatka z marynowanymi kurkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie