Jajka faszerowane zielonym groszkiem

Jajka faszerowane zielonym groszkiem

Jajka faszerowane zielonym groszkiem

Jajka faszerowane zielonym groszkiem to kolejny przepis na Wielkanocny stół. Jajka w tej wersji są dla osób dbających o zdrowie, bez majonezu i innych tego typu dodatków. Zdrowo i zielono! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje) Składniki: 2 jajka 50 g mrożonego groszku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut z dodatkiem soli, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać. Ugotować groszek,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.