już się zarumieni, przykręć na średni ogień i smaż do miękkości. Dodaj wino i podsmaż aż wyparuje. Do mięsa na sam koniec dolej sok z limonki i łyżkę majonezu. Smaż chwilę dynamicznie mieszając. Gotowe! Smacznego
Keto Przepisysmażonych oraz pieczonych mięs lub chrupiących grzanek opiekanych na ruszcie. Tradycyjnie tzatziki przygotowujemy na naturalnym jogurcie greckim, jednak istnieją także przepisy, w których do przygotowania greckiego sosu używa się majonezu bądź kwaśnej, gęstej śmietany. Prawdziwe greckie tzatziki to jednak chyba jogurt i taki też składnik będzie zawierał przepis. Przepis na tzatziki z twarogiem. Smak sosu tzatziki można wzbogacić dodając
Moja Książka Kucharskaziemniaków dodać jajko, mąkę i przyprawy.Wymieszać i usmażyć dość duże placki [ u mnie placki z 3-4 łyżek ciasta]. Usmażone placki przełożyć na blaszkę.Placki można posmarować majonezem lub sosem czosnkowym, ułożyć pieczarki, pokrojoną paprykę i pomidora.Posypać tartym serem. Chwilę zapiekać, aż ser się rozpuści
Moje domowe kucharzeniesmaczne, bardziej soczyste ale też bardziej kaloryczne. Do nich polecam podać ziemniaki i ulubioną surówkę. Szybko, tanio i smacznie. Składniki: ok 500 g piersi z kurczaka 2 łyżki majonezu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 mniejsze jajka 50 g mozzarelii krojonej w kostkę 2 łyżeczki przyprawa do kurczaka klasyczna do smaku sól do smaku pieprz Do smażenia olej kokosowy
Ala piecze i gotuje500g) 125g tortellini (u mnie z ricottą i szpinakiem) 6 pomidorów (u mnie śliwkowe, ok. 500g) 250g sera typu feta duża garść migdałów Sos czosnkowy – Składniki: 3 czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego gęstego 2-3 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich lub ziół do sałatek 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz do smaku (adsbygoogle
Kulinarne Przebojemłodych zielonych szparagów 4 rzodkiewki pół zielonego ogórka awokado zioła : mięta, bazylia, kolendra 1 łyżka musztardy francuskiej 3 łyżki płatków migdałowych Dressing : ¼ szklanki kefiru 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka oleju z orzechów 1 łyżka posiekanej szalotki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sół pieprz sok z cytryny Przygotowanie Ze szparagów odłamałem zdrewniałe końcówki oraz główki. Ze szparagów odłamałem
R'n'G Kitchenbalsamiznego - 1/2 łyżeczki musztardy - 1 /2 łyżeczki przyprawy do mięsa wieprzowego - sól w/w wymieszaj formuj kotlety dość płaskie. Grilluj na złoty kolor. sos na szybko do burgerów; - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki śmietany - 1/2 łyżeczka curry - 1 łyżeczka ketchupu - 1/3 łyżeczki słodkiej musztardy - sól, pieprz Na grillowaną bułkę nałóż sos, szpinak, warzywa, ogóreczki, znowu sos, kotleta i kiełki. Warstwy
SMYKWKUCHNImojej kompozycji buddha bowl użyłam: - pomidory koktajlowe - awokado - oliwki - liście czosnku niedźwiedziego - seler naciowy (idealny do nabierania sosów) - papryka pomarańczowa - ogórki gruntowe - jajka - sezam - sok z cytryny Sosy: - ajwar, majonez, jogurt naturalny Życzę smacznego
Apetyczna babeczkaSkładniki: jajka ugotowane na twardo ugotowane w osolonej wodzie brokuły 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy z groszkiem Jamar Sos: 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki tartego chrzanu Artykuł Sałatka z brokułami, jajkiem, kukurydzą i groszkiem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plPieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut lub na funkcji pizza ja taką posiadam Podaję z ketchupem i sosem czosnkowym (1 łyżka jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, 1 ząbka rozmiażdżonego czosnku, sól, pieprz) Artykuł Pizza z prosciutto, brokułami, kukurydzą i groszkiem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plrozdrabniaczu aby koperek się trochę zmiksował. Do rozdrabniacza wlać olej. Dodać koperek, musztardę i sok z cytryny oraz trochę soli i pieprzu. Krótko zmiksować aby nie powstał nam majonez. Spróbować sos i ewentualnie jeszcze doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać
Monia miesza i gotujeFormuj burgery i grilluj na patelni grillowej lub na ruszcie grilla. Ponadto: Bułki, również połóż je na chwilę na ruszt aby się ładnie zrumieniły. SOS do burgerów: - 6 łyżek majonezu - 2 łyżki śmietnay - 2 łyżeczki oliwy ze słoiczka po suszonych pomidorach - 1/3 łyżeczki przyprawy curry - 6 posiekanych suszonych pomidorów - świeża dymka - odrobina miodu - 1/2 łyżeczki słodkiej musztardy - sól, pieprz
SMYKWKUCHNIwędzonej piersi kurczaka (ok. 120 g) pęczek rzodkiewek (8szt.) 1/2 puszki kukurydzy (ok. 120g) 1 mały słoik marynowanego selera 1 krótki ogórek pęczek natki pietruszki 4 łyżki majonezu sól, pieprz ziołowy Sposób przygotowania: Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, studzimy. Pierś kurczaka kroimy w paski, ogórka i rzodkiewkę kroimy w plastry. Selera i kukurydzę odcedzamy z zalewy
Qchnia po prostudelikatna, wyrazista i subtelna. Idealna zarówno dla miłośników masła orzechowego jak i wszystkich tych, którzy lubią czasem eksperymentować w kuchni. SKŁADNIKI roszponka brokuł ser feta żurawina sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła orzechowego 2 łyżki oliwy Do sałatki używamy surowy brokuł – wyłącznie różyczki, które drobno siekamy. Ser kroimy w kostkę. Sos najlepiej zrobić dzień wcześniej aby smaki się
Między kuchnią a pokojemłyżeczce mielonego czosnku oraz kolendry - szczyptę chili - sól i świeżo mielony pieprz do smaku - olej do smażenia Do przygotowania sosu potrzebujemy: - 2-3 łyżki gotowego bazyliowego pesto - 2 łyżki majonezu 1. Ugotowane i obrane buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2. Do buraków dodajemy odsączoną soczewicę, mąkę, słonecznik oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy. 3. Masę przekładamy porcjami
Bez Cebuli