znowu kalarepa, tym razem 100% zdrowotności. Bez smażenia, mięsa i innych takich. Do swojej wersji możecie oczywiści dorzucić odrobinę majonezu, zamiast jogurtu możecie dodać śmietanę. Róbta co chceta :). U mnie jak zwykle króluje jogurt naturalny. Składniki: 1 kalarepa 1 duża marchewka 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta cukru sól pieprz Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy
Kardamonovyostrości i lekko się zamarynuje. Dodajemy do niej musztardę, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Stale mieszając sos wlewamy do niego cienką strużką oliwę i mieszamy sos do zemulgowania, jak majonez (więcej o winegretach przeczytacie TUTAJ ). Dodajemy do sosu 2/3 posiekanej natki pietruszki, 2/3 drobno pokrojonych w kosteczkę jajek i 2/3 posiekanych kaparów. Wszystko dokładnie mieszamy i w takiej mieszance otaczamy
Karo in the KitchenKuchcik firmy Tupperware to wyjątkowe urządzenie, które służy do ubijania białka jajek, śmietany, przygotowania majonezu, mieszania różnego rodzaju deserów. Przekonaj się, że ubicie piany z czterech białek jest możliwe w 25 sekund bez użycia prądu. Ubija szybciej, taniej i ciszej niż elektryczny mikser! Tajemnica tkwi w mechanizmie napędzającym. Dysk w pokrywie z systemem zębatek, do których przymocowanych jest 6 trzepaczek
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamłodej kapuście PRZEPIS TUTAJ Przepyszne i proste danie jednogarnkowe. Młoda kapustka duszona z małymi mięsnymi pulpecikami, która spokojnie może stanowić samodzielny, sycący obiad. Siekane kotleciki z kurczaka i majonezu PRZEPIS TUTAJ Pomysł na prosty i niedrogi obiad. Szybkie, smaczne i soczyste danie z piersi kurczaka, które łatwo się robi i jest świetną alternatywą dla zwykłych kotletów. Boloński garnek PRZEPIS TUTAJ
Blog z Apetytemsałaty układamy wystudzony, poporcjowany na małe różyczki brokuł a na to pomidorki pieczarki i cebulę. Robimy sos czosnkowy: Do miseczki wlewamy jogurt a jeżeli ktoś lubi może dodać trochę majonezu, przeciśnięte 3 ząbki czosnku, sól, pieprz. Polewamy po sałatce a resztę stawiamy obok sałatki
harrisapapryką *** *** Jeśli na koniec sos nie jest gęsty, można dodać łyżeczkę mąki, wymieszanej z kilkoma łyżkami wody, wymieszać i zagotować *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA I MAJONEZU PRZEPIS TUTAJ MARYNOWANE KOTLETY SCHABOWE PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI
Blog z ApetytemBardzo łatwa i zdrowa sałatka z kurczakiem. Bez majonezu i innych sosów które zabiją smak warzyw. Często zabieram ją do pracy ze względu na czas jej wykonania. Rano nie zawsze mamy czas żeby zjeść śniadanie, już nie wspominając o przygotowaniu zdrowego i lekkiego lunchu. Jest na to sposób, wszystko oczywiście zależy od chęci :). Wieczorem usmaż mięso i ugotuj brokuł, rano
Słodkie Gotowaniejako mały niejadek, nie lubiłam jej smaku i zazwyczaj wyrośnięta szła na zmarnowanie. Teraz jest zupełnie inaczej – rzeżucha to niezbędny dodatek do świeżego twarożku, jajek z majonezem czy po prostu do posypania kanapek. Można też z niej wyczarować smaczną, pełną warzyw i witamin zupę. Świetnie wpiszę się w koncepcje świąt, a też będzie czymś nowym i zaskakującym. Jest subtelnie
Smaczna Stronawiększe garście roszponki, 2 jajka, mały pomidor (najlepiej malinowy), duży ogórek małosolny, puszka tuńczyka w kawałkach (może być w oleju lub sosie własnym), garść posiekanego szczypiorku. Składniki sosu: łyżeczka majonezu, 2 łyżeczki śmietany, łyżeczka ostrej musztardy, 2/3 łyżeczki syropu klonowego lub płynnego miodu. Przygotowanie: Z podanych składników przygotowuję sos. Jajka gotuję na twardo, kroję w ósemki. Pomidora kroję w większą
JejKuchniawędlinę, przygotową z ulubionymi przyprawami. Prezentuje się bardzo ładnie na stole, schab przyrządzony w ten sposób jest zdrowy i dietetyczny. Podawany do kanapek smakuje wybornie z masłem, majonezem , chrzanem lub innymi dodatkami.Schab parzony w garnku bardzo dobrze smakuje z zieloną sałatą , ogórkiem a jeśli zrobimy jakiś sos np grzybowy to taki schabik można podać także na ciepło
zielonacukinkapodwójny filet z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta lub zielona 1 puszka kukurydzy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g sera mozarella startego na grubych oczkach 1 łyżka majonezu … Czytaj dalej Kolorowe kotlety
gotuj ze mnąCzas całkowity 28 min Ilość porcji: 2-4 Składniki 1 szklanka ryżu (u mnie brązowy) 3 ogórki kiszone 1 papryka 1 cebula 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu Sól i pieprz do smaku Wykonanie Ryż gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Ogórki, paprykę, cebulę kroimy w kostkę. Po ostudzeniu ryżu do miski dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Sól
Apetyt na ZieloneSztuk: ➽ 500 g mięsa mielonego z indyka ➽ 15 dag sera żółtego tartego np. cheedar ➽ 1 cebula np.czerwona ➽1 łyżka natki pietruszki ➽2 jajka ➽2 Łyżki majonezu ➽2 łyżki musztardy ➽ 1łyżka ketchupu ➽sól i pieprz do smaku ➽1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulkę kroję w kostkę i podsmażam na oleju na złoty kolor
Gotowanie PatkiPrzedstawiam pastę rybną z makreli bez dodatku majonezu. Nie byłam pewna czy ją przygotowywać i czy może być smaczna, jednak okazało się, że bardzo dobrze, że się zdecydowałam ją przyrządzić. Składniki na pastę rybną z makreli (spora porcja): ser biały chudy 250 g makrela wędzona około 250 g cebula sól pieprz zielona cebulka lub szczypiorek Makrelę podzielić na kawałki, usunąć
Karola gotujekurczaka pojedyncze ➦20 dag pieczarek ➦1 cebula ➦2 łyżki siekanej natki pietruszki ➦1 łyżeczka siekanego kopru ➦2 jajka ➦2 łyżki mąki ziemniaczanej ➦3 łyżki majonezu ➦15 dag sera żółtego tartego ➦1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej i ostrej ➦sól i pieprz do smaku ➦ olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z kurczaka kroję
Gotowanie Patki