selera w zalewie 5 plastrów ananasa, może być świeży, może być w puszki 3 łyżki kukurydzy konserwowej 2 jaja ugotowane na twardo pół szklanki soku z ananasa 3 łyżki majonezu sól, pieprz 150 g żółtego sera pokrojonego w kostkę 150 g wędliny pokrojonej w kostkę Przygotowanie: selera wyjmujemy ze słoika, odsączamy ananasa kroimy z małe cząstki jajko kroimy w kostkę
Oka w rosole czyli KaFka gotujemożna użyć sojowego lub ryżowego) (100g) 1 duży ogórek szklarniowy (ok. 390g) 1 paczka surimi (paluszków krabowych) (250g) (lub 2 paczki, jeśli mamy opakowania po 125g) 6 czubatych łyżek majonezu 1 pęczek koperku sól, pieprz do smaku łyżeczka soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Papryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – Wykonanie: Wszystkie
Kulinarne Przebojepagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Surówka Colesław – przepis Mój przepis na Colesław czyli popularna surówka w wersji light bo bez majonezu, a zamiast tego z jogurtem naturalnym i oczywiście świeżymi warzywami. Pychota! Potrzebne będą: 1/4 główki białej kapusty mały jogurt naturalny 1 łyżka musztardy 1 łyżka chrzanu
MintTastecytryny , aby wspomóc wydalanie zatrzymanej wody metabolicznej przez wspomniany alkohol. Ogranicz w miarę możliwości ilość spożywanych potraw – jeżeli chcesz spróbować wszystkich potraw na stole – nakładaj sobie małe porcje. Unikaj majonezu, a przygotuj aromatyczne sałatki z sosami typu winegret z dodatkiem np. oleju lnianego . Wykorzystaj świąteczny czas po to, aby porządnie wypocząć, a przy okazji zaplanuj sobie wypoczynek aktywny – przejdź się
MintTastełyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki majeranku sól i pieprz do smaku olej i 2 łyżki masła Sos: 150 g jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól i pieprz do smaku szczypta cukru Sposób przygotowania: Liście umyć i wrzucić na osolony wrzątek, blanszować około 30-40 sekund, aż zmienią kolor
Gosia gotujeMoje dzieciaki uwielbiają te kotleciki, zwykłe już im tak nie smakują ;) Polecam zrobić są pyszne :) SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z kurczaka 2 całe jajka 1-2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta proszku do pieczenia lub sody 1 łyżka wody mała łyżeczka soli pieprz do smaku 0,5 łyżeczki przyprawy do mięs
Pani na deserDzisiaj proponuję Wam samodzielne zrobienie majonezu. Pracochłonne? Niewykonalne w domu? Niesmaczne? Nic z tych rzeczy. Dokładnie wszystko odwrotnie! Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieprzynajmniej 3 razy) Marchew i ziemniaki gotujemy, kroimy w kostkę Cebulę i ogórki również kroimy w kostkę Składniki mieszamy ( ogórka po pokrojeniu możemy odcisnąć), doprawiamy solą i pieprzem dodajemy majonezu wg uznania i ponownie mieszamy
Proste PotrawyCZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki podstawowe: 140 g mieszanki sałat, mały pomidor, 1/2 puszki kukurydzy. Sos: 2 łyżki śmietany, łyżka majonezu, łyżeczka ostrej musztardy, 1/2 łyżeczki miodu. Przygotowanie: Sałatę myję, osuszam i przekładam do miski. Kukurydzę osączam z zalewy, pomidora kroję w drobną kostkę. Składniki sosu dokładnie mieszam. Wszystkie składniki sałatki
JejKuchniaSkładniki: 2 pomidory 1 mała cebula pieprz sól ząbek czosnku sos chrzanowo-majonezowy - najlepiej własnej roboty kurczak - odrobina z udka z rosołu Składniki do sosu: łyżka chrzanu łyżka majonezu łyżeczka musztrdy - ostrej Przygotowanie sosu: Wszystkie składniki mieszamy na samym początku i czekamy 15 minut by się przegryzły. Przygotowanie: Pomidory myjemy i kroimy np. w plasterki. Układamy na talerzu, solimy
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSkładniki: 4 średnie ziemniaki 4-5 ogórków konserwowych 2 szalotki lub 1 czerwona cebula 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i obrać, a następnie pokroić w … Czytaj dalej Kartoffelsalat
czarrna od kuchniziemniaczane przepis ---- > TU Nadzienie: wędzone udko kurczaka 2 garści szatkowanej kapusty pekińskiej cebula papryki w różnych kolorach 0,5 zielonego ogórka Sos: kubek gęstego jogurtu łyżka majonezu ząbek czosku sól i pieprz do smaku łyżka ostrej musztardy 2 łyżki szczypiorku Z mięsa usuwamy skórę i tłuszcz, mięso kroimy lub rwiemy na kawałki. Paprykę kroimy w paski, cebulę
Dieta moja pasjaSkładniki: 500 g serka wiejskiego puszka kukurydzy puszka ananasa 100 g rodzynek 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru Kukurydzę odsączyć. Ananasa pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, wymieszać. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomidominować, dobrze wchłonie sos. Najlepszy i najefektywniejszy sposób na prawdziwy, gęsty winegret – bo taki powinien być: gęsty, lekki i puszysty – to ubijanie, proces podobny do tego jak szykujemy majonez. Winegret zaczynamy od przeciśnięcia czosnku i roztarcia go na pastę z solą. Czosnek przekładamy do wysokiego naczynia, wlewamy do niego ocet winny, wsypujemy paprykę, pieprz i mielony kumin. Mieszamy wszystko
Karo in the KitchenDelikatny, pieczony łosoś przykryty marynatą z majonezu i czosnku. Ilość porcji
AniaGotuje.pl