sałatce fajnego smaku. 4 łodygi selera naciowego 1/2 dużego twardego i kwaskowatego jabłka (użyłam Granny Smith) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185g) 3 łyżki kukurydzy 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Tuńczyka osączyć z zalewy i lekko rozdrobnić. Seler i jabłko pokroić w kosteczkę.,dodać kukurydzę,tuńczyka i majonez.Delikatnie wymieszać,doprawić do smaku
Kolorowa kuchnia ElkiSKŁADNIKI: - 500g. piersi z kurczaka - 200g pieczarek - 200g papryki (u mnie czerwona i żółta) - 3 jajka - 5 łyżek mąki - 1 łyżka musztardy - 2 łyżki majonezu - 1/2 łyżeczki soli - szczypta pieprzu WYKONANIE: Mięso, pieczarki i paprykę kroimy w dość drobną kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy jajka i mąkę. Mieszamy składniki. Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na oleju
Dziś Ja gotujeWoyda w Twoim domu... :) Składniki: bułka żytnio-pszenno-owsiana (Przepis: Bułki żytnio-pszenno-owsiane ) masło kapusta pekińska pomidor pieczarka papryka czerwona sól i pieprz ulubiony sos lub majonez, ketchup lub sos czosnkowy Agnieszki (Przepis: Sos czosnkowy ) Przygotowanie: Bułeczkę kroimy poziomo na 3 cześci. Można nożem, ja jako typowy przykład leniwego mężczyzny zrobiłem to na krajalnicy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepomidorowego sól, pieprz łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka oregano puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy czerwona cebula 1/2 sałaty lodowej opakowanie chipsów nachos 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sos: 1 szkl majonezu 1 szkl jogurtu greckiego 1/2 szkl keczupu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki Na oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać posiekany czosnek i mięso mielone. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i oregano
Smakołyki Asiawocado Składniki: jajka ugotowane na twardo, rozdrobnione widelcem lub mikserem 1 dojrzałe awokado, obrane, bez pestki i pokrojone w drobną kostkę i skropione sokiem z połowy limonki 1 łyżka majonezu 1/2 małej cebuli, bardzo drobno posiekanej szczypiorek, drobno posiekane – ok. 1 łyżki sól i pieprz do smaku Przygotowanie pasty z jajek i awokado: Mieszamy wszystkie składniki w misce, doprawiamy solą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmażenia kotletów koniecznie użyjcie smalcu, dzięki któremu będą miały ten wyjątkowy smak i będą dobrze wysmażone. Zobacz też: Kotlety mielone – smaczne, sprawdzone Kotleciki z kurczaka z serem i majonezem Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych Kotlety z kurczaka Przepis na kotlety schabowe wg Magdy Gessler Drukuj przepis Porcji: 5 Czas gotowania: 3 godziny Składniki 500 g schabu 300 ml mleka
Kuchnia Bazyliigiganta. W ofercie była kanapka drwala na ostro – z papryczkami jalapeno. Zapowiadało się ostro jedzenie, ale niestety ostrość została ograniczona do właśnie wspomnianych papryczek. Sos w kanapce to majonez ze śmietaną – nie daje żadnych ciekawych doznań kulinarnych. Polecam wam mój dip jalapeno . Postanowiłem więc odtworzyć z drobnymi poprawkami kanapkę z baru Mc Donald’s. Bierzemy się
Kuchennyviral.pldnia (i nocy) sprawdza się równie dobrze. Polecam. Składniki: 1 seler naciowy garść drobnych rodzynek lub suszonych żurawin 1-2 łyżki jogurtu greckiego lub gęstej śmietany 1-2 łyżki majonezu sok z cytryny sól Wykonanie: Seler w miarę możliwości (i cierpliwości) obrać z włókien i pokroić w dosyć drobną kostkę. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, wymieszać i odstawić
zadanie-gotowanierano wspomniała o barszczu ukraińskim na obiad… ja jednak zostanę przy planowanym rosole. Sałatka z buraków. Składniki: 700 g ugotowanych buraków 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli 1 starty ząbek czosnku sok z połowy cytryny Ugotowane buraki dowolnie pokrój. Ja lubię dosyć duże kawałki
kuron.com.plpropozycja na imprezową przekąskę. Składniki: 240g wędzonej makreli 3 jajka 150g kiszonych ogórków 100g rzodkiewki 7 listków świeżej bazylii 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Makrelę dokładnie obrać ze skóry, ości i rozgnieść widelcem. 2. Ogórki i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć z nadmiaru
Szalona Kuchnia Ewelinykaszy pęczak 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1/2 pęczka świeżej natki z pietruszki sól pieprz Sos: 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: 1. Kaszę pęczak ugotować w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. 2. Bób ugotować do miękkości
Szalona Kuchnia Ewelinywędzonego udka kurczaka 350g marynowanej dyni 140g wędzonego sera 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 70g roszponki 90g orzeszków ziemnych sól pieprz Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu sól pieprz Wykonanie: 1. Dynię odsączyć z zalewy, roszponkę umyć i osuszyć. 2. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Szalona Kuchnia Ewelinymasę. Istotna jest metoda, blender na sam dół, dotyka dna naczynia i miksujemy nie ruszając rączką, będzie nam się tworzyć masa w białym kolorze - to nic innego jak majonez. Po połączeniu składników, dodaj cukier, mleko i masło orzechowe, zmiksuj całość już normalnie. Mąkę wymieszaj z kakao i sodą. Banany (2 sztuki!) rozgnieć widelcem, dodaj miód/ syrop klonowy
SMYKWKUCHNIoliwek i piekę w rozgrzanym piekarniku około 20 min. 10 Podaję z sosem majonezowo - musztardowym. 11 Smacznego! Wskazówki Przepis na sos majonezowo - musztardowy (1 porcja): 2 łyżki domowego majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon 2 łyżki mleka roślinnego 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez prasę Wszystkie składniki mieszam w miseczce do uzyskania jednolitej konsystencji. Spodobał Ci się przepis? Masz pytania, chcesz coś
Book of spellsWałkujemy na grubość około 5 cm. Wycinamy kółka. Ja wycinałam szklanką o średnicy około 5 mm. Następnie w każdym kółku wycinamy niewielką dziurkę (do tej czynności wykorzystałam zakrętkę do majonezu). Szykowanie oponek W garnku rozgrzewamy około 0,7 litra oleju. Oponki wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka minut z każdej strony. Wystarczy jak będą one złociste. Im bardziej
Relaxtime