burgerem, bo tak wygląda na pierwszy rzut oka. Jednak od tradycyjnego burgera różni się znacząco zawartością w bułce, no i z pewnością nie jest podawana z ketchupem, majonezem lub innym sosem znanym z burgerów. Poza tym, potrzeba dużo więcej czasu, aby ją przygotować. Obecnie nazywana jest prababką burgera, gdyż w Krakowie była już znana w XVIIwieku. Prawdopodobnie było to ulubione
Kuchnia MagdaLenyminut do wody z cukrem. Po 15 minut odcedzamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i smażymy na rumiany kolor w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu soli i możemy podać z ketchupem, albo majonezem. Frytki nie są zdrowe , ale ta wersja jest na pewno znacznie lepsza niż ta kupiona w barach szybkiej obsługi. Smacznego! Artykuł Domowe frytki – jak zrobić pochodzi z serwisu Kulinarny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!obtaczamy w mące, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor z obu stron. Sznycel zgodnie z przepisem podajemy z kawałkiem cytryny. Do frytek możemy podać ketchup albo majonez. Smacznego! Artykuł Sznycel wiedeński z domowymi frytkami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kawałku 3 ogórki konserwowe duże lub 4 mniejsze 3 garście szpinaku świeżego liście 1/2 pora (biała część) 1/2 pęczka kopru świeżego Sos: 2 łyżki Majonezu tradycyjnego 3 łyżki ketchupu dowolnego 2 łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso myję i kroję w drobną kostkę
Gotowanie Patkipuszka tuńczyka stek w sosie własnym 🍽 3 ogórki kiszone 🍽 4 plastry sera żółtego 🍽 1/2 pęczka kopru 🍽 sól i pieprz do smaku 🍽 2 łyżki ketchupu 🍽 1 łyżka majonezu Przygotowanie: 1. Tuńczyka odcedzam,przekładam do miski ,rozdrabniam widelcem. 2. Ogórki i ser kroję w drobną kostkę. 3. Koper drobno siekam. 4. Do miski przekladam składniki sałatki, mieszam. 5. Na tortille kładę
Gotowanie Patkiczerwona cebula 50 g żółtego sera 1 szklanka pociętej sałaty lodowej 1 mała czerwona papryka 1 mała zielona papryka Sos: sok z cytryny 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu sól pieprz chili Wykonanie: Fasolę i kukurydzę odcedzamy na sitku. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Z papryki usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę
Kulinarne przygody GatityZapiekać jeszcze 5- 7 minut aż ser się dobrze rozpuści. Podawać na ciepło z ulubionym sosem. Pizza doskonale smakuje z sosem czosnkowym: 150 g jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól i pieprz
Kolorowa kuchnia Elkidajcie znać, czy Wam smakowała Sałatka z tortellini i kurczakiem podwójna pierś z kurczaka 300 g tortellini (1,5 opakowania) 200 g sera żółtego duży, zielony ogórek czerwona papryka majonez sól, pieprz przyprawa do gyrosa Pierś z kurczaka umyj, pokrój w drobną kostkę, przełóż do miski, posyp przyprawą do gyrosa i odstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Tortellini ugotuj
365 dni dookoła kuchniugotowane na twardo 2 średnie marchewki 2 średnie korzenie pietruszki pół małego selera 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula mała puszka kukurydzy 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Jarzyny myjemy, gotujemy do miękkości, kroimy w małą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich kukurydzę, natkę, pokrojone
Kardamonovyprosty i pyszny. Teleportuj się do lat ‘90 z tą sałatką Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 150 g sera żółtego startego na tarce seler ugotowany 2 łyżki majonezu i 2 jogurtu greckiego ząbek czosnku pieprz Zobacz przepis na to danie. Piszinger A może jeszcze dalsza podróż w czasie? Żeby poczuć się jak w Galicji i zadowolić nawet najbardziej
Ugotowane pozamiataneJest przepyszny! Czasami przyrządzam tuńczyka z czarnym makaronem . Brzmi zabójczo ale smakuje wyśmienicie! Poza tym z tuńczyka przyrządzam wiele past na kanapki. Pasta z tuńczyka z puszki na bazie majonezu jest pyszna, kremowa i bardzo pożywna. Kanapki z pastą z tuńczyka są przepyszne. Praktycznie za każdym razem można stworzyć całkiem inny przepis z tuńczyka, łącząc go z różnymi warzywami, jajkami
codojedzeniaDawno nie zamieszczałam przepisu na sałatkę, więc postanowiłam przyrządzić coś smakowitego. Proponowana sałatka będzie doskonałym urozmaiceniem, zastąpi bowiem tradycyjne kanapki brane do pracy. Podprażone nasiona słonecznika
Tylko pysznieBardzo polecam do spróbowania. Drukuj Surówka z kapusty pekińskiej i pora Szybka do zrobienia surówka o oryginalnym smaku. Składniki 6 liści kapusty pekińskiej 1/2 średniego pora Sos 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu szczypta soli, cukru i pieprzu Wykonanie Por i kapustę myjemy i kroimy Warzywa wrzucamy do miski. Składniki sosu mieszamy i doprawiamy według uznania. Warzywa mieszamy z sosem
Mieszam w Garnku