Przepis na : obiad
Chrupiące szparagi otulone aromatyczną szynką, podane z wyrazistym słodko - ostrym sosem to moja propozycja sezonowej przekąski. Składniki: 9 sztuk białych szparag 9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 2 łyżki masła 2 łyżki bulionu drobiowego sól pieprz Sos: 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon 2 łyżeczki musztardy miodowej sól pieprz Wykonanie: 1. Szparagi umyć, oczyścić, ugotować na półtwardo w lekko osolonym wrzątku i odcedzić. 2. Każdą szparagę owinąć szynką s... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.