majonez - 14247 przepisów (strona:632/950)

NALEŚNIKI FASZEROWANE PIECZONYMI UDKAMI 147

Sól pieprz do smaku Dodatkowo 6 pieczarek 1 cebula 3 ogórki kiszone 15 dag sera żółtego Olej rzepakowy do smażenia Sól pieprz do smaku 3 łyżki ketchupu 1 łyżka majonezu Ulubiony sos PRZYGOTOWANIE:  Z podanych składników przygotowujemy naleśniki. Odstawiamy na bok.  Następnie przygotowujemy mięso.  Udka z kurczaka (mogą być pałki) myjemy,przekładamy do woreczka lub rękawa

Gotowanie Patki
Sałatka z brązowym ryżem, szynką i pieczarkami marynowanymi 201

brązowego ryżu (polecam Skworcu ) 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 200 g marynowanych pieczarek 20 dag szynki konserwowej duża garść świeżej, siekanej natki pietruszki 4 czubate łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy. Brązowy ryż gotujemy około 30 minut. Paprykę, pieczarki i szynkę konserwową kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki

Smak mojego domu
Surówka z kapusty pekińskiej z ajvarem 170

proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 1 średnia główka kapusty pekińskiej 1 średnia marchewka 1 pączek rzodkiewek 1 mała cebula 8 pomidorów koktajlowych Sos 1 czubata łyżka majonezu 150 g śmietany (dałam 18%) 1 czubata łyżka ajvaru sól pieprz Kapustę pekińską drobno posiekać. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidory

O kuchni z uczuciem
Sałatka z tuńczykiem i serem 266

Składniki: 2 puszki tuńczyka 20 dkg sera żółtego 4 jajka 3-4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy 1/2 pęczka dymki 1 cebula majonez sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać, … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem i serem

czarrna od kuchni
Wielkanocne pyszności 2018 724

święta! Zapraszam Śniadanie Sałatka jajeczna z boczkiem i sosem miodowo-musztardowym Sałatka jarzynowa z wędzoną makrelą Pyszna sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Jajka herbaciane nadziewane guacamole Sałatka jajeczna z makrelą i porem Pasta z makreli

karmelowy
Sałatka makaronowa z warzywami 122

puszki ciecierzycy 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 4 ogórki konserwowe 3 jajka ugotowane na twardo 1 por 3 łodygi selera naciowego koperek 3 pełne łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i studzimy. Cieciorkę, groszek i kukurydzę osączamy z zalewy. Jajka, ogórki i seler kroimy w kostkę. Por kroimy w kostkę i sparzamy. Odcedzamy

R'n'G Kitchen
Marmurkowe chińskie jajka 211

nowych kulinarnych inspiracji. Tym razem przygotowałam dla Was marmurkowe chińskie jajka, które nie dość, że są aromatyczne, to jeszcze pięknie się prezentują na stole. Możemy je podać z odrobiną majonezu i na przykład rzeżuchą. A na blogu znajdziecie też inne wielkanocne inspiracje: Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane

Kulinarne przygody Gatity
Jajka z ananasem i kukurydzą 227

Składniki: 5 jajek 1 krążek ananasa z zalewy 2 łyżki kukurydzy z puszki 1 łyżka majonezu szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki. Wyjąć … Czytaj dalej Jajka z ananasem i kukurydzą

czarrna od kuchni
Jajeczno-sojowa sałatka 186

Jajko to król wielkanocnego stołu, niezaprzeczalnie. Faszerowane, z majonezem, panierowane, czy w sałatkach- zawsze sprawdza się świetnie i szybko znika z półmisków. Dzisiaj sałatka zaledwie z kilku składników, ale dobrze doprawiona i pyszna, myślę, że ciekawa i warta wypróbowania, choćby na Wielkanoc Czytaj więcej

Pichceniomania
SAŁATA RZYMSKA Z JAJKIEM I DELIKATNYM SOSEM Z DODATKIEM MUSZTARDY I MIODU 156

POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki sałatki: 2 mini sałaty rzymskie, 2 pomidory rzymskie, 2 ogórki małosolne, pęczek koperku, 4 jajka. Składniki sosu: 2 łyżki śmietany, łyżka majonezu, łyżeczka musztardy (u mnie Dijon), łyżeczka płynnego miodu lub 2 łyżeczki syropu klonowego. Przygotowanie: Sałatę myję i osuszam. Jajka gotuję na twardo, kroję w ósemki. Pomidory przekrawam wzdłuż na ćwiartki

JejKuchnia
Surówka z marchewki i pora 209

Składniki: - 5 marchewek - 3 łyżki posiekanego pora - łyżka majonezu - łyżka śmietany - sól i cukier Przygotowanie: Marchew ścieramy na drobnych oczkach. Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy. Odstawiamy do lodówki na min. pół godziny

Kulinarne blogowanie
Wiosenna sałatka z kurczakiem 203

roszponki 3 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 1 puszka konserwowej kukurydzy 1,5 pomarańczy masło klarowane sól pieprz przyprawa do kurczaka Sos: 5 łyżek jogurtu naturalnego 5 łyżek majonezu 3-4 łyżeczki ziół prowansalskich Sól Pieprz Wykonanie: 1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, a następnie usmażyć na klarowanym maśle. Pozostawić do wystygnięcia

Szalona Kuchnia Eweliny
Pomysły na niedzielny i świąteczny obiad! 976

PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety schabowe marynowane PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety Twardowskiego PRZEPIS TUTAJ *** *** Oszukane zrazy PRZEPIS TUTAJ *** *** Rolady/zrazy z karkówki PRZEPIS TUTAJ *** *** Kebabowa karkówka PRZEPIS TUTAJ *** *** Siekane kotleciki z kurczaka i majonezu PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak pieczony w maślance PRZEPIS TUTAJ *** *** Strogonow PRZEPIS TUTAJ *** *** Schabowe roladki z suszoną śliwką PRZEPIS TUTAJ *** *** Kruche i soczyste kotlety schabowe w musztardzie PRZEPIS TUTAJ *** *** Zrazy z mięsa

Blog z Apetytem
Surówka z czerwonej kapusty 301

Prosta surówka z czerwonej kapusty na zimno . Chrupiąca, bo niegotowana. Delikatnie zmiękczana tylko octem z czerwonego wina. Bez żadnych zbędnych dodatków. Bez śmietany, bez majonezu, bez cukru, bez cebuli czy jabłek. Tylko kapusta, olej, ocet i miód. Idealna do dań obiadowych. Ulubiona do dań z wieprzowiny. Wegańska i bez glutenu. The post Surówka z czerwonej kapusty appeared first on Moja

Moja Delicja
Czwartek: Kurczak jak z KFC. Tylko zdrowy 183

pastę 1 ząbek świeżego 1/2 łyżeczka soli Pieprz Sos: 4 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżeczka granulowanego czosnku lub 1/2 roztartego ząbka 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka lekkiego majonezu lub 1/2 łyżeczki miodu Sól do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 180 st. Batata obierz i pokrój w kostkę o boku 1-1,5 cm. Cieciorkę odcedź

Niedzielny kucharz