Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej kilka kawałków papryki marynowanej 4-5 ogórków konserwowych kawałek pora karbowane chipsy o smaku zielonej cebulki majonez ketchup sol, pieprz, słodka papryka, … Czytaj dalej Sałatka gyros z chipsami
czarrna od kuchnipewnością i na moim stole ich nie zabraknie. Bardzo proste połączenie śledzia i sosu koperkowego poleca się na Świąteczny stół. Składniki: - 1/2 kg filetów śledziowych Sos: - 6 łyżek majonezu - 2 łyżki kwaśnej śmietany - 2 łyżki oleju rzepakowego SemCo - 1 czerwona cebula - 2 ząbki czosnku - koper - 1/2 łyżeczki cukru - 1/2 łyżeczki soku z cytryny - sól - pieprz 1. Ryby moczymy
Apetyczna babeczkaSkładniki 1 opakowanie filetów śledziowych lekko solonych a’la matias Seko 3 jajek 20 dkg pieczarek 1/2 puszk1 groszku 1 cebula 3 ogórki kiszone 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz … Czytaj dalej Śledzie po japońsku
czarrna od kuchniSkładniki: 1 brokuł jajka pomidory koktajlowe 2 łyżki kukurydzy ( u mnie Jamar – polecam ) kilka małych kulek mozzarelli Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 rozgnieciony ząbek czosnku sól pieprz Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. Układamy na talerzu, dodajemy ugotowane, pokrojone jajko, pomidorki przekrojone na pół, mozzarellę i kukurydzę. Sos podajemy w oddzielnym naczynku, by każdy
MojaQchnia.plktóry spędzimy głównie z najbliższymi, przy stole. Dziś podaję Wam przepis z cyklu "Śledzie na Wigilię" : "Jedna z Dwunastu" Palce lizać! Przepis jest bardzo aromatyczny i prosty.Nie zawiera majonezu, ani jajek. Wszystko opiera się na kilku składnikach, a całość niejednego gościa zachwyci i wprowadzi w stan zdumienia- tak niewiele, a taka fuzja smaków! Warto przygotować sałatkę wcześniej, gdyż
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 4 filety śledziowe Sos: 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 3 łyżeczki kaparów 2 ogórki konserwowe 5 sztuk pieczarek konserwowych 2 wiązki szczypiorku świeżo mielony czarny pieprz sól Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie około 1 godziny. Ogórki i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek szatkujemy. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą. Doprawiamy szczyptą
Qchnia po prostugrzybami. Postanowiłam połączyć te rzeczy i stworzyć moją sałatkę jarzynową bez groszku z puszki, za to z zieloną cieciorką, jabłkiem, czerwoną cebulą i moją ulubioną czarnuszką. Do tego majonez, ocet z białego wina, dużo świeżo mielonego czarnego pieprzu, trochę płatków chilli i sól. Wyszło pysznie :) „Sałatka jarzynowa bez groszku z zieloną ciecierzycą i czarnuszką” świetnie smakuje z chrupiącym
Moja DelicjaSkładniki: 36 krakersów 1 puszka tuńczyka sos 1000 wysp 1/2 szalotki 4 jajka 15 dkg sera żółtego majonez pieprz szczypiorek Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnym oczku, dodać … Czytaj dalej Sałatka na krakersach
czarrna od kuchnikapusty pekińskiej, 3 średnie pomidory, 500 g piersi z kurczaka, przyprawa do złocistego kurczaka, 200 g sera feta Fawita z Mlekowity, 10 dag płatków migdałowych. Sos czosnkowy: 1 mały majonez, 2 czubate łyżki śmietany 18%, 2 przeciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz. Zdecydowanie moją ulubioną formą sałatek - są sałatki warstwowe. Dzisiaj zaproponuję sałatkę z kurczakiem i serem feta. Dzięki temu
Świat Domowej Kuchnicebule 3 łyżki cukru ZALEWA 2 szklanki wody 3/4 szklanki octu 10% 2 łyżki cukru ziele angielskie, liść laurowy SOS CZOSNKOWY mały jogurt naturalny 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 100 g rodzynek 2-3 ząbki czosnku koperek Instructions Wszystkie składniki na zalewę umieszczamy w garnku i doprowadzamy do wrzenia. Schładzamy zalewę. Śledzie moczymy w zimnej zalewie przez całą
Rusty Forkogórek konserwowy według tego przepisu wędlina wegańska w plasterkach papryka słodka Wersja 2: kilka tortilli według tego przepisu lub kupionych w sklepie smalec wegański według tego przepisu lub domowy majonez wędlina wegańska w plasterkach liście świeżego szpinaku pomidor ogórek świeży W ersja 3: kilka tortilli według tego przepisu lub kupionych w sklepie pasta buraczkowa według tego przepisu wegański ser żółty
Lamarida.plcynamonu. W ten sposób jabłka smażymy 3-4 minuty. Ostatnio upraszczam przepis i po prostu jabłka ścieram na tarce o dużych oczkach, słodzę cukrem, cukrem waniliowym i sypię dużo majonezu. W wersji wegańskiej podsmażam jabłka na oliwie lub oleju kokosowym. Weganie nie używają masła. 3. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i na dno wykładamy połowę ugotowanego ryżu, następnie zalewamy go połową
Kawa z mlekiemPyszna i lekka sałatka z drobnym makaronem, tuńczykiem i soczewicą, ostatnio coraz częściej przyrządzam sałatki z olejem, smakują mi bardziej niż z majonezem. Tą przygotowałam sobie do pracy na drugie śniadanie, polecam. Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka soczewicy Rolnik 0,5 słoika pomidorów suszonych 200 gram drobnego makaronu 1 papryka czerwona Kawałek pora 4 łyżki oleju
Bajeczna Kuchniaodrobinę oleju i wyrobić. Uformować hamburgery odpowiednie wielkością do bułki i smażyć po 2 minuty z każdej strony na niewielkiej ilości oleju.. Dodatki według smaku, pomidor, ogórek, cebula, majonez, ketchup, musztarda, sałata..... Bułkę przekroić polać olejem i podpiec ok 4 minuty w piecu na 180 st C...i gotowe.. Smacznego
Gaździnka warzyBardzo prosta, soczysta i, mimo obecności majonezu, lekka surówka. Dla niektórych z Was może się to wydać dziwne, ale po raz pierwszy surówkę z pora z jabłkiem (i kilkoma innymi składnikami) miałam okazję spróbować dopiero niedawno, jak byłam u mojej przyjaciółki. Zainspirowana przepisem jej Mamy, postanowiłam wrzucić na bloga uproszczoną wersję (cudzych tajemnic kulinarnych się [...] Artykuł SURÓWKA Z PORA
SandraFrej.com