Składniki: 100 g makaronu ryżowego 250 g paluszków surimi 1/2 pęczka koperku 1 mały jogurt 1 łyżka majonezu 200 g kukurydzy z puszki 2 łyżki soku z cytryny pieprz, sól Sposób przygotowania: Makaron łamiemy na mniejsze kawałki, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut. Gdy zmięknie odcedzamy go i studzimy. Paluszki surimi kroimy na małe kawałki. Wszystkie składniki ze sobą
Qchnia po prostuskładniki: 500 g białej kapusty 1/2 puszki fasolki czerwonej 1 czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy 1 marchewka 1/2 słoiczka pieczarek konserwowych 3 – 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek lub natka pietruszki wykonanie: Kapustę raz marchewkę oczyszczamy a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy, pieczarki odsączamy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy
Domowy Smak Jedzeniasię z lubczykiem, więc dziś będzie właśnie taka kompozycja. Składniki: 150 g raków w zalewie – odsączone groszek z puszki – odsączony 3 czubate łyżki jogurtu greckiego lub majonezu ząbek czosnku przetarty przez praskę świeżo mielony pieprz szczypta suszonego lubczyku Jak przygotować sałatkę z raków i groszku? Z jogurtu, czosnku i przypraw kręcimy sos. Nie trzeba solić
Ugotowane pozamiataneszklanka łuskanego słonecznika 4-5 sporych pomidorów suszonych w oleju 1/3 szklanki wody 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/3 łyżeczki mielonej ostrej papryki 4-5 łyżeczek majonezu sól Słonecznik namoczyć na noc w wodzie. Następnego dnia odsączyć słonecznik z nadmiaru wody, wrzucić do blendera wraz z pozostałymi składnikami i miksować, aż powstanie pasta. Przechowywać w zamkniętym
Simply Foodszczególności polecam. Są rewelacyjne w smaku!Bardzo dobrze się komponują z delikatnym burgerem. Sprawdź jak upiec buraki . Następnym razem burger z ciecierzycy będzie skąpany w sosie orzechowym lub wegańskim majonezie. Jestem przekonany, że te smaki również świetnie będą się uzupełniały. Artykuł Burger z ciecierzycy na wypasie pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanDąbrowskiej to uczta dla podniebienia. Można w tym samym czasie zrobić i rosołek warzywny, i sałatkę. Dodatek czarnej soli nadaje sałatce jajecznego smaku, a majonez zastępuje mus kalafiorowy z chrzanem. Składniki: – 3 marchewki – 2 pietruszki – 1/2 selera, 1 cebula – 2 jabłka – 4 ogórki kiszone Sos – 1/4 kalafiora
To co kochamłososia, pstrąga łososiowego lub dużego pstrąga (około 500 g) kilka łyżek mąki 75 g roztopionego masła z solą morską kilka łyżek płatków owsianych 1 łyżka whisky sos: 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy (angielska, Dijon) 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 2 łyżeczki kaparów 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu sól Wykonanie: Filet przepłukać
zadanie-gotowaniekroimy w cienkie paski . Ser żółty również kroimy w cienkie paski. Patisony kroimy w plastry . Oliwki kroimy w plastry. Składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i jogurt naturalny. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Przed podaniem wkładam do lodówki na min. 30 min. Smacznego
Gotowanie Patkiogórków konserwowych kawałek kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula – mała czerwona papryka , najlepiej spiczasta , gdyż jest najsłodsza i chrupiąca sól sos : 3 łyżki słodkiego sosu chilli 1 łyżka majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka chilli lub jeśli lubicie łagodnie słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru dodatkowo : tarty żółty
Ogrodnik w podróżyPopularna sałatka gyros-kebab w wersji odchudzonej, bez majonezu i z makaronem razowym. Nada się świetnie nie tylko na imprezy okolicznościowe, ale również na obiad lub kolację. SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka oliwa 1 miks sałat 180 g 1 czerwona papryka 1/2 czerwonej cebuli 1 duży jogurt naturalny 370 g 200 g makaronu fusilli (u mnie pół na pół zwykły
Passions hobbies lifemały słoik, kukurydza konserwowa 1 puszka, cebula czerwona 1 szt, pieczarki marynowane 1 mały słoik, podwójna pierś z kurczaka, przyprawa kebab-gyros pół opakowania, olej do smażenia, sos: majonez 6 łyżek, ketchup 6 łyżek, musztarda delikatesowa 1 łyżeczka, jogurt naturalny 2 łyżki, sol i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Kapustę pekińską dokładnie myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Paprykę konserwową
kulinarne odsłony patiposypać przyprawą curry, usmażyć, osączyć na papierze z tłuszczu Ananasa pokroić w małą kostkę Składniki połączyć, wymieszać, dodać pokrojoną natkę, ewentualnie do smaku sól i pieprz Na koniec dodać majonez i dobrze wymieszać składniki. Uważam, że sałatka równie dobrze może smakować jeśli mięso usmażymy w przyprawie gyros
Proste PotrawyAmeryce Północnej. W kuchni, korzeni chrzanu używa się do przyprawiania mięs, ryb, buraków ćwikłowych, ogórków kiszonych i białego sera. Używany go także, do wytwarzania niektórych rodzajów musztardy, kremów i majonezów. Korzeń chrzanu pospolitego zawiera substancje działające bakterio-, wiruso-, grzybo- i pierwotniakobójczo. Działanie to wykorzystywano w kulturze ludowej do wykonywania okładów oraz dezynfekcji trudno gojących się ran i owrzodzeń
Moja Mama Gotujekilka składników, które doskonale komponują się ze sobą - kurczak, seler, kukurydza, suszone śliwki. Seler nawet występuje w dwóch wersjach - czyli korzeniowy marynowany oraz seler naciowy. Nie mieszałam jej z majonezem, tylko zrobiłam lżejszy sos, który podałam w osobnym słoiczku, by każdy mógł polać swoją porcję bezpośrednio na talerzu. Zazwyczaj na imprezach sałatki wszelakie mają wzięcie, ta wcale nie będzie wyjątkiem
Obiad gotowy