Dzisiaj sałatka jarzynowa , ale w zupełnie innej odsłonie. Zamiast pokroić ugotowane warzywa i wymieszać z majonezem, a potem podać ją normalnie, w miseczce, zatopiłam je w galaretce i całość można kroić nożem na porcje. Przyznacie, że wygląda to bardzo smakowicie, prawda? Galarety typu zimne nóżki to klasyka polskiego stołu i u nas często pojawiają się na świątecznym stole. W tym roku zapragnęłam odmiany więc nie było długiego gotowania wywaru tylko dużo szybsza, jarzynowa wersja ze śmietanką. Żeby mięsożercy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.