obiadu, jak i dodatek do kolacji. Możliwości są nieograniczone! Sałatka z kapusty pekińskiej Składniki: kapusta pekińska duża marchewka papryka czerwona ogórek zielony duży pomidor puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% pieprz sól Kapustę pekińską drobno poszatkować. Warzywa myjemy. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dorzucamy do kapusty. Z pomidora i papryki usuwamy nasiona(...)kroimy w kostkę. Ogórka kroimy w półksiężyce. Kukurydzę odcedzamy z zalewy i dodajemy do warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i śmietanę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę do lodówki. Smacznego Artykuł Sałatka z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeznika w błyskawicznym tempie Sałatka z zupek chińskich Składniki: 4 zupki chińskie ogórek szklarniowy około 4-5 dużych sztuk ogórków kiszonych (jedno opakowanie) puszka kukurydzy łyżka oleju 5 łyżek majonezu 4 łyżki śmietany ulubione przyprawy (u mnie po łyżeczce czosnku granulowanego, papryki słodkiej, papryki ostrej i szczypta chilli) pieprz sól Makaron z zupek chińskich łamiemy na bardzo małe kawałeczki(...)doprawić je swoimi ulubionymi przyprawami). Ogórka szklarniowego i ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę i dodajemy do makarony. Kukurydzę odsączamy i wrzucamy do miski. Dodajemy olej, majonez i śmietanę, aby wzbogacić smak możecie dodać jeszcze łyżkę wody z ogórków kiszonych. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na całą noc do lodówki. Przed podaniem jeszcze
PatiGotujejest fantastyczna Zniknęła w jeden wieczór! Koniecznie ją wypróbujcie. Sałatka Kijowska Składniki: 5 jajek 2 puszki tuńczyka (najlepiej w oleju) 150 g sera żółtego 100 g masła 4 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany pieprz sól Jajka gotujemy na twardo. Wystudzone i obrane, dzielimy na żółtka i białka. Każde z nich osobno ścieramy na dużych oczkach tarki. Masło najlepiej schować(...)kilka minut do zamrażarki. Kiedy będzie już twarde ścieramy go na tarce o grubych oczkach. Tak samo ścieramy ser. Tuńczyka dobrze odcedzamy. Majonez łączymy ze śmietaną i doprawiamy go pieprzem i solą. Kiedy mamy przygotowane wszystkie składniki możemy zacząć układać je warstwowo: starte białka (można je trochę posolić) tarty ser rozdrobniony tuńczyk sos majonezowo-śmietankowy starte masło starte żółtka Górę
PatiGotujetaką podstawową wersję pasty ponieważ składników można dorzucać i dorzucać :) Jak już wielokrotnie pisałam w kuchni ogranicza nas tylko wyobraźnia. :) Składniki: wędzona makrela 1 szt. jajka 3 szt. majonez 4 łyżki stołowe sól, pieprz szczypiorek opcjonalnie Jajka gotuję na twardo. Kawałki makreli bez skórki i ości wkładam do miski, dodaję pokrojone w kostkę jajka, majonez oraz dla smaku sól
Kuchnia Vikinaprawdę bardzo pyszna. Można podać z grzankami albo świeżą bagietką. Składniki sałatkę z kurczakiem: główka sałaty lodowej puszka kukurydzy pierś z kurczaka 4 ogórki gruntowe pęczek koperku 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku sól, pieprz, przyprawa do kurczaka (opcjonalnie), papryka słodka i ostra Przygotowanie Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy przyprawami. Podsmażamy na oleju(...)czym odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i pozostawiamy do ostygnięcia. Sałatę rwiemy na kawałki, ogórki kroimy w plasterki, koperek siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Jogurt mieszamy z majonezem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski i mieszamy dokładnie. sałatka z kurczakiem Artykuł Sałatka z kurczakiem i sałatą lodową w sosie czosnkowym pochodzi
e-PrzepisyKulinarnewędliny uzyskamy pożywną wiosenną sałatkę, którą możemy zajadać samą. składniki: 150 g makaronu w kształcie ryżu 200 g rzodkiewek 2 świeże ogórki (ok 400 g) 2 łyżki posiekanego koperku majonez ok 2-3 łyżki Makaron ugotować al'dente, dobrze osączyć i wystudzić. Rzodkiewki drobno pokroić, moje były małe więc pokroiłam w plasterki jeśli mamy większe to najlepiej pokroić w drobną(...)kostkę. Ogórki obrać i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona
Monia miesza i gotujeKolejne kotleciki mielone.. 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula czerstwa bułka 1 jajko 1-2 łyżki majonezu około 0,5 szkl. bulionu lub mleka sól, pieprz wegeta, majeranek Cebulę drobno pokroić, przysmażyć na odrobinie oleju. Bułkę moczyć w mleku lub bulionie przez około 10–15 min. Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Dodać majonez, zeszkloną cebulę
Moje domowe kucharzenieKapusta czerwona , jabłko, cebula i surówka prawie gotowa.. kawałek kapusty czerwonej 1 cebula czerwona 1 jabłko 3-4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, drobno pokroić.Cebulę i jabłko obrać , cebulę drobno pokroić, jabłko zetrzeć na tarce,dodać do kapusty. Dodać sól i lekko ugnieść ręką. Dodać(...)majonez,musztardę, pieprz i wymieszać.Odstawić do lodówki na około godzinę ,żeby smaki się przegryzły
Moje domowe kucharzenieząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 średniej wielkości kalarepa 1 średniej wielkości ogórek szklarniowy 3 łyżki drobno posiekanego koperku kubeczek jogurtu naturalnego (180 g) 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta cukru sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Do niewielkiego rondelka wlewamy wodę, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, pieprz ziołowy, doprawiamy wodę do smaku solą(...)samo robimy z kalarepą: obieramy warzywo, ścieramy na tarce, zasypujemy lekko solą i odstawiamy na 15 minut. 4. W tym czasie przygotowujemy sos: w kubeczku mieszamy jogurt naturalny, majonez, łyżkę drobno posiekanego koperku, łyżeczkę soku z cytryny i szczyptę cukru. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5. Ostudzonego kurczaka rozrywamy palcami na małe kawałki. 6. Kalarepę i ogórka odciskamy
W kuchni Katieright {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – Składniki: 300g ciasta francuskiego majonez sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, bazylia (do smaku) 60g sera żółtego 3-4 pieczarki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – Wykonanie: Rozwinąć płat ciasta francuskiego i złożyć(...)pół. Lekko docisnąć, by warstwy się ze sobą zlepiły. Następnie taki płat podzielić na 6 prostokątów. Posmarować każdy cienką warstwą majonezu. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką słodką, bazylią i czosnkiem. Ser zetrzeć na tarce i posypać nim każdy prostokąt. Na serze poukładać pokrojone w plasterki pieczarki (o grubości ok. 4-5mm). Ponownie posypać odrobiną soli i pieprzu. Ułożyć
Kulinarne Przebojeszybka do zrobienia. Taka suróweczka bedzie pysznym dodatkiem do obiadu, polecam. Składniki : 1/2 główki kapusty 2 marchewki 1 por biała część 1 puszka kukurydzy 4- 5 ogórków konserwowych majonez sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno szatkujemy lub ścieramy na tarce na dużych oczka, tak jak ja to zrobiłam. Posolić i odstawić na 30 minut, aż trochę zmięknie. Obrać marchewki(...)kukurydzę osączyć z zalewy. Por pokroić w półksiężyce, a marchewki i ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać wszystko do kapusty. Wsypać kukurydzę i wymieszać. Na koniec dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Smacznego
magiczna kuchnia Kasipodać chrzan, ćwikłę, albo sos czosnkowy . Roladki z szynki – składniki 12 dużych plastrów szynki 4 jajka 100 g szynki w kawałku szczypiorek 1/2 czerwonej papryki sól pieprz łyżka majonezu Roladki z szynki – przepis Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia. Szynkę w kawałku , paprykę, jajka kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!małych pomidorów 5 jajek ugotowanych na twardo około 15 oliwek zielonych lub czarnych 100 g sera żółtego 1 główka sałaty zielonej 1 pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego do smaku: sól, pieprz, papryka słodka Link do filmu z przygotowania: Sałatka makaronowa Przygotowanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany odcedzam i dostawiam do wystudzenia. Umytą i osuszoną(...)dodaję do sałatki. Umyte pomidory kroję razem ze skórką na mniejsze kawałki i dodaję do sałatki. Ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do sałatki. Do majonezu dodaję jogurt naturalny, doprawiam solą, pieprzem, papryką słodką i dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Do miski ze składnikami sałatki dodaję wystudzony makaron, sos i całość dokładnie mieszam – sałatka makaronowa jest
Uwaga Babcia Gotujeświątecznego menu. Jest uzależniająca. Niby prosta, a jednak wykwintna. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie smaki. 6 jajek 300 g sera gouda, startego na tarce 6 łyżek majonezu kieleckiego ok. 600 g mięsa mielonego 2 jajka do farszu bułka tarta sól, pieprz Jajka ubijamy. Dodajemy starty ser żółty oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Powstałą masę wylewamy na wyłożoną
Smaki Na Talerzuświąteczną przekąskę lub śniadanie. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje) Składniki: 2 jajka 50 g szpinaku mrożonego 1 ząbek czosnku ½ łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka masła szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut w słonej wodzie, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać. Szpinak rozmrozić (można zrobić to wcześniej(...)przeciśniętym przez praskę czosnkiem i smażyć do czasu odparowania całej wody. Doprawić solą i pieprzem. Przekroić jajka na pół. Szpinak wymieszać z majonezem oraz chrzanem i delikatnie doprawić do smaku. Na połówki jajek wyłożyć farsz. Krok po kroku: 1. Jajka ugotować, obrać i pokroić na połówki 2. Szpinak
KuchniaWeDwoje.pl