właściwość, że podczas pieczenia pęcznieją, tworząc naturalną kieszonkę na farsz. Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 2 łyżki oliwy 1 ogórek 2 pomidory 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 3 ząbki czosnku 4 pity (gotowe dostępne w supermarketach) Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w cienkie paski. Posypujemy przyprawą do grosa(...)patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso aż się zarumieni około 10-15 minut. Pomidory i ogórki myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w plasterki. Przyrządzamy sos czosnkowy ze śmietany, majonezu, przeciśniętego przez praskę czosnku. Pitę podgrzewamy według przepisu (zazwyczaj zwilżamy i wkładamy do tostera aż się zacznie otwierać i będzie gorąca). Wyciągniętą z tostera pitę zostawiamy na chwilę otwartą, żeby
Smaczne Potrawypotrzeby rozpisywania się na ten temat. Składniki : 1 kg białej młodej kapusty 2 większe marchewki czerwona cebula sok z połowy cytryny 25 ml octu 3 łyżki majonezu sól, pieprz i cukier Przygotowanie : Kapustę przecinam na 4 części i drobno szatkuję, oczyszczoną marchew ścieram na tarce na małych oczkach. Czerwoną cebulę kroję w cienkie piórka i dodaję(...)kapusty z marchewką i wstępnie mieszam. Całość skropiłem sokiem z cytryny i octem po czym odstawiłem wszystko na ok 30 minut. Po pół godziny dodałem majonez i doprawiłem solą, pieprzem i co ważne cukrem. Gotowa sałatka niestety musi troszeczkę odczekać - dajcie jej choć 2 godzinki. Dodam jeszcze od siebie że sałatka colesław świetnie pasuje do drobiu
Mechanik w kuchniczerwonej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 jajka ugotowane na twardo 4 ogórki konserwowe 1 pęczek natki pietruszki 1 szklanka makaronu drobniutkie muszelki lub inny maluszek 1 łyżka majonezu – taka z czubem 1 łyżka ketchupu pikantnego – płaska 1 ząbek czosnku sól , chilli lub pieprz do smaku Makaron gotujemy wg.przepisu na opakowaniu , odcedzamy i studzimy . Fasolkę , kukurydzę odlewamy(...)odciekły . Ogórka, jajka i natkę pietruszki siekamy drobniutko . Tuńczyka również odcedzamy z zalewy , rozkruszamy i wkładamy do miski , gdzie dosypujemy pozostałe składniki ( fasolę,kukurydzę,ogórka,pietruszkę , ugotowany makaron ) . Dokładamy majonez , ketchup , wyciśnięty praską czosnek ,sól i chilli w lubianej ilości . Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinkę . Po wyjęciu z lodówki warto zamieszać ponownie i można serwować . Polecam
Ogrodnik w podróżypuszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 łyżki gotowanej na parze soczewicy 50 g ryżu 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej Natka pietruszki sól i pieprz do smaku 1/2 łyżki majonezu Winiary Przygotowanie: Ogórka myjemy, kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środki i delikatnie solimy. Ryż w woreczku gotujemy na sypko wg przepisu na opakowaniu. Do sałatki wykorzystujemy połowę przestudzonego ryżu. Połowę(...)tuńczyka z puszki odsączamy z zalewy. Natkę pietruszki drobno siekamy. W misce łączymy tuńczyka, soczewicę, posiekaną natkę, musztardę, majonez i ryż. Doprawiamy sałatkę do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy sałatkę w lodówce przynajmniej 30 minut i faszerujemy połówki ogórków. Jemy ze smakiem. Smacznego. Dzisiaj na upały proponuję Wam lekką sałatkę ryżową, którą zapakowałam do łódeczek z ogórka. Podobny przepis
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięliści sałaty lodowej – dużych brzegowych 6 jajek 1 średnia parówka podwędzana kawałek świeżej ostrej papryczki ( ja używam całej ale jeśli nie lubicie ostro to dodajcie mniej ) 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej pęczek szczypiorku sól do smaku Liście płukamy i odstawiamy do osuszenia , bardzo ważne , żeby przy nadziewaniu nie były wilgotne . Jajka gotujemy na twardo , odstawiamy do wystygnięcia(...)czasie , obieramy ze skorupek , przekładamy do miski , lekko rozgniatamy , co ułatwi miksowanie . Dodajemy majonez , musztardę , sól , rozcieramy blenderem . Na koniec dodajemy posiekany szczypior , mieszamy łyżką . Parówkę kroimy w paski , papryczkę również . Na liściach sałaty kładziemy łyżkę farszu , kilka pasków parówki , papryki . Wszystko zawijamy jak klasyczne gołąbki . Wkładamy na godzinkę do lodówki , żeby się schłodziły . Można podawać Post Gołąbki z farszem
Ogrodnik w podróżyPrzepis na prostą sałatkę z młodym bobem, która nie wymaga wielu składników. Składniki: 500 g bobu puszka kukurydzy 5 jajek 5-6 kawałków papryki konserwowej 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę również kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy. Składniki łączymy ze sobą(...)dodajemy majonez i przyprawy. Mieszamy i wkładamy na pół godziny do lodówki
e-PrzepisyKulinarneSzybko, prosto i smacznie.. kapusta pekińska pomidor sól czosnkowa pieprz czarny mielony majonez jogurt naturalny Kapustę pokroić, pomidora także.Posypać solą i pieprzem.Dodać majonez wymieszany z jogurtem i razem wszystko wymieszać
Moje domowe kucharzeniechrupiące dodatki w postaci rzodkiewki, cebulki oraz musztardy francuskiej. składniki: 700 g ugotowanych młodych ziemniaków 400 g rzodkiewek 2 nieduże czerwone cebulki 2-3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki majonezu 1-2 łyżki musztardy francuskiej Ugotowane i wystudzone ziemniaki pokroić w średnią kostkę. Rzodkiewki pokroić w dobną kostkę. Czerwoną cebulę pokroić w cienkie półplastry lub w kostkę. Wszystkie pokrojone składniki(...)przełożyć do miski. Dodać posiekany szczypiorek i wymieszać. Następnie połączyć z majonezem i musztardą. Wymieszać i odstawć na min.30 minut aby smaki się przegryzły
Monia miesza i gotujeczas..tak więc można wykorzystać tortellini kupione w sklepie.Taką sałatkę można nawet zabrać ze sobą do pracy.. tortellini ogórek cebula fioletowa pomidory papryka rzodkiewki majonez Kielecki z czosnkiem sól cebulowa Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić.Ogórek, pomidory ,paprykę , cebulę i rzodkiewki pokroić w kostkę , dodać do makaronu.Dodać majonez ,doprawić do smaku solą
Moje domowe kucharzeniePlatin firmy Porcelana Bogucice Składniki: pęczek rzodkiewki sałata masłowa 3 młode cebule ogórek szklarniowy 6 ugotowanych na twardo jajek słoik ogórków kiszonych 2 pomidory łyżka majonezu 330 g jogurtu greckiego sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Rzodkiewkę umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, posolić i pozostawić(...)kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa połączyć w misce, wymieszać. Dodać jogurt i majonez. Na sam koniec doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Smacznego
Krakowskie smaki AniSKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 malutka puszka kukurydzy 1 malutka puszka czerwonej fasoli 1/2 czerwonej cebuli 3 jajka ugotowane na twarto 3 nieduże ogórki kiszone majonez sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wstawić wodę w rondelku, gdy zacznie wrzeć włożyć delikatnie jajka i gotować 5 -5,5 minuty. Jajka są wtedy ugotowane na twarto, a żółtko jest idealnie ścięte(...)ogórki pokroić w dość drobną kostkę. Tuńczyka, kukurydzę oraz fasolę odcedzić i dodać do pozostałych składników. Jajka obrać i pokroić w kostkę, wsypać do miseczki. Dodać dużą łyżkę majonezu i doprawić solą oraz pieprzem. Smacznego
DefinicjaSmakukawałków) 2 płaty śledziowe (wcześniej wymoczone) 1/4 puszki ananasa 1 plaska łyżeczka curry 1 łyżka musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy) 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka majonezu 1-2 łyżki octu ryżowego sól i pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Śmietanę, majonez, musztardę, curry oraz ocet ryżowy mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Śledzie korimy w nieduże kawałki i wrzucamy
DefinicjaSmaku