majonez - 14247 przepisów (strona:166/950)

Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – w 5 minut! 1174

right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – Składniki: 300g ciasta francuskiego majonez sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, bazylia (do smaku) 60g sera żółtego 3-4 pieczarki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – Wykonanie: Rozwinąć płat ciasta francuskiego i złożyć(...)pół. Lekko docisnąć, by warstwy się ze sobą zlepiły. Następnie taki płat podzielić na 6 prostokątów. Posmarować każdy cienką warstwą majonezu. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką słodką, bazylią i czosnkiem. Ser zetrzeć na tarce i posypać nim każdy prostokąt. Na serze poukładać pokrojone w plasterki pieczarki (o grubości ok. 4-5mm). Ponownie posypać odrobiną soli i pieprzu. Ułożyć

Kulinarne Przeboje
Surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą 232

szybka do zrobienia. Taka suróweczka bedzie pysznym dodatkiem do obiadu, polecam. Składniki : 1/2 główki kapusty 2 marchewki 1 por biała część 1 puszka kukurydzy  4- 5 ogórków konserwowych majonez sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno szatkujemy lub ścieramy na tarce na dużych oczka, tak jak ja  to zrobiłam. Posolić i odstawić na 30 minut, aż trochę zmięknie. Obrać marchewki(...)kukurydzę osączyć z zalewy. Por pokroić w półksiężyce, a marchewki i ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać wszystko do kapusty. Wsypać kukurydzę i wymieszać. Na koniec dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Szybka przystawka – roladki z szynki 412

podać chrzan, ćwikłę, albo sos czosnkowy . Roladki z szynki – składniki 12 dużych plastrów szynki 4 jajka 100 g szynki w kawałku szczypiorek 1/2 czerwonej papryki sól pieprz łyżka majonezu Roladki z szynki – przepis Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia. Szynkę w kawałku , paprykę, jajka kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszna Sałatka Makaronowa z Zieloną Sałatką i Pomidorami 268

małych pomidorów 5 jajek ugotowanych na twardo około 15 oliwek zielonych lub czarnych 100 g sera żółtego 1 główka sałaty zielonej 1 pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego do smaku: sól, pieprz, papryka słodka Link do filmu z przygotowania: Sałatka makaronowa Przygotowanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany odcedzam i dostawiam do wystudzenia. Umytą i osuszoną(...)dodaję do sałatki. Umyte pomidory kroję razem ze skórką na mniejsze kawałki i dodaję do sałatki. Ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do sałatki. Do majonezu dodaję jogurt naturalny, doprawiam solą, pieprzem, papryką słodką i dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Do miski ze składnikami sałatki dodaję wystudzony makaron, sos i całość dokładnie mieszam – sałatka makaronowa jest

Uwaga Babcia Gotuje
Rolada serowa 288

świątecznego menu. Jest uzależniająca. Niby prosta, a jednak wykwintna. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie smaki. 6 jajek 300 g sera gouda, startego na tarce 6 łyżek majonezu kieleckiego ok. 600 g mięsa mielonego 2 jajka do farszu bułka tarta sól, pieprz Jajka ubijamy. Dodajemy starty ser żółty oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Powstałą masę wylewamy na wyłożoną

Smaki Na Talerzu
Jajka faszerowane szpinakiem 360

świąteczną przekąskę lub śniadanie. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje) Składniki: 2 jajka 50 g szpinaku mrożonego 1 ząbek czosnku ½ łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka masła szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut w słonej wodzie, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać. Szpinak rozmrozić (można zrobić to wcześniej(...)przeciśniętym przez praskę czosnkiem i smażyć do czasu odparowania całej wody. Doprawić solą i pieprzem. Przekroić jajka na pół. Szpinak wymieszać z majonezem oraz chrzanem i delikatnie doprawić do smaku. Na połówki jajek wyłożyć farsz. Krok po kroku: 1. Jajka ugotować, obrać i pokroić na połówki 2. Szpinak

KuchniaWeDwoje.pl
SAŁATKA Z KURCZAKIEM, POREM I PIECZARKAMI 253

różne okazje czy uroczystości. SKŁADNIKI : piersi z kurczaka – 2 sztuki pieczarki – 10 sztuk cebula – 1 sztuka por – 1 sztuka kukurydza – jedna puszka ogórek konserwowy – 4 sztuki jajko – 3 sztuki majonez – 2 łyżki przyprawa do kurczaka olej słonecznikowy sól, pieprz PRZYGOTOWANIE : Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na patelni z olejem przez kilka minut. W tym czasie obrać(...)miski. Dodać kukurydzę z puszki. Pokroić w kosteczkę ogórka konserwowego i umytego pora. Również dać do miski. Do całości dołożyć przesmażone piersi z kurczaka z pieczarkami i cebulą. Dodać majonez. Ewentualnie doprawić więcej solą i pieprzem i wszystko razem wymieszać. Sałatka gotowa

kuchniabellissima.wordpress.com
Jajka faszerowane szprotami 213

takie połączenia, niech spróbuje a kto nie lubi... niech również się skusi, może mu posmakują ;) Składniki: 6 jajek 1puszka szprotów w sosie pomidorowym 3 łyżeczki łagodnego keczupu 1 łyżeczka majonezu szczypiorek Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Żółtka rozetrzeć widelcem, następnie dodać szprotki wraz z sosem oraz majonez i keczup. Całość dokładnie wymieszać i gotową

My simple kitchen
Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem 231

faszerowane jajka, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Idealne również jako przekąska, nie tylko od święta Składniki: 7 jajek 4 łyżki posiekanego szczypiorku 100 g szynki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Składniki: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka, przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać drobno pokrojoną szynkę, posiekany szczypiorek, majonez

Oryginalny smak
Jajka w sosie chrzanowym na zimno 255

Delikatny smak gotowanego jajka idealnie komponuje się z ostrzejszym sosem chrzanowym. Składniki na jajka w sosie chrzanowym: 5 jaj mała cebula pół puszki groszku konserwowego pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 18% łyżka tartego chrzanu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plastry bądź ćwiartki. Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Majonez i śmietanę

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka swojska. 307

Sałatka swojska :) to doskonała propozycja na kolację dla każdego. Dlaczego swojska ? Sałatka, którą robimy bez przepisu i z tego co jest w domu :) Makaron gotujemy, majonez swojski robimy wg majonez-domowy-w-10-s , ogórki kiszone ze spiżarni, papryka też, ser żółty w plastrach, czosnek 3 ząbki, kiełbasa śląska, kukurydza z puszki... ...dorzucamy sól, pieprz, paprykę w proszku... Paprykę

chleba naszego
Najlepsza pasta jajeczna 345

białego sera półtłustego 7 jajek ugotowanych na twardo dwa pęczki szczypiorku 2 pęczki rzodkiewki ½ pęczka koperku pęczek cebulki dymki (razem z białą częścią) ½ szklanki gęstej, kwaśnej śmietany 2 łyżki majonezu 4 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego sól, pieprz. Ser rozgniatamy widelcem, nie róbcie tego blenderem, niech to będzie miało fajną konsystencję, a nie jak papka dla niemowlaków(...)rozgniecionego sera dodajemy drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, koperek, dymkę razem z cebulkami. Jajka ścieramy w całości na grubych oczkach tarki i dodajemy do sera. Dokładamy ser żółty, śmietanę i majonez. Doprawiamy solą i sporą ilością pieprzu. Jeśli „za suche”, dodajemy śmietany. Pasta w żadnym miejscu nie jest dietetyczna, ale cholernie dobrze smakuje ze świeżym chlebem, więc warto grzeszyć! Post Najlepsza

ladykitchen
Sałatka z kurczakiem gyros z mocną nutą czosnku 225

łyżka oleju kokosowego 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 200 g żółtego sera, u mnie gouda 3-4 jajka ugotowane na twardo 5 łyżek jogurtu naturalnego 5 łyżek majonezu 2-3 ząbki czosnku pieprz Do miseczki przełożyć jogurt i majonez. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Ilość czosnku wedle uznania, ja dałam dwa średnie ząbki. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku

Monia miesza i gotuje
Rewelacyjny sos do przekąsek 209

gotowy był raz dwa. Zapewniam Was, że gdy tylko go spróbujecie, będziecie chcieli dodawać go do wszystkiego:) Polecam. 1 cebula 1 łyżka octu (u mnie ocet jabłkowy) 4 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz Cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Przekładamy do garnuszka. Zalewamy ją łyżką octu i odkładamy na kilka chwil. Następnie łączymy z majonezem oraz

Smaki Na Talerzu