pory 300 gram szynki w kawałku 6 jajek 1 puszka kukurydzy 4-5 ogórków konserwowych 200 gram sera żółtego w kawałku sól oraz pieprz do smaku 3-4 łyżki majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupiny, pora kroimy w cienkie półplasterki a następnie sparzamy wrzątkiem, odsączamy szynkę, ser, ogórki oraz jajka kroimy(...)dość drobną kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy., do dużej miski przekładamy wszystkie składniki na sałatkę, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem a następnie łączymy z majonezem. gotową sałatkę przekładamy do mniejszych miseczek/miski. Przed podaniem wstawiamy do lodówki do schłodzenia i aby wszystkie składniki przeszły swoim smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Sałatka z porów, jajek i szynki first appeared
Blog kulinarny S9.PLpszenicy durum), 1 średnia cebula, 1 ząbek czosnku , 150 gramów żółtego sera, 5 jajek, puszka kukurydzy, 3-4 ogórki konserwowe, 1 pęczek natki pietruszki, około 5-6 łyżek majonezu, sól, pieprz. Jak zrobić sałatkę pieczarkową z makaronem? Pieczarki opłucz, osusz, zetrzyj na grubych oczkach, przełóż na rozgrzaną, ale suchą patelnię, oprósz solą – po chwili pieczarki puszczą wodę, trzymaj(...)widelcem – dzięki temu zrobi się miękka i odda sałatce więcej aromatu. Ogórki pokrój w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekaj. Kukurydzę odcedź. Wszystkie składniki przełóż do dużej miski, dodaj majonez, dopraw pieprzem, dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. W razie potrzeby dopraw solą. Sałatkę odstaw do schłodzenia, potem ponownie wymieszaj, aby smaki się połączyły i podawaj. Rada: tym razem sałatkę podaliśmy
Kulinarna Polskatego pyszne smakuje, więc zdecydowanie warto podać ją do posiłku. 4-5 plastrów schabu ok. 5-7 marchewek 1 cebula 1 por 150 g żółtej mozzarelli 2 łyżki majonezu (najlepiej o wyrazistym smaku) 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany majeranek sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem, a z jednej strony(...)dwie warstwy marchewki (plasterek obok plasterka). Na marchewce rozkładamy piórka cebuli. Na warzywach układamy plastry schabu. Na nich rozkładamy pora oraz resztę marchewki (1 warstwa). Posypujemy równomiernie tartym serem. Majonez mieszamy z kwaśną śmietaną. Rozprowadzamy na wierzchu zapiekanki w formie esów-floresów. Zapiekamy pod przykryciem (można wykorzystać kawałek folii aluminiowej) przez około półtorej godziny, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Smaki Na Talerzudanej chwili macie ochotę. Sprawdź przepis na: Smaki dzieciństwa – kanapka z jajecznicą Składniki pieczywo tostowe kilka plasterków salami kilka plasterków sera żółtego pomidor Dodatkowo ketchup albo majonez Tosty z salami, serem i pomidorem – przepis Na jedną kromkę pieczywa tostowego układamy salami, ser żółty i plaster pomidora. Zakrywamy drugą kromką pieczywa i wkładamy do opiekacza. Pieczemy do czasu(...)pieczywo będzie rumiane, a żółty ser się rozpuści. Tosty podajemy z ketchupem, majonezem albo np. sosem BBQ . Tosty z salami, serem i pomidorem Smacznego! Artykuł Tosty z salami, serem i pomidorem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 i ½ łyżeczki soli Gyros z kurczaka – sos: 3 łyżki Ketchupu Kieleckiego łagodnego 2 łyżki Majonezu Kieleckiego 1 łyżka Musztardy Kieleckiej delikatesowej 1 łyżka jogurtu naturalnego lub greckiego Części kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy jak na kotlety – można je rozbić, aby były cieńsze(...)minut do odpoczęcia (inaczej wypłyną soki i będzie suchy). Następnie kroimy z góry na dół, bardzo ostrym nożem, cienkie paski mięsa. Przygotowujemy sos. Ketchup Kielecki łagodny łączymy z majonezem Kieleckim, Musztardą Kielecką delikatesową i jogurtem. Dodajemy szczyptę soli i mieszamy. Mięso podajemy razem z sosem. Taki gyros doskonale łączy się z frytkami i ulubioną surówką. Gyros możemy podać też
Poezja smakuadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na sałatkę: 250 gram kiełbasy szynkowej 250 gram sera żółtego 5-6 ogórków konserwowych pęczek szczypiorku składniki na sos : 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy woda z ogórków do smaku sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: szynkę, ser i ogórka kroimy w paseczki i przekładamy do miski, dodajemy posiekany szczypiorek(...)miseczce/szklance robimy sos: dodajemy jogurt,majonez,musztardę, wlewamy trochę wody z ogórków, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, przelewamy do miski z sałatką, dokładnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników z sosem, gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby wszystkie składniki przeszły swoim smakiem, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLczosnkowy (dip) ** Sos curry (dip) ** Sos tzatziki ** Sos musztardowy (dip) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: mały jogurt naturalny (ok. 180 g) 2 łyżki koncentratu pomidorowego (ewentualnie keczupu) łyżka majonezu płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej sól i pieprz Do miseczki przełóż jogurt, koncentrat, majonez oraz paprykę mieloną. Całość wymieszaj doprawiając solą i pieprzem. Wstaw do lodówki do schłodzenia. (adsbygoogle
Kulinarne S.O.S.czosnkowy (dip) ** Sos curry (dip) ** Sos tzatziki ** Sos musztardowy (dip) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: mały jogurt naturalny (ok. 180 g) 2 łyżki koncentratu pomidorowego (ewentualnie keczupu) łyżka majonezu płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej sól i pieprz Do miseczki przełóż jogurt, koncentrat, majonez oraz paprykę mieloną. Całość wymieszaj doprawiając solą i pieprzem. Wstaw do lodówki do schłodzenia. (adsbygoogle
Kulinarny S.O.S.ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1 długi świeży ogórek puszka kukurydzy konserwowej 200 g szynki konserwowej w plastrach duża garść pokrojonego koperku 3 ząbki czosnku 3 czubate łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie (ryż brązowy gotujemy około 35 minut). Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę kroimy na małe kawałki. Czosnek przeciskamy(...)przez praskę. Wszystkie składniki sałatki łączymy, dodajemy majonez. Solimy i pieprzymy do smaku. Smacznego
Smak mojego domukanapkowa, która smakuje wszystkim. Składniki: średni por, 250 gramów żółtego sera, 2 ząbki czosnku, dwie wędzone ćwiartki z kurczaka (udka), pół puszki kukurydzy konserwowej, natka pietruszki, dwie czubate łyżki majonezu, sól, pieprz. Zrób tak: por przekrój wzdłuż, umyj i pokrój najcieniej jak umiesz, oprósz solą, wymieszaj i odstaw na jakieś 15 minut. W tym czasie zmięknie, dzięki czemu lepiej będzie(...)drobno posiekaj. Czosnek posiekaj, a następnie rozetrzyj na papkę z odrobiną soli. Najłatwiej zrobić to nożem. Kukurydzę odsącz, ser zetrzyj na drobniejszych oczkach, natkę posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, dopraw solą i pieprzem. Sałatka jest najpyszniejsza, gdy się trochę przegryzie. Artykuł Sałatka czosnkowa z wędzonym kurczakiem i serem. Hit kanapkowy pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polskaodmierzane przed gotowaniem) około 160-180 g wędzonego kurczaka (ilość można dostosować wg upodobań) 5 łyżek kukurydzy z puszki 5 małych korniszkonków (małe ogóreczki) 1/4 czerwonej papryki 2 łyżki majonezu szczypta ostrej czerwonej papryki świeżo mielony czarny pieprz i sól Przygotowanie: Makaron gotujemy zgonie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy, przekładamy do miski. Dodajemy pokrojonego w kostkę wędzonego kurczaka, kukurydzę, pokrojone(...)plasterki ogóreczki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku ostrą czerwoną papryką, świeżo mielonym pieprzem i solą. Mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Smacznego
Słodkie okruszkiMatjas 1 mała czerwona cebula 1 mała cebula dymka 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek rzodkiewki 1 duży zielony ogórek 150 g twarogu półtłustego 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 330 g kwaśnej śmietany 12% sól, pieprz 150 ml wody 4 łyżki żelatyny 1/2 cytryny 1 łyżka octu winnego białego do dekoracji kiełki słonecznika do podania ocet(...)terriny: Cebule obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do dużej miski. Dodać rzodkiewki pokrojone w plasterki, górek pokrojony w półplasterki, posiekany koperek i szczypiorek. Twaróg pognieść widelcem, wymieszać z majonezem, musztardą i śmietaną, po czym przelać do miski. Filety śledziowe odsączyć na sitku, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do pozostałych składników. Sałatkę wymieszać i doprawić do smaku solą
Passions hobbies lifełyżki kukurydzy 12 czarnych oliwek 1 mała czerwona cebula 1 średnia papryka czerwona Sos do kebaba: 3 łyżki ketchupu 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% 2 czubate łyżki majonezu 1 łyżeczka ziół prowansalskich pół łyżeczki czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na domowego kebaba w bułce: Przygotować pieczywo do kebaba wg tego przepisu: Bułki(...)Przygotować sos do kebaba: Do miseczki wrzucić 3 łyżki ketchupu (wedle upodobań łagodny lub pikantny – ja najczęściej używam jednak pikantnego), 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%, 2 łyżki majonezu, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich, pół łyżeczki czosnku granulowanego oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Przygotować surówkę do kebaba: Sałatę lodową poszarpać na mniejsze kawałki. Ogórki pokroić w plasterki
Kulinarne Przebojefileta z indyka 2 płaskie łyżki przyprawy kebab-gyros 4 łyżki oleju 150 g – 200 g sera żółtego Sos 1: 2 łyżki ketchupu 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu Sos 2: 150 g jogurtu 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu ½ sałaty lodowej lub pekińskiej 10 szt pomidorków koktajlowych ½ ogórka
KuchniaWeDwoje.plchleba. Ilość porcji: 2-3 porcje Czas przygotowania: 30 minut Składniki: kapusta czerwona – 300g awokado – ½ sztuki cebula czerwona – ¼ sztuki boczek wędzony – 100g musztarda – ½ łyżeczki majonez – ½ łyżeczki sok z cytryny – 1 łyżka sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkuj, awokado obierz i pokrój w niedużą kostkę, cebulę pokrój w piórka, boczek pokrój w wąskie paseczki(...)podsmaż na suchej patelni. Wszystko przełóż do głębokiej miski. Dodaj musztardę, majonez i sok z cytryny. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Przystrój ulubionymi kiełkami. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro th { text-align: left; } table.macro th, table.macro td { padding: 0.3em; } table.macro th.sub { padding-left: 0.8em; } table.macro td.small { font-size
wiecejwarzyw.pl