majonez - 14247 przepisów (strona:160/950)

Sałatka Waldorf 144

ktoś nie lubi, może pominąć ten składnik. Składniki: 1 sałata rzymska lub rukola 1 jabłko 10 połówek orzechów włoskich Sok z 1/2 cytryny 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu Sól, pieprz Ser pleśniowy 1 mały seler Opis przygotowania: Liście sałaty dokładnie umyj i wysusz, a następnie ułóż na talerzu. Orzechy musimy uprażyć delikatnie na patelni. Jabłka dokładnie umyj, pokrój(...)Selera i jabłko skrapiamy sokiem z połowy cytryny, dzięki czemu owoc nie będzie ciemniał. Lekko mieszamy. Ser pleśniowy kroimy w kostkę. Przygotowujemy delikatny sos do sałatki. Jogurt mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na sałatę wykładamy pokrojony seler, jabłka oraz ser pleśniowy. Polewamy przygotowanym sosem i na końcu dodajemy orzechy. Artykuł Sałatka Waldorf pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kebab 167

ciepłej wody 25 ml oleju Sól, pieprz Szczypta cukru 600 g wołowiny 7 ząbków czosnku Kapusta pekińska Czerwona kapusta 3 pomidory Ogórek Cebula 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu Zioła prowansalskie Opis przygotowania: Zaczynamy od zamarynowania mięsa, żeby nabrało smaku. Do miski czosnek przeciskamy przez praskę (3 ząbki). Dodajemy do tego sól, pieprz i przygotowujemy marynatę. Mięso obtaczamy(...)marynacie i odkładamy na kilka godzin. Następnie przygotowujemy sos, aby się zdążył przegryźć. Do miski lub shakera dodajemy jogurt, majonez, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz i zoła prowansalskie. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie ze sobą. W tym czasie przygotowujemy pity (bułki). Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Dodajemy do tego cukier i 1 łyżkę mąki, mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka makaronowa z brokułem i kukurydzą 888

czosnkowy aby w kilka chwil przygotować pyszną i pożywną sałatkę. Składniki 1/2 opakowania makaronu kokardki 1 brokuł 1 puszka kukurydzy Bonduelle 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2-3 ząbki czosnku sól pieprz 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie a różyczki brokuła na parze. 2. Kiedy oba składniki wystygną dodajemy do nich kukurydzę. 3. Jogurt łączymy z majonezem

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sałatka z tuńczyka 160

mnie najbardziej klasyczna, zapraszam Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju 1 czerwona papryka 2 jajka ugotowane na twardo nieduża puszka kukurydzy opcjonalnie: także mała puszka zielonego groszku majonez opcjonalnie: łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Tuńczyka odsączam, jajka i paprykę kroję w kosteczkę. Mieszam razem w misce, dodaję odsączoną kukurydzę i majonez – około 2 łyżek (oraz musztardę

Zasmakuj Kuchni
Szybka przekąska z brokułami – idealna do pracy 185

Szybka przekąska na kolację, śniadanie. Ja zabrałam sobie taką porcję na lunch do pracy. Wspaniałe brokuły, jajko na twardo, chrupiąca rzodkiewka i nowy majonez kielecki o obniżonej zawartości tłuszczu -30% i cukru -30%. Wszystko posypane młodym szczypiorkiem. Idealna przekąska. Polecam. Nowy majonez Kielecki lekki niebawem trafi do sprzedaży. Więcej informacji znajdziecie na https://www.wspspolem.com.pl   Artykuł Szybka przekąska z brokułami

MojaQchnia.pl
Ryżowa sałatka ze śledziem na Wielki Post i "Apetyt na więcej" 202

którą można zapakować do lunch boxu i zabrać do pracy.   Składniki : 150 ml ryżu 4 płaty śledziowe pół czerwonej papryki jabłko 2- łodygi selera naciowego 3-4 łyżki majonezu natka pietruszki sól pieprz Ryż wypłukać w kilku wodach (aż woda będzie przezroczysta).  Zalać ryż 300 ml wody, zagotować, a potem gotować na palniku o mniejszej mocy do całkowitego(...)usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Seler naciowy obrać z włókien i pokroić na kawałki wielkości kostek śledzia. Paprykę pokroić na kawałki podobne do kostki jabłka. Całość wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na kwadrans do przegryzienia smaków. Tuż przed podaniem dodać pokrojoną natkę pietruszki. Wymieszać. "Apetyt na więcej" Agnieszki Olejnik to trzeci tom w serii

Weekendy w domu i ogrodzie
Kolorowa sałatka z grillowanym kurczakiem 145

Wspaniała sałatka pełna smaku. Kolorowa, pożywna. Idealna dla gości, dokonała na kolację, lunch do pracy. Składniki: brokuły czerwona papryka rzodkiewka grillowany kurczak kolorowy (warzywny) makaron majonez Kielecki lekki (-30% tłuszczu, -30% cukru). Produkt niebawem trafi do sprzedaży. Więcej informacji znajdziecie na https://www.wspspolem.com.pl Brokuły gotujemy w osolonej wodzie. Makaron warzywny gotujemy w oddzielnym garnku także w osolonej wodzie. Czerwoną paprykę(...)kroimy w grubą kostkę, rzodkiewkę w półplasterki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy grillowanego kurczaka, dodajemy majonez. Mieszamy, lub pozostawiamy nie pomieszaną. Jest wspaniała.   Artykuł Kolorowa sałatka z grillowanym kurczakiem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską 825

285g po odsączeniu zalewy) 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (2 razy po ok. 98g po odsączeniu z sosu) 1 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 3-4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy delikatesowej łagodnej (opcjonalnie) sól i pieprz do smaku @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin(...)Kapustę pozbawić białych, twardych części. Resztę poszatkować dość drobno. Wrzucić do miski. Tuńczyka odsączyć z sosu. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Tuńczyka i kukurydzę wrzucić do miski z kapustą, dodać majonez, jogurt naturalny, musztardę (opcjonalnie), wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Smacznego! Więcej przepisów na sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki przepisy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Sałatka

Kulinarne Przeboje
Sałatka wielkanocna z białą kiełbasą i jajkiem 159

szybko z dodatkiem świeżego pieczywa. Pychota! Może również spróbujecie? 1 opakowanie mixu sałat (150g) 2 białe kiełbaski (u mnie z szynki Henryk Kania ) 3 jajka Sos: 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka chrzanu sól, pieprz Opcjonalnie do posypania: kiełki  pestki dyni Majonez połączyć z jogurtem oraz chrzanem i doprawić solą z pieprzem. Kiełbasę podgrzać

Di gotuje
Pasty kanapkowe 237

szklanki suchej kaszy jaglanej 3 jajka na twardo Pasta jaglana z pomidorami: połowa pasty jajeczno-jaglanej 5-6 suszonych  czosnek niedźwiedzi  sól (opcjonalnie) pieprz 1 łyżeczka majonezu dobrej jakości Pasta jaglana ze szczypiorkiem połowa pasty jajeczno-jaglanej 1 łyżeczka musztardy chrzanowej sól, pieprz szczypta chili szczypior z 1 dymki  Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu(...)pastę dzielimy na dwie części.   Do jednaj dokładamy musztardę, posiekany szczypior oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili. Do drugiej pasty dodajemy zmiksowane pomidory suszone, łyżeczkę majonezu oraz przyprawy. Jeśli pomidory są mocno słone możemy pominąć sól. Ilość czosnku niedźwiedziego według uznania, trzeba uważać jednak by nie było go zbyt dużo by nie zdominował pasty. Gotowe pasty

Przysmaki Karolki
” Farmerska ” surówka z kapusty i pora 186

jest zła Składniki : ćwiartka małej główki , białej kapusty 1 mała puszka kukurydzy lub 1/2 zwykłej 1 mały por ( bez ciemnozielonej części ) 1 średnia marchewka 1 jabłko 2 łyżki majonezu 1 łyżka octu winnego 1 czubata łyżeczka cukru ( można zastąpić miodem ) sól , pieprz do smaku koperek do dekoracji Kapustę szatkujemy , najcieniej jak się da . Genialna do tego, jest nastawna mandolina(...)małych oczkach . Kukurydzę odsączamy z zalewy . Wszystkie warzywa, oprócz kukurydzy , mieszamy w misce , solimy , pieprzymy , lekko ugniatając ręką ,aż zmiękną ( dotyczy to kapusty, ). Kukurydzę dodajemy po ugnieceniu warzyw . Dokładamy majonez , ocet jabłkowy , cukier i mieszamy . Odstawiamy na około 10 minut , żeby surówka się przegryzła , ponownie mieszamy i możemy podawać, posypaną świeżym koperkiem , jako dodatek do obiadu Smacznego !   Artykuł

Ogrodnik w podróży
Sałatka wielkanocna z białą kiełbasą i jajkiem 165

szybko z dodatkiem świeżego pieczywa. Pychota! Może również spróbujecie? 1 opakowanie mixu sałat (150g) 2 białe kiełbaski (u mnie z szynki Henryk Kania ) 3 jajka Sos: 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka chrzanu sól, pieprz Opcjonalnie do posypania: kiełki  pestki dyni Majonez połączyć z jogurtem oraz chrzanem i doprawić solą z pieprzem. Kiełbasę podgrzać

Di gotuje