ciepło tuńczyka. Sałatka makaronowa z tuńczykiem Składniki: 200 g małych świderek (lub innego makaronu) 4 ogórki kiszone 4 jajka 1 puszka kukurydzy 2 puszki tuńczyka (340 g) 4 łyżki majonezu 2-3 łyżki śmietany 18% pieprz sól Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy, a następnie pozostawiamy do przestudzenia. Ogórki i jajka kroimy w kostkę, a kukurydzę i tuńczyka(...)odsączamy z zalewy. Wszystko wrzucamy do miski. Dokładamy makaron. Poźniej dodajemy majonez i śmietanę, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Smacznego Artykuł Sałatka makaronowa z tuńczykiem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeuznana za najzdrowszą. Składniki: 100 g dzikiego ryżu (polecam Skworcu ) 100 g marynowanych kurek 3 jajka ugotowane na twardo 200 g szynki konserwowej puszka kukurydzy konserwowej 3 czubate łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Około 35 - 40 minut. Odcedzamy, studzimy. Kurki i kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy, dodajemy do ryżu. Jajka kroimy w kostkę(...)dodajemy do ryżu. Szynkę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ryżu. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy majonez, mieszamy. Smacznego
Smak mojego domukażdy Smaczne połączenie marchewki z kurczakiem. Danie idealne na niedzielny rodzinny obiad. A więc zaczynajmy… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 piersi z kurczaka 5 dużych marchwi 4 łyżki stołowe majonezu 1 torebka ryżu (100g) przyprawa do kurczaka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Instrukcja przyrządzenia/przygotowania Obieramy marchewkę i ścieramy na tarce lub przy pomocy robota kuchennego na „większych oczkach”. Pierś z kurczaka(...)mięso nasiąkło przyprawami ale nie jest to wymóg konieczny. Wcześniej przygotowaną pierś z kurczaka układamy na dnie naczynia żaroodpornego i na wierzch wrzucamy naszą tartą marchewkę. Górę smarujemy majonezem po czym zamykamy naczynie. Nasze naczynie wstawiamy do piekarnika na około 70 minut w temperaturze 200 stopni. Finito! Tak przygotowane danie podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czas przygotowania
Blog kulinarny S9.PLSkładniki: 2 małe sałaty rzymskie 1 średniej wielkości brokuł 150 g szynki drobiowej pęczek rzodkiewki puszka kukurydzy 2 jajka ugotowane na twardo garść pestek dyni Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego 1-2 ząbki czosnku (lub łyżeczka granulowanego) pieprz sól Na początku dzielimy brokuł na średnie różyczki. Wrzucamy go do gotującej się, lekko posolonej wody(...)gotujemy al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na chwile w durszlaku do odcieknięcia. Następnie w miseczce łączymy majonez, jogurt i posiekany czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Umytą i osuszoną sałatę kroimy i układamy na dnie miski. Następnie wykładamy warstwę brokuła i polewamy połową sosu. Kolejną warstwą jest pokrojona w kostkę szynka. Następnie układamy pokrojoną rzodkiewkę
PatiGotujesurówką lub warzywami będą wspaniałym obiadem, nie tylko od święta. Smacznego Kotlety schabowe pieczone pod serową pierzynką SKŁADNIKI: 5 plastrów schabu 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 5 plastrów żółtego sera, można użyć tartego sól, pieprz mleko PRZYGOTOWANIE: Schab myję, suszę, tłuczę na cieńsze kotlety. Układam w misce, zalewam mlekiem, odstawiam na kilka godzin lub na całą(...)lodówki, przykryte. Następnego dnia obieram cebulę i czosnek, siekam drobno, mieszam z majonezem w miseczce. Schab wyjmuję, układam w naczyniu żaroodpornym. Solę i pieprzę z obu stron. Smaruję sosem majonezowo-cebulowym i przykrywam plastrem sera. Piekę w nagrzanym piekarniku do temp. 180 st. C przez 30 minut. Grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Upieczone podaję od razu, na zdjęciu porcja
Zasmakuj Kuchniśredni ogórek zielony 1 papryka czerwona 20 czarnych oliwek 12 stripsów (z tego przepisu: stripsy KFC ) lub kawałki panierowanych filetów z piersi kurczaka Składniki na sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18 % 3 łyżki ketchupu (łagodny lub pikantny wedle uznania) 1 łyżeczka ziół prowansalskich pół łyżeczki czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis(...)półksiężyce. Paprykę umyć, osuszyć, wyciąć gniazda nasienne (i wywalić je), a resztę pokroić w małe paseczki. Oliwki odsączyć z zalewy i pokroić na plasterki lub połówki. Przygotować sos: majonez, śmietanę i ketchup (u mnie łagodny, ale wedle uznania można użyć ketchupu pikantnego) wymieszać ze sobą; dodać przyprawy (zioła prowansalskie, czosnek oraz sól i pieprz do smaku) i ponownie wymieszać
Kulinarne Przebojesmakują a całość jest pożywna. Taka sałatko-pasta bo składniki drobniutkie. składniki: 2 nieduże brokuły ( po ok 500 g) 100 g ryżu 200 g żółtego sera, u mnie radamer majonez świeżo zmielony kolorowy pieprz Brokuły podzielić na różyczki i ugotować. Ryż także ugotować. Składniki wystudzić. Ugotowane brokuły drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie(...)wymieszać. Połączyć z majonezem, do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem kolorowym
Monia miesza i gotujecebula 12 plasterków ulubionej kiełbasy – u mnie dziś czernichowska wędzona pieprz i sól do smaku ketchup – u mnie łagodny Tarsmak Na sos: 2 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu – użyłam Tarsmak 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego duża szczypta suszonej bazylii sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Łyżkę masła mieszamy ze startym ząbkiem czosnku, doprawiając pieprzem i solą. Bagietki(...)piekarniku (u mnie grzanie góra-dół, z termoobiegiem). Zapiekanki obserwujemy. Ser ma się ładnie stopić, bułka być chrupka. W między czasie przygotowujemy szybki sos z bazylią. W miseczce mieszamy majonez, jogurt naturalny, starte ząbki czosnku i dużą szczyptę suszonej bazylii. Doprawiamy całość solą i czarnym pieprzem. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Bagietki podajemy polane ketchupem w towarzystwie naszego sosu. Smacznego
Słodkie okruszkisałata masłowa pomidorki papryczkowe 4 serki wędzone, u mnie serek wędzony łagodny ze sklepu Wyroby Naturalne 3 łyżeczki przyprawy gyros 2 łyżki oleju sól, pieprz Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 1 duży ząbek czosnku sól, pieprz Na początku przygotowujemy sos czosnkowy : Majonez z jogurtem mieszamy, dodajemy starty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na kilka
MamaOskarkakolację. SKŁADNIKI: puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka ananasa, u mnie kostka 1 por – biała część 1 czerwona papryka 200 g żółtego sera w kawałku 3 spore łyżki majonezu sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Wszystkie puszki otwieram i odsączam z soków na sicie. Pora siekam w półksiężyce, paprykę w kostkę. Ser kroję w kostkę. W większej misce łączę wszystkie(...)składniki, dodaję majonez i przyprawiam. Odstawiam do przegryzienia. Podaję
Zasmakuj Kuchnibardziej wyszukaną z j ajek przepiórczych z awokado i rzeżuchą Składniki: 6 jajek 6 – 7 kawałków suszonych pomidorów (w oleju) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka ketchupu sól pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i mocno rozgnieść widelcem. Dodać odsączone i drobno posiekane suszone pomidory, posiekaną natkę pietruszki oraz majonez, musztardę
Oryginalny smakogórków kiszonych 1 mała cebula 2 białe , słodkie papryki 2 pomidory , typu pasta pęczek koperku 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka cukru sól , pieprz do smaku 1 czubata ,łyża gęstego majonezu Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych , kroimy drobno ,. Pomidory w kosteczkę . Ogórki odsączamy i także kroimy dość drobno . Cebulę obieramy , kroimy jak najdrobniej się uda Czosnek wyciskamy praską do pozostałych składników . (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Na koniec dodajemy siekany koperek , majonez , cukier , sól i pieprz do smaku . Mieszamy , wstawiamy do lodówki na około 30 minut . Serwujemy do obiadu lub inaczej , jakkolwiek Wam fantazja doradzi Smacznego! Artykuł Magiczna surówka z kiszonych ogórków pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżymakaronowa z chrupiącym salami Składniki: ok. 200 g makaronu (kokardki, penne, świderki) 100 g pikantnego małego salami w plasterkach 4-5 średnich ogórków puszka czerwonej fasoli 3-4 łyżki majonezu 2-3 łyżki śmietany 18% (lub jogurtu naturalnego) pieprz sól Najpierw gotujemy makaron al dente, odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia. Następnie plasterki salami dzielimy na pół. Rozgrzewamy patelnię i smażymy(...)minut, aż lekko zbrązowieje. Gotowe chipsy układamy na ręczniku papierowym. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Później dodajemy odsączoną fasolę, makaron i chipsy z salami. Doprawiamy majonezem, śmietaną/jogurtem, pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy. Smacznego Artykuł Sałatka makaronowa z chrupiącym salami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeogórki kiszone , średnie 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 1 łyżka suszonego , otartego majeranku 1 płaska łyżka chrzanu śmietankowego 2 łyżki gęstego majonezu sól , pieprz do smaku Ziemniaki , jajka i buraczki obieramy , kroimy w kostkę wielkości ziaren groszku Groszek i kukurydzę odcedzamy z zalewy , zostawiamy na sitku na godzinę ,żeby dobrze się osuszyły(...)Ogórka kiszonego także kroimy i dokładamy na sitko do groszku , niech tez sobie trochę obeschnie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W dużej misce łączymy ze sobą wszystkie warzywa . Dodajemy majonez,chrzan, majeranek , sól i pieprz do smaku . Mieszamy i odstawiamy do lodówki na dwie godziny , a najlepiej na cała noc , żeby smaki się połączyły . Serwujemy schłodzoną . Smacznego ! Artykuł Ukraińska sałatka pochodzi
Ogrodnik w podróżychudej ) o grubości około 1,5 cm 1 duża papryka czerwona grubościenna 2 cebule 4 ząbki czosnku wędzona mielona papryka ( słodka ) 2 strąki świeżego chilli 4 duże łyżki gęstego majonezu 4 plastry sera żółtego Gołda lub Natan mielony kminek do smaku sól do smaku Plastry karkówki nacieramy wyciśniętym praską czosnkiem , solą i mielonym kminkiem . Odstawiamy na godzinę do lodówki(...)pieczenia , posypujemy wędzona papryką . Na każdym kotlecie ,układamy pociętą cieniutko , na mandolinie do warzyw paprykę i cebulę. Solimy do smaku . Posypujemy siekanym drobniutko chilli i całość przykrywamy grubą warstwą majonezu . Całość wykańczamy plastrem sera . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ser można przypiąć wykałaczkami, jak na zdjęciu ,bo lubi zjechać z podczas pieczenia kotleta Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C z termoobiegiem
Ogrodnik w podróży