lukier - 7892 przepisów (strona:318/527)

Kopertki z makiem 95

siebie dwa  rogi po skosie. Ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach przez ok.20 minut. Po wystudzeniu koperty polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem Uwaga: Nie czekamy, aż ciasto wyrośnie jak przy standardowych bułeczkach drożdżowych. Ciasto rozwałkowujemy dość cienko, bo jeszcze wyrośnie podczas pieczenia. Z podanej ilości wychodzi ok. 50 sztuk

Bon appetit mon amie
Babka makowo-drożdżowa, pyszna 115

nagrzać piekarnik do 130 C i włożyć formę z ciastem. Zwiększyć temperaturę do 180C i piec babkę godzinę. Chwilkę zostawić babkę w formie, następnie delikatnie wyjąć. Polać babkę lukrem z cukru pudru. Babka jest pyszna. Polecam

Kuchnia Pokoleń
Dyniowe bułeczki cynamonowe (Pumpkin Cinnamon Rolls) 110

puree z dyni jajko łyżeczka przyprawy Pumpkin Spice lub cynamonu szczypta soli nadzienie cynamonowe: 2 łyżki masła 1/2 szkl. brązowego cukru łyżka cynamonu łyżka przyprawy Pumpkin Spice dodatkowo:  lukier Drożdże pokruszyć do miseczki, dodać łyżkę cukru i połowę mleka. Wymieszać i odstawić na około 10 minut, aby powstał rozczyn. Masło roztopić. Mąkę przesiać do miski, dodać przyprawę Pumpkin Spice

wyzwania kuchenne
Faworki – najlepszy przepis 133

Tłusty czwartek to dla mnie przede wszystkim faworki. Pączki też lubię. Najbardziej te z lukrem i koniecznie skórką pomarańczową. Jednak faworki to mój faworyt i staram się je robić przynajmniej raz na dwa lata, a jak się uda to częściej Chcę się z Wami podzielić naszym rodzinnym przepisem na faworki. Zaznaczę, że to najlepszy przepis  Według niego faworki robiły

Figa S-makiem
Mięciutkie pierniczki 417

termoobiegiem i pieczemy przez 10 minut *** *** Z podanych składników wyszły mi 4 duże blachy pierniczków *** *** Po przestudzeniu pierniczki lukrujemy lub polewamy czekoladą (u mnie lukier + bakalie) *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: MAKOWA GWIAZDA ŚWIĄTECZNA PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Faworki – najlepszy przepis 135

Tłusty czwartek to dla mnie przede wszystkim faworki. Pączki też lubię. Najbardziej te z lukrem i koniecznie skórką pomarańczową. Jednak faworki to mój faworyt i staram się je robić przynajmniej raz na dwa lata, a jak się uda to częściej Chcę się z Wami podzielić naszym rodzinnym przepisem na faworki. Zaznaczę, że to najlepszy przepis  Według niego faworki robiły

Figa S-makiem
Piaskowa babka cytrynowa 115

pieczenia. Wymieszać łyżką do połączenia składników. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. godzinę (do suchego patyczka). Po ostudzeniu można polać lukrem, czekoladą lub podać bez niczego

Simply Food
ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI 107

przez 10 minut.  Pierniki zaraz po upieczeniu będą bardzo miękkie, przestudzone stwardnieją. Pierniki przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku. Jeśli macie ochotę dekorować pierniki to polecam przepis na lukier królewski ( przepis tutaj

Zrób to smacznie
Sernik pieczony z serków waniliowych z gruszkami 93

łyżek masy orzechowej z kawałkami orzeszków HELIO 6 łyżek śmietanki 18% 80 g kandyzowanej skórki pomarańczowej W oryginalnym przepisie jest polewa z białej czekolady. Można zastąpić mleczką, gorzką, lukrem. PRZYGOTOWANIE I PIECZENIE SERNIKA: Do dużej miski wykładam wszystkie serki, które mają temp. pokojową (pamiętaj o tym). Do serków dodaję 5 łyżek skrobi ziemniaczanej oraz 1/3 szklanki cukru drobnego, mieszam rózgą

Zasmakuj Kuchni
Faworki – najlepszy przepis 115

Tłusty czwartek to dla mnie przede wszystkim faworki. Pączki też lubię. Najbardziej te z lukrem i koniecznie skórką pomarańczową. Jednak faworki to mój faworyt i staram się je robić przynajmniej raz na dwa lata, a jak się uda to częściej Chcę się z Wami podzielić naszym rodzinnym przepisem na faworki. Zaznaczę, że to najlepszy przepis  Według niego faworki robiły

Figa S-makiem
Cwibak Świąteczny Bez Mleka, Tłuszczu I Proszku Do Pieczenia 335

wysmarowanej i wysypanej np.mąką migdałową foremki keksowej. Ciasto pieczemy 180 stop. przez około 40-50 minut. Drewniany patyczek wbity w ciasto musi być suchy ! Wystudzone ciasto polewamy przygotowanym lukrem. Smacznego ! Przepis pochodzi z książki "Kuchenny Kredens

Gotowanie...to proste !
Piernikowe plecionki drożdżowe 146

piernikowe plecionki cieszą zarówno smakiem, jak i wyglądem. Pyszne drożdżowe ciasto i nadzienie… takim plecionką nie sposób odmówić. Rada: Przygotowując je na świąteczny stół możecie dodatkowo ozdobić je lukrem lub oprószyć cukrem pudrem. Będą jeszcze ładniej wyglądać. Spróbujcie, polecam. Podczas przygotowań piernikowych plecionek drożdżowych i później używam noży Ambiton. http://ambition.pl Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej + do podsypania

Słodkie okruszki
Wilgotne ciasto czekoladowe 112

Wilgotne ciasto czekoladowe, proste w przygotowaniu, bez miksera, w kilka chwil i do pieca. Gotowe można udekorować cukrem pudrem, polewą, lukrem, ja jednak dziś zrezygnowałam z wszelakich dodatków. A jest radocha! SMACZNEGO! Cudne, mokre ciasto czekoladowe z dodatkiem dżemu malinowego, no idealne do dzisiejszej kawy przy tym pięknym słońcu! Inspiracja tutaj . SKŁADNIKI: 125 g masła 250 ml mleka 1 jajko

Zasmakuj Kuchni
Sernik bardzo puszysty 837

godz. by lepiej można było go kroić. Jeśli zdecydujemy się kroić sernik wkrótce po upieczeniu to będzie to  naprawdę dużym wyzwaniem, bo jest bardzo delikatny. Można polać go lukrem, ja tylko opudrowałam cukrem. Udaje się również z sera z wiaderka, ale jest bardzo, bardzo pulchny. przepis z Moje wypieki

Proste Potrawy
Strucla z makiem 158

termoobiegiem 30-35 minut, aż ładnie się zarumieni. Na koniec białko ubijamy na sztywną pianę dodajemy do niego cukier puder i dokładnie miksujemy. Tak przygotowanym lukrem polewamy przestudzoną struclę. Smacznego Artykuł Strucla z makiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje