lukier - 7892 przepisów (strona:322/527)

Francuski strudel z jabłkami, śliwkami i pierniczkami 112

pieczeniowych, przetworów owocowych, trunków i wszędzie tam gdzie zwykle używamy tradycyjnego cukru. Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego (30 dag) 3 kwaśne jabłka 3 śliwki węgierki 10 dag pierniczków z lukrem bez nadzienia 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka ciemnego rumu 1 łyżka cukru muscovado Kuchnie Świata 2 łyżki masła 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 jajko do posmarowania ciasta Płatki

Wanilia i Kardamon
Przepyszne, puszyste ciasto z musem gruszkowym lub jabłkowym. 189

Pieczenie – piekarnik nagrzać do 180 C i piec ciasto 40 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia ciasta. Gdyby nie było przepieczone dodać kilka minut. Odstawić ciasto do ostudzenia. Polać lukrem i gotowe. Wykonanie w thermomix do naczynia miksującego dodać masło i cukier, zmiksować obroty 5, czas 1 minuta podczas mieszania obroty 5 dodawać co kilka sekund po jednym jajku dodać

Kuchnia Pokoleń
drożdżowe ślimaki z serem i borówkami 166

układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia stroną krojenia do dołu  piec w piekarniku rozgrzanym do 190 st przez ok 20-30 min aż do zarumienienia Można polać lukrem lub cukrem pudrem ;)  Smacznego

Gotowanie z pasją
drożdżowe ślimaki z serem i borówkami 126

układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia stroną krojenia do dołu  piec w piekarniku rozgrzanym do 190 st przez ok 20-30 min aż do zarumienienia Można polać lukrem lub cukrem pudrem ;)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Odrywane drożdżowe z cynamonem i śliwkami 115

jajko + jajko do posmarowania 100 g masła, miękkiego 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu ¼ łyżeczki soli Nadzienie 6 dużych śliwek 2 łyżki cynamonu 90 g cukru 80 g masła, miękkiego Lukier 50 g cukru podru 1 – 2 łyżki soku z cytryny lub zimnej wody. Drożdże rozpuść w mleku z łyżką cukru. Dodaj mąkę, resztę cukru, jajko, sól i zarób gładkie

codojedzenia
Wilgotna babka cytrynowa z cukinią 119

jogurt naturalny 1/2 szklanki olej 1/2 szklanki sól 1/2 łyżeczki jajko 2 cukier szklana proszek do pieczenia łyżeczka soda łyżeczka Skórka otarta z całej cytryny łyżka soku z cytryny Lukier: Cukier puder 2/3 szklanki sok z cytryny łyżka mleko 1,5 łyżki Przygotowanie: Do miski wsypujemy przesianą mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i sodą. W osobnej misce mieszamy trzepaczką

Kulinarne przygody
ciasto jabłkowo malinowe 106

wierzchu układamy maliny. Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 60 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Wierzch możemy polać lukrem lub oprószyć cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Kruche rogaliki 109

jajkiem *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 30 minut- do mocnego zrumienienia *** *** Następnie rogale studzimy i obsypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy *** *** W celu uzyskania lukru, cukier puder dokładnie mieszamy z gorącą wodą (ok 1-2 łyżki), dodajemy tyle wody aby uzyskać odpowiednią konsystencję, gęstą ale lejącą *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: KRUCHE ROGALIKI (CIASTO SEROWE) PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Kruche ciasteczka maślane 95

wykonaniu i smaczne, że nie przestajesz ich robić. Lubią je wszyscy. SKŁADNIKI: ✔300 g mąki smorosnącej ✔200 gramów masła ✔ 2 żółtka  ✔70 gramów cukru ✔ 1 łyżeczka cukru waniliowego ✔ lukier ✔ kolorowa posypka wykonanie:   👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt: margarita.batsi@gmail.com

RITA food channel
Ekspresowe ciasto z fasoli bez mąki 121

fasoli, które w smaku przypomina klasyczne ciasto kakaowe lub brownie, ale bez czekolady Gotowe ciasto polewam domową polewą czekoladową (z masła, mleka, cukru pudru i kakao), dowolnie można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. A! Jeszcze jedno, takie połączenie świetnie smakuje także gdy zamiast bakalii (tutaj chodzi o rodzynki) dodacie wiórki kokosowe, polecam bo jadłam Fantastyczne ciasto, koniec kropka, szczerze

Zasmakuj Kuchni
Muffinki z rodzynkami i powidłami 99

brązowego spora garść rodzynków łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu 0,75 szklanki mleka 0,25 szklanki oleju 3 łyżki powideł śliwkowych do dekoracji: polewa czekoladowa, cukier puder lub lukier, bakalie, tarte orzechy Przygotowanie: W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie mieszamy ze sobą suche i mokre składniki. Dodajemy powidła i rodzynki. Masę przekładam do ¾ wysokości foremek

Zasmakuj Kuchni
Popcornowe szyszki z solonym karmelem/popcorn w solonym karmelu 137

wody 200 ml śmietanki 30% 100g masła 1/2 łyżeczki soli Przygotować solony karmel.  Cukry połączyć z wodą i podgrzewać w garnuszku do momentu, aż zrobi się złocisty lukier. (Podczas gotowania nie mieszać!) Następnie garnuszek zdjąć z ognia i mieszając - dodać śmietankę, masło oraz sól. Garnuszek ponownie postawić na palnik i energicznie wymieszać do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Popcorn

Di gotuje
Cinnamon rolls czyli drożdżowe buły z cynamonem 198

godzinki na ostatnie wyrastanie przed pieczeniem. Piecz w temp. 170-180 C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez 30-40 minut. Po lekkim przestudzeniu ciasta można je posmarować lukrem, dzięki czemu nie będzie tak szybko wysychać     Artykuł Cinnamon rolls czyli drożdżowe buły z cynamonem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Niezawodny jabłecznik z papierówkami 140

jabłek najlepiej użyć takich, które szybko miękną (tak jak papierówki) i są lekko kwaskowate - dodatkowo podbiją smak ciasta. Ciasto po upieczeniu można posypać tylko cukrem pudrem lub polać lukrem i posypać np. wiórkami kokosowymi. Możliwości jest wiele - zależy od naszej wyobraźni :) Porcja na małą blaszkę Składniki: 125 masła lub margaryny 150 g cukru 2 jajka 300 g mąki 2 łyżeczki

My simple kitchen