lukier - 7892 przepisów (strona:314/527)

Małe gniazdka/ Pączki hiszpańskie 124

swoje gniazdka polałam ponczem cytrynowym (dlatego się tak "święcą") by nie były za słodkie (sok z połowy cytryny i łyżeczka cukru pudru delikatnie mieszamy) oczywiście można polać lukrem (cukier puder, sok z cytryny i 2-3 łyżki gorącej wody -ucieramy, aż będzie śnieżnobiały). Mmm Pycha! Znajdziesz u mnie i przepis na faworki . Polecam ! Zapraszam na Facebooka

Na moim talerzu
Kruche ciasteczka 99

użyłam miksera). Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Ciasto wałkujemy cieniutko i wykrawamy różne kształty. Pieczemy 5-6 minut w 170 stopniach. Można udekorować lukrem ( ja użyłam pisaków ). Mmm Pycha! Mój

Na moim talerzu
Babka marchewkowa z cynamonem 126

łyżką.  Gotową masę przełożyć do formy babkowej wysmarowanej tłuszczem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około godziny w temp. 180 st. C.  Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem, bądź lukrem

Kuchenne aromaty
Puszyste, pyszne twarogowe oponki 160

kółeczka. Smażymy oponki na gorącym tłuszczu na złoty kolor po obu ze stron. Usmażone oponki wyjmujemy na ręczniczek papierowy i odsączamy z tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane lukrem. Artykuł Puszyste, pyszne twarogowe oponki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makowiec ucierany... 163

floresy, ale nie jest to konieczne]. Piecz  około 40-50 minut. Przetudź w foremce, a następnie wyjmij na kratkę. Po ostudzeniu możesz posypać cukrem pudrem bądź polać lukrem

Lejdi of the house
Oponki serowe 154

czubatych łyżek Oponki serowe – Dodatkowe składniki: tłuszcz do smażenia np. olej rzepakowy (4 szklanki = 1 litr) 1 kieliszek spirytusu – ok. 30 ml (dodać do zimnego oleju) lukier lub cukier puder do oprószenia oponek obręcz o średnicy ok. 8 cm i kieliszek z otworem o średnicy ok. 3,5 cm *szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis

Kulinarne Przeboje
Babeczki na białkach 95

które wykonamy na samych białkach! Do muffinek możemy wykorzystać dowolne owoce – ja użyłam mrożonych malin, których wcześniej nie rozmrażałam. Wierzch babeczek możemy wedle upodobań – poleć polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem.     Składniki: 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 300g mąki pszennej 100ml oleju 100ml mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki

Blog z Apetytem
Domowe pierniczki 116

około 1-1,5 cm od siebie. Piecz ok. 10-15 minut (w zależności od grubości) w temp. 180 stopni.     Rady: 1. Do dekoracji… pisaki lukrowe, lukier (zrobiony samodzielnie lub ze sklepu), cukrowe dekoracje (koraliki, gwiazdki, kwiatki), kolorowa posypka do ciast, polewa czekoladowa, bakalie. 2. Po upieczeniu pierniczki są twarde, ale zmiękną w ciągu

Kulinarne S.O.S.
Keks makowy z bakaliami 154

termoobiegiem i piec około 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z formy i studzić na metalowej kratce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem. *Szklanka o pojemności 250ml. Inspiracja

Ala piecze i gotuje
Drożdżowa strucla makowa 83

Drożdżowa strucla makowa z lukrem i kandyzowaną skórką pomarańczową. Artykuł Drożdżowa strucla makowa pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Ciasto jogurtowe z migdałami 119

pieczenia i pieczemy przez około 50-60 minut (do tzw. suchego patyczka). Jeśli ciasto zacznie się zbyt mocno rumienić możemy przykryć od góry folią aluminiową. Po upieczeniu można ozdobić lukrem lub oprószyć cukrem pudrem. Ciasto jogurtowe z migdałami #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
sernik rosyjski 152

prze 10 min., następnie zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy ok. 60-70 min. Pozostawiamy sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Polewamy lukrem cytrynowym lub posypujemy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Piernikowe tiramisu 124

świątecznym szaleństwie przychodzę do Was z pomysłem na wykorzystanie resztek piernika, które być może komuś jeszcze zostały :)  Składniki: - 500 g mascarpone - 300 g pierników bez lukru - 250 g serka waniliowego - 2 łyżki kakao - 1/2 szklanki kawy Przygotowanie: Mascarpone przekładamy do miski i łączymy z serkiem waniliowym. Pierniki drobno kruszymy. Do dużych kieliszków lub pucharków nakładamy po łyżce okruchów piernikowych

Zainspirowana w kuchni
Gwiazda drożdżowa z makiem i żurawiną 86

tortowej 1/4 kostki masła (50 g) 30 g świeżych drożdży 50 g cukru 180 ml ciepłego mleka 2 jajka   Nadzienie: 1 puszka masy makowej 1/2 szkl żurawiny   Lukier: 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1 łyżeczka soku z cytryny   Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokruszone drożdże i cukier. Wlewamy stopniowo ciepłe mleko i wyrabiamy

MojaQchnia.pl
Muffinki cynamonowe z dżemem 141

jedną dużą lub dwoma mniejszymi łyżkami ciasta. Muffinki piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni C, aż do suchego patyczka. Upieczone i ostudzone muffiny można oblać czekoladą, polać lukrem lub oprószyć cukrem pudrem

Simply Food