 Odrywane drożdżowe z cynamonem i śliwkami 173
Odrywane drożdżowe z cynamonem i śliwkami 173jajko + jajko do posmarowania 100 g masła, miękkiego 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu ¼ łyżeczki soli Nadzienie 6 dużych śliwek 2 łyżki cynamonu 90 g cukru 80 g masła, miękkiego Lukier 50 g cukru podru 1 – 2 łyżki soku z cytryny lub zimnej wody. Drożdże rozpuść w mleku z łyżką cukru. Dodaj mąkę, resztę cukru, jajko, sól i zarób gładkie
codojedzenia Wilgotna babka cytrynowa z cukinią 176
Wilgotna babka cytrynowa z cukinią 176jogurt naturalny 1/2 szklanki olej 1/2 szklanki sól 1/2 łyżeczki jajko 2 cukier szklana proszek do pieczenia łyżeczka soda łyżeczka Skórka otarta z całej cytryny łyżka soku z cytryny Lukier: Cukier puder 2/3 szklanki sok z cytryny łyżka mleko 1,5 łyżki Przygotowanie: Do miski wsypujemy przesianą mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i sodą. W osobnej misce mieszamy trzepaczką
Kulinarne przygody ciasto jabłkowo malinowe 153
ciasto jabłkowo malinowe 153wierzchu układamy maliny. Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 60 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Wierzch możemy polać lukrem lub oprószyć cukrem pudrem
Domowy Smak Jedzenia Kruche rogaliki 158
Kruche rogaliki 158jajkiem *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 30 minut- do mocnego zrumienienia *** *** Następnie rogale studzimy i obsypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy *** *** W celu uzyskania lukru, cukier puder dokładnie mieszamy z gorącą wodą (ok 1-2 łyżki), dodajemy tyle wody aby uzyskać odpowiednią konsystencję, gęstą ale lejącą *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: KRUCHE ROGALIKI (CIASTO SEROWE) PRZEPIS TUTAJ
Blog z Apetytem Kruche ciasteczka maślane 145
Kruche ciasteczka maślane 145wykonaniu i smaczne, że nie przestajesz ich robić. Lubią je wszyscy. SKŁADNIKI: ✔300 g mąki smorosnącej ✔200 gramów masła ✔ 2 żółtka ✔70 gramów cukru ✔ 1 łyżeczka cukru waniliowego ✔ lukier ✔ kolorowa posypka wykonanie: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube dla kreatywnych 🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt: margarita.batsi@gmail.com
RITA food channel Ekspresowe ciasto z fasoli bez mąki 174
Ekspresowe ciasto z fasoli bez mąki 174fasoli, które w smaku przypomina klasyczne ciasto kakaowe lub brownie, ale bez czekolady Gotowe ciasto polewam domową polewą czekoladową (z masła, mleka, cukru pudru i kakao), dowolnie można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. A! Jeszcze jedno, takie połączenie świetnie smakuje także gdy zamiast bakalii (tutaj chodzi o rodzynki) dodacie wiórki kokosowe, polecam bo jadłam Fantastyczne ciasto, koniec kropka, szczerze
Zasmakuj Kuchni Muffinki z rodzynkami i powidłami 158
Muffinki z rodzynkami i powidłami 158brązowego spora garść rodzynków łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu 0,75 szklanki mleka 0,25 szklanki oleju 3 łyżki powideł śliwkowych do dekoracji: polewa czekoladowa, cukier puder lub lukier, bakalie, tarte orzechy Przygotowanie: W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie mieszamy ze sobą suche i mokre składniki. Dodajemy powidła i rodzynki. Masę przekładam do ¾ wysokości foremek
Zasmakuj Kuchni Popcornowe szyszki z solonym karmelem/popcorn w solonym karmelu 188
Popcornowe szyszki z solonym karmelem/popcorn w solonym karmelu 188wody 200 ml śmietanki 30% 100g masła 1/2 łyżeczki soli Przygotować solony karmel. Cukry połączyć z wodą i podgrzewać w garnuszku do momentu, aż zrobi się złocisty lukier. (Podczas gotowania nie mieszać!) Następnie garnuszek zdjąć z ognia i mieszając - dodać śmietankę, masło oraz sól. Garnuszek ponownie postawić na palnik i energicznie wymieszać do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Popcorn
Di gotuje Cinnamon rolls czyli drożdżowe buły z cynamonem 267
Cinnamon rolls czyli drożdżowe buły z cynamonem 267godzinki na ostatnie wyrastanie przed pieczeniem. Piecz w temp. 170-180 C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez 30-40 minut. Po lekkim przestudzeniu ciasta można je posmarować lukrem, dzięki czemu nie będzie tak szybko wysychać Artykuł Cinnamon rolls czyli drożdżowe buły z cynamonem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarf Niezawodny jabłecznik z papierówkami 195
Niezawodny jabłecznik z papierówkami 195jabłek najlepiej użyć takich, które szybko miękną (tak jak papierówki) i są lekko kwaskowate - dodatkowo podbiją smak ciasta. Ciasto po upieczeniu można posypać tylko cukrem pudrem lub polać lukrem i posypać np. wiórkami kokosowymi. Możliwości jest wiele - zależy od naszej wyobraźni :) Porcja na małą blaszkę Składniki: 125 masła lub margaryny 150 g cukru 2 jajka 300 g mąki 2 łyżeczki
My simple kitchen Orzechowo-czekoladowa babka (na orzechach laskowych) 285
Orzechowo-czekoladowa babka (na orzechach laskowych) 285może być różny – u mnie około 40-45 minut. Nie zostawiamy ciasta za długo w piekarniku, aby się zbytnio nie wysuszyło. Po wystudzeniu babkę dowolnie dekorujemy. U mnie lukier + rozdrobnione orzechy laskowe. Babkę przechowujemy pod przykryciem. Smacznego
Słodkie okruszki lukier cytrynowy 247
lukier cytrynowy 247Ludzie dzielą się na tych co to lukier lubią i na tych co niekoniecznie. Ja należę do tych co to niekoniecznie, ale czasami potrzeba na cieście coś innego niż kruszonka lub cukier puder. A że ten cytrynowy robi się dosłownie w chwilę to należy do moich ulubionych. Składniki: niecała szklanka cukru pudru 3-4 łyżki soku z cytryny Przygotowanie
Gotowanie z pasją Ciasto drożdżowe z truskawkami i morelami - proste, bez zaczynu 207
Ciasto drożdżowe z truskawkami i morelami - proste, bez zaczynu 207Ciasto drożdżowe to najzdrowsze ze wszystkich domowych wypieków. Drożdże są dobrym źródłem witamin z grupy B. Jeśli nie potraktujesz ciasta lukrem to jednocześnie jedno z najmniej kalorycznych. Zamiast kalorycznych dodatków lepiej wykorzystać sezonowe owoce. Dzisiejsze z truskawkami i morelami smakuje wyśmienicie. Myślisz, że upieczenie ciasta drożdżowego wymaga jakiś specjalnych umiejętności? Nic bardziej mylnego, to naprawdę bardzo proste. Wymaga jedynie czasu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit! Jagodzianki 274
Jagodzianki 274łyżki bułki tartej lub 3/4 łyżki skrobi ziemniaczanej Kruszonka (możemy pominąć) 4 łyżki cukru 6 łyżek mąki 60-70 g masła odrobina jajka do posmarowania drożdżówek po wierzchu Lukier: 2 łyżki gorącej wody około 3/4 szkl cukru pudru 1. Drożdże rozkruszamy w ciepłym mleku, dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. W misce szykujemy mąkę z cukrem, całym
Gotowanie...to proste !