lukier - 7892 przepisów (strona:306/527)

Jogurtowe ciasto z rabarbarem 130

koniec dodajemy aromat. Ciasto przekłądamy na blachę nasmarowaną tłuszczem. Na wierzch układamy pocięty rabarbar Pieczemy w 180 stopniach około 45-60 min, najlepiej sprawdzić patyczkiem. Notes Ciasto możemy polać lukrem, posypać cukrem pudrem czy kruszonką Artykuł Jogurtowe ciasto z rabarbarem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
ucierana babka kakaowa z orzechami włoskimi... 155

180C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, babkę w formie dobrze wystudzić. Cukier puder, sok z cytryny wymieszać z gorącą wodą i polać babkę lukrem - pyszna, łatwa, szybka babka ucierana kakaowa z orzechami jest bardzo lekka, aksamitna, smakuje wyśmienicie............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ucierane ciasto z jeżynami i żurawiną 108

Ucierane ciasto pachnące wanilią z dodatkiem jeżyn (u mnie mrożone) i suszonej żurawiny. Polane domową polewą czekoladową. Można udekorować je lukrem np. cytrynowym lub posypać cukrem pudrem a do ciasta dodać aromat śmietankowy lub cytrynowy – będzie pysznie! Taki przepis na ciasto to świetna baza, do której następnym razem możecie dodać kakao, wiórki kokosowe, bakalie wszelakie, świeże owoce

Zasmakuj Kuchni
Rogaliki Z Dżemem rabarbarowym 170

pierwsza jest już gotowa do włożenia do pieca ) Przed włożeniem rogalików do pieca oczywiście smarujemy je białkiem. Pieczemy w 180-190 stop przez około 20 min. Ostudzone rogaliki smarujemy lukrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Drożdżówki z makiem 122

mąki pszennej tortowej 3 łyżki cukru (70 g) 27 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 75 g masła 1 żółtko (do posmarowania) 500 g masy makowej Lukier: 1 białko 1 łyżka soku z cytryny ¾ szklanki cukru pudru Mąkę pszenną przesiewamy do misy miksera. Na dnie formujemy ,,dołek”. Kruszymy do niego świeże drożdże, wsypujemy połowę cukru oraz wlewamy połowę ciepłego

VioletoweKucharzenie
Babka cytrynowa z białej fasoli 118

musi być bardzo gładka i jednolita. Ciasto przelewamy do silikonowej foremki. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku (funkcja góra-dół) przez 50 minut. Po upieczeniu studzimy i dekorujemy lukrem (białko jajka wymieszane z pudrem z ksylitolu

VioletoweKucharzenie
Wielkanocny tort pod motylem 156

łyżki cukru pudru 400 ml śmietany kremówki poncz: 1 cytryna 100 ml wina białego 50 ml wody pozostałe: kulki kokosowe zielony barwnik kawałek mango 50 g czekolady białej lukier biały ciastka kruche: 100 g mąki pszennej 40 g masła 1 jajko małe szczypta soli 50 g cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt: Białka o temperaturze pokojowej wlewam

wesoła kuchnia
Coś dobrego dla jednego: waniliowy kubeczek z kuchenki mikrofalowej... 156

brazowego miałkiego cukru 1 łyżeczka ektraktu waniliowego 1 łyżka śmietanki (może być 36%, lub mniej) 5 łyżek maki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo, opcjonalnie, do posmarowania  na lukier: cukier puder + odrobina wody + cukrowe groszki do dekoracji; lub: trochę gotowej masy do przekładania ciast;  lub: miód, golden syrup, albo dżem Stop masło w małej miseczce w mikrofali - okolice

Lejdi of the house
Zostań ze mną 102

sama nie wiem. Wiem na pewno, że to balsam na duszę zmęczoną codziennymi zmaganiami z życiem.  To powieść pełna emocji, miłości i uczuć, ale tych prawdziwych realnych bez lukru, na osłodę są za to piękne czułości listy jakie bohaterowie piszą do siebie. Jak się dowiedziałam po lekturze to trzecia i ostatnia część opowieści o Matyldzie i Kosmie, dlatego

Cynamonowe szczęście
Babeczki kakaowe 101

grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wstawiam babeczki na ok. 25 minut na środową półkę piekarnika. Gotowe posypuję cukrem pudrem i dekoruję dżemem brzoskwiniowym lub polewam polewą, lukrem. Smacznego! Przepis zmodyfikowany pochodzi stąd

Zasmakuj Kuchni
drożdżowa babka z rodzynkami,mieszanką keksową... 150

Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, wstawić formy i piec około 50 minut, babki w formach wystudzić. Cukier puder dobrze wymieszać z mlekiem na nie za gęsty lukier, polać babki i posypać kolorową posypką - babka drożdżowa z rodzynkami, mieszanką keksową o aromacie pomarańczy jest bardzo smaczna, aromatyczna i doskonale smakuje na Wielkanocny deser.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Makowiec mojej Mamy w nowoczesnej wersji 89

grubych oczkach jabłko i marmoladę. Wymieszać. Na końcu dodać ubite białko i wymieszać. Masę wylać na spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 55 minut. Polać lukrem z cukru pudru i soku z cytryny. Posypać płatkami migdałowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego!!! Poniżej klikając w POBIERZ można pobrać przepis i wydrukować Makowiec mojej Mamy w nowoczesnej wersji Pobierz

Przepisy Babci
Sernik z rodzynkami (krakowski) 264

przez 20 minut ciasto -NIE OTWIERAJĄC drzwiczek. Po tym czasie uchylamy piekarnik i studzimy sernik (po około godzinie możemy wyciągnąć). Całkowicie wystudzony wkładamy na noc do lodówki. Rano przygotowujemy lukier:mieszamy cukier puder z odrobiną wodą, lukrujemy z góry. Czekamy, aż lekko zastygnie i wtedy dopiero kroimy

Lena Gotuje
Babka marchewkowo-pomarańczowa 145

formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut – do suchego patyczka. Po ostygnięciu babki wyjmujemy ją z formy i polewamy lukrem zrobionym z soku pomarańczowego i cukru pudru. Pycha.   Artykuł Babka marchewkowo-pomarańczowa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl