lukier - 7892 przepisów (strona:299/527)

Puszyste ciasto ucierane z twarogiem i jogurtem naturalnym 161

proszkiem do pieczenia, ucieramy na najniższych obrotach miksera, krótko, tylko do momentu połączenia się wszystkich składników. Pieczemy ciasto przez 50 minut. Wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem lub dekorujemy lukrem. Możemy pominąć w przepisie serek homogenizowany, zwiększając jednocześnie ilość jogurtu do 200 g. Artykuł Puszyste ciasto ucierane z twarogiem i jogurtem naturalnym pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
pyszne rogaliki 143

smarowania 3 czubate ł y ż ki cukru 5 dag dro ż d ż y ś wie ż ych 5-6 jab ł ek lub dżem Lukier: cukier puder, sok z cytryny Wykonanie Wsypa ć do miski przesiane m ą ki Na m ą ce roz ł o ż y ć posiekane mas ł o lub stare na tarce

mojej kuchni
pyszne rogaliki 148

smarowania 3 czubate ł y ż ki cukru 5 dag dro ż d ż y ś wie ż ych 5-6 jab ł ek lub dżem Lukier: cukier puder, sok z cytryny Wykonanie Wsypa ć do miski przesiane m ą ki Na m ą ce roz ł o ż y ć posiekane mas ł o lub stare na tarce

w mojej kuchni
Rogaliki drożdżowe 2500

Zobacz jak zrobić najlepsze rogaliki drożdżowe . To moje ulubione rogaliki z marmoladą, które piekę na drożdżach świeżych lub suszonych. Rogaliki można po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem.  - najlepszy przepis na rogaliki drożdżowe - można je zrobić z dowolnym słodkim nadzieniem - dużo porad oraz zdjęcia szykowania krok po kroku

AniaGotuje.pl
Drożdżowe paluchy z serem 105

wyrośnięcia. Po tym czasie smarujemy je roztrzepanym białkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 20 minut z termoobiegiem. Można posypać je cukrem pudrem albo polać lukrem. [caption id="attachment_8527" align="aligncenter" width="1024"] Drożdżowe paluchy z serem[/caption]   Zobacz inne przepisy na słodkie bułeczki: Rogaliki Maślane Z Marmoladą Drożdżowe Bułeczki Odrywane Z Marmoladą Drożdżowe

e-PrzepisyKulinarne
Rogale marcińskie 107

100g chipsów kokosowych 1- 2 łyżek kandyzowanej skórki pomarańczowej ok. 2 łyżek gęstej, kwaśnej śmietany 3 podłużne biszkopty, pokruszone na okruszki Do posmarowania: 1 jajko 2 łyżki mleka Lukier: 1 szklanka cukru pudru ok. 3 łyżek mleka  posi ekane migdały do posypania Ciasto: Przygotować rozczyn: do ½ szkl. ciepłego mleka dodać 1 łyżkę cukru i drożdże, dobrze wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Proste miodowe pierniczki 138

stan upieczenia pierniczków – jeśli dół jest odpowiednio zarumieniony pierniczki można wyciągać. Zbyt długo pieczone pierniczki będą twardsze. Pierniczki można od razu jeść. Można je też dowolnie ozdobić np. domowym lukrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Babka jogurtowa z żurawiną 126

formę do babek wysmarować masłem i lekko oprószyć bułką tartą, Ciasto przełożyć do formy, babkę piec około 40 minut do suchego patyczka. Babkę podawać oprószaną cukrem pudrem lub polaną lukrem. Artykuł Babka jogurtowa z żurawiną pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
JABŁECZNIK ZAPARZANY 128

niezbyt słodkie) owoce, np. śliwki, morele, brzoskwinie czy gruszki, powstanie pyszne ciasto z owocami. Do jabłecznika możecie także dorzucić niewielką ilość suszonej żurawiny lub rodzynki, a ciasto finalnie polać lukrem, będzie pysznie! Jabłecznik zaparzany SKŁADNIKI: 1,5 kg twardych i kwaśnych jabłek 3/4 szklanki drobnego cukru 200 g masła 6 jajek 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Zasmakuj Kuchni
Białkowiec z kokosem 142

silikonowej. Ciasto pieczemy ok. 45 - 50 minut w temperaturze 180 st. C. Wyjmuje z piekarnika, gdy patyczek wbity w środek jest suchy. Kokosowy białkowiec możemy posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub białą czekoladą i dodatkowo udekorować płatkami kokosa

Korniszonki
Białkowiec z kokosem 125

silikonowej. Ciasto pieczemy ok. 45 - 50 minut w temperaturze 180 st. C. Wyjmuje z piekarnika, gdy patyczek wbity w środek jest suchy. Kokosowy białkowiec możemy posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub białą czekoladą i dodatkowo udekorować płatkami kokosa

Gotujemy i jemy
Krucho Drożdżowa Rolada Z Nadzieniem Jak Na Rogale Świętomarcińskie 113

pokazać bo było już ciemno. 9. Roladę pieczemy w 180 stop. przez 40-45 minut. Następie wyjmujemy ją z piekarnika i pozwalamy jej ostygnąć w tym papierze. Wystudzona polewamy lukrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Drożdżowe rogaliki z jabłkami 164

wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok. 15 minut, aż ładnie się zarumienią. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody