lukier - 7892 przepisów (strona:297/527)

Łatwa babka majonezowa 86

Cremajo - wegańskiego majonezu bez jajek i o obniżonej zawartości tłuszczu. Smakuje absolutnie genialnie. Jeśli nie wierzycie - spróbujcie sami. Babka majonezowa jest tak samo pyszna posypana cukrem pudrem czy ozdobiona lukrem, jak polana polewą czekoladową, nawet bez tych dodatków jest doskonała. To uniwersalne ciasto z dodatkiem majonezu pasuje na każdą okazję, nie tylko na Wielkanoc. Łatwa babka z majonezem zawsze wychodzi

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rogaliki 3 składnikowe 124

Składniki: ( z podanej porcji wyszło 32 rogaliki) (szklanka o pojemności 250 ml) Masło kostka 200 g Śmietana szklanka 12% Mąka pszenna 3 szklanki Dodatkowo: lukier lub cukier puder do posypania Nadzienie: powidła, czekolada Przygotowanie: Z masła, śmietany oraz mąki zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i odstawić na minimum godzinę do lodówki.  Po tym czasie ciasto podzielić

Kulinarne przygody
Marchewkowe ciasto z bakaliami 97

patyczkiem czy ciasto jest przepieczone. Jak po wyjęciu patyczka z ciasta będzie on such to ciasto gotowe. Jeśli nie to przedłużyć czas pieczenia. Jak ciasto ostygnie polać u góry lukrem. Wykonanie w thermomix do naczynia miksującego wrzucić obrane i pokrojone na mniejsze kawałki marchewki, zmiksować obroty 6, czas 8-10 sekund wyjąć marchew z naczynia dodać masło, cukier, zmiksować obroty

Kuchnia Pokoleń
Rożki francuskie w 15 minut 122

minut w 200 stopniach C. Tradycyjnie pieczemy ciastka góra-dół w temperaturze 220ºC przez około 20 minut, aż rożki będą złote i chrupiące. Gdy są ciepłe można je polukrować lukier przygotowujemy mieszając ½ szklanki cukru pudru z 1 łyżką gorącej wody lub soku z cytryny albo pomarańczy. Ja tym razem rożki francuskie posypałam cukrem pudrem. Polecam je jednak polukrować, będą słodsze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Delikatna rolada makowa (biszkoptowa) 181

masy. Ponownie zawijamy naszą roladę. Naszą roladę z makiem wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie oprószamy całość solidnie cukrem pudrem lub polewamy lukrem bądź czekoladą. Delikatna rolada makowa (biszkoptowa) najlepiej smakuje z filiżanką dobrej kawy. Smacznego

Słodkie okruszki
SZYBKIE CIASTO Z MĄKI ORZECHOWEJ 125

ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciasto około 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową

Zrób to smacznie
Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką. 125

pół godziny żeby ostatecznie podrosło. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na wyrośnięte ciasto dajemy kruszonkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 45 minut. Wyciągamy upieczone ciasto i polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Wypieki Rene
Ciasto ucierane z owocami 648

owoce można jeszcze dać kruszonkę. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka, ok 35 minut, funkcja góra-dół. Gorące jeszcze ciasto polać lukrem ( ok 1/2 szklanki cukru pudru wymieszać z 1 łyżką śmietany ) lub można też posypać cukrem pudrem po wystudzeniu, to już wedle uznania co kto lubi. Polecam także inne proste ciasta

Monia miesza i gotuje
Piernikowe choinki z lukrem 105

piernika ;-) Pierniczki choinki- Składniki: 100g cukru pudru (ok. 4 czubate łyżki) 400g mąki pszennej tortowej pół szklanki miodu płynnego 3 łyżeczki przyprawa do pi The post Piernikowe choinki z lukrem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Świąteczne pierniczki na szybko 119

pierniki na szybko” można upiec nawet w Wigilię , bo od razu po upieczeniu są miękkie , lekko kruche i nadają się do jedzenia. Najsmaczniejsze są w lukrze ! Polecam wszystkim spóźnialskim! ;-) Inspiracja: Moje Wypieki Składniki na The post Świąteczne pierniczki na szybko appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kakaowe zawijaski z serem i borówką 63

nazwą kryją się pyszne drożdżowe bułeczki o kakaowym smaku wypełnione serowym nadzieniem. Całość polana jest lukrem i posypana borówką. Naprawdę trudno obok nich przejść obojętnie

Z Hrabiną w kuchni
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 130

śliwkami i kruszonką – bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto z owocami pod przepyszną kruszonką :) Dodatkowo wedle uznania możecie ciasto oprószyć po upieczeniu cukrem pudrem lub polać lukrem, ale wtedy też zalecam zmniejszyć ilo The post Ciasto ze śliwkami i kruszonką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto kefirowe z jagodami i lukrowaną polewą 169

wstawiłam do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę i 15 minut. Ciasto po wyjęciu z piekarnika wyłożyłam na kratkę do wystudzenia. Wystudzone można posypać cukrem pudrem. Ja polałam dwukolorowym lukrem Wspaniałe ciasto, które pysznie smakuje z herbatą, kawą albo z kubkiem mleka. Upieczecie? Warto, bo szybko się robi i pysznie smakuje. Tak naprawdę to tylko stygnięcie trwa dłużej

Kuchnia u Krysi
Jagodzianki z kruszonką 159

piekarnika (grzanie góra/dół) i pieczemy 20-25 minut, lub do momentu aż będą pięknie przyrumienione. Wystudzone jagodzianki można oprószyć cukrem pudrem lub polukrować. Lukier przygotowujemy mieszając cukier puder z sokiem z cytryny

Smakowity Blog Kulinarny
Oponki serowe 162

naprawdę proste w przygotowaniu. Wystarczy zagnieść wszystkie składniki, wyciąć charakterystyczne kształty i usmażyć na rozgrzanym oleju. Takie serowe oponki wyśmienicie smakują oprószone solidną porcją cukru pudru lub polane lukrem czy też mleczną czekoladą. Możecie je przygotować na przyjęcie, karnawał, do kawy lub od tak, gdy macie ochotę na coś słodkiego. A jeśli szukacie innych, szybkich przepisów na słodkości bez pieczenia

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania