lukier - 7892 przepisów (strona:301/527)

UCIERANE CIASTO Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY 98

wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wylać ciasto, na wierzch posypać kawałki czekolady. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec ciasto około 40 minut. Ciasto po przestudzeniu można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
CIASTO Z KAKAO 96

proste Tak mogę je opisać, by Was zachęcić do wypróbowania przepisu. Można go dowolnie modyfikować dodając rozmaite aromaty, bakalie, wiórki kokosowe, kakao lub nie. Z polewą, cukrem pudrem lub lukrem. Jest pyszne i już! Do kawy jak znalazł SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego szklanka jogurtu

Zasmakuj Kuchni
Babka marchewkowo-pomarańczowa 71

formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut – do suchego patyczka. Po ostygnięciu babki wyjmujemy ją z formy i polewamy lukrem zrobionym z soku pomarańczowego i cukru pudru. Pycha

MojaQchnia.pl
Przepis z maminego starego zeszytu -Harłowiec 164

serową ścieramy ostatnią już część jasnego ciasta . Pieczemy w temp 180 st ,a wykończenie ciasta to w moim przypadku polewa jasna i ciemna takie esy floresy ,można też zrobić lukier . polecam i smacznego

Moje Wyroby
babka z gruszka dwukolorowa 129

minut-wszystko zależy od piekarnika. ps.Jadzia G.od ,której mam przepis piecze 45minut ,u mnie było to 60 minut-do s uchego patyczka. Na koniec posypac cukrem pudrem ,lub lukrem

w mojej kuchni
babka z gruszka dwukolorowa 132

minut-wszystko zależy od piekarnika. ps.Jadzia G.od ,której mam przepis piecze 45minut ,u mnie było to 60 minut-do s uchego patyczka. Na koniec posypac cukrem pudrem ,lub lukrem

mojej kuchni
Proste ciasto z gruszkami 99

suchego patyczka, około 40-45 minut. Czas może być różny w zależności od piekarnika. Po wystudzeniu ciasto można wyjąć z formy i oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Babka marchewkowo-pomarańczowa 74

formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut – do suchego patyczka. Po ostygnięciu babki wyjmujemy ją z formy i polewamy lukrem zrobionym z soku pomarańczowego i cukru pudru. Pycha

MojaQchnia.pl
Słodkie bułeczki cynamonowe 131

szklanek mąki 150 g cukru 80 g masła 2 jajka 1 szklanka + 3 łyżki mleka 1/2 szklanki cukru szczypta soli 3 łyżki cynamonu 1/2 szklanki brązowego cukru Lukier: 50 g masła 100 g serka kremowego typu philadelphia 5 łyżek mleka 125 g cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Słodkie bułeczki cynamonowe wykonanie: Z drożdży, jednej łyżki mąki, cukru i mleka robimy

Delusional Trine
Keto truskawki w polewie (Paleo, LowCarb) 205

się jednak nie udało namierzyć białej czekolady, która byłaby zarówno niskowęglowodanowa, jak i bez laktozy. Musiałam się więc bardziej napracować, żeby uzyskać efekt negatywu. Ukręciłam więc mój ulubiony lukier z tego przepisu , który powstał na bazie musu kokosowego i jogurtu kokosowego. Obtoczyłam nim truskawki i obsypałam kawałkami pistacji właśnie. W obu wersjach truskawki są przepyszne i stanowią świetny deser. Zdecydowanie

Modern Cave Girl
Drożdżówka z morelami i kruszonką 204

kruszonką, którą zrobimy ugniatając podane na nią składniki. Piekarnik ustawiamy na 180⁰C. Ciasto przekładamy do gorącego i pieczemy do suchego patyczka- ok 30 minut. Przestudzony wierzch możecie polać lukrem lub posypać cukrem pudrem

Kuchnia w czekoladzie
Drożdżowe zawijaski z kremem czekoladowym 139

jajka 10 dag cukru 1 szklanka mleka 10 g suszonych drożdży Dr.Oetker 8 dag masła 1 łyżeczka pasty waniliowej Dr.Oetker Szczypta soli 1 słoiczek kremu czekoladowego typu nutella Lukier do dekoracji Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżeczka mleka Sposób przygotowania: Masło rozpuścić do płynnej konsystencji, mleko podgrzać aby było dobrze ciepłe. Mąkę pszenną wymieszać w misce z solą, cukrem oraz drożdżami

Wanilia i Kardamon
Jabłecznik podpiekany 68

dodatkiem masła i proszku do pieczenia aby miało siłę udźwignąć masę jabłkową. Również można wykorzystać zapasy musu jabłkowego ze słoiczka. Po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem lub ozdobić lukrem. Wyśmienicie smakuje z gałką lodów lub rozetką bitej śmietanki. Za przepis dziękuję Halusi :) Składniki (forma 29 cm x 25 cm): Ciasto: 4 jaja 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto jogurtowe, pełnoziarniste z ananasem i wiórkami kokosowymi 120

wierzch ułożyć kawałki ananasa lub plastry. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 0 C i piec około 60 min, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu polać lukrem zrobionych z soku ananasów i cukru pudru, posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Słodkie bułeczki z chałwą 110

Przygotować polewę: masło utrzeć z serkiem na puch, dodać cukier puder i zmiksować aby nie było grudek. Dodać odrobinkę mleka i wymieszać, mleka tyle aby polewa miała konsystencję gęstego lukru. Bułeczki po upieczeniu przełożyć na kratkę do studzenia i polać polewą. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..