lukier - 7892 przepisów (strona:325/527)

Babka marmurkowa 93

widać nie tylko od święta. Ciasto jest tak pyszne, że przygotowujemy je z mamą na weekendy w różnych formach, także w keksówkach. Gotowe można polać polewą mocno czekoladową, polać lukrem np. pomarańczowym (świetnie komponuje się z kakao) lub posypać cukrem pudrem. Każdą wersję polecam! Babka powstaje w kilka chwil! smakuje obłędnie, znika szybko wśród rodziny, przy kawie, na świeżym powietrzu

Zasmakuj Kuchni
Tort Miraculum: Biedronka i Czarny Kot 189

Tort sporządzony dla mojej małej "wielkiej fanki" bajki Miraculum: Biedronka i Czarny Kot. Wierzch tortu otulony płaszczykiem czerwonego lukru plastycznego w duże czarne kropki. Z przodu postacie głównych bohaterów wydrukowane na jadalnym opłatku. Środek przełożony dżemem wiśniowym oraz kremem z mascarpone i bitej śmietany.Tort został upieczony według przepisu na biszkopt nieopadający

Krokusowy Dom
ALEEE PĄCZKI kawie do towarzystwa 219

stonowanych smakach: wiśnia, malina, gruszka, owoce leśne, róża . Klienci nie bojący się eksperymentów cukierniczych mogli z kolei popróbować ananasa z kokosem, rafaello czy kawy . Swoistą wizytówką lokalu są smakowe lukry , którymi pączki się oblewa - chociażby ten uroczo różowy o malinowym posmaku . Ja osobiście skusiłam się na torcik pączkowy z bitą śmietaną i świeżymi owocami . Do tego filiżanka białej kawy . Torcik

Grunt to przepis!
Krem maślany do dekoracji 113

Krem maślany – jak już wspomniałam – nadaje się idealnie do dekoracji tortów, muffinek, przekładania ciasteczek a także jako gładki podkład pod lukier plastyczny. Prosty przepis a jak wiele zastosowań! Dla wszystkich, którzy lubią słodkości Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić

Za drzwiami kuchni
Babka piaskowa 196

posypanej kaszą manną keksówki . 6. Piec w temp 170 st. C do "suchego patyczka" (ok. 45-50 min.) 7. Upieczoną babkę pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Posypać cukrem pudrem lub lukrem, ulubioną polewą

A Ty Smakuj Mnie
Kruche ciastko z jabłkami i masą chałwową 108

utartego puszystego masła dodajemy po łyżce krem. Dodajemy 100-200 g rozdrobnionej chałwy. Miksujemy.   Przekładamy ciasto. Zacznijmy od dołu: ciasto jabłka usmażone z galaretką ciasto masa chałwowa ciasto lukier (200 g cukru pudru + 5 łyżek gorącej wody) i posypka (możecie dodać polewę czekoladową lub pozostawić bez polewy )   Artykuł Kruche ciastko z jabłkami i masą chałwową pochodzi z serwisu

MojaQchnia.pl
Serowe „bułeczki” z jabłkami 227

dociskając do brzegów. Ostrożnie przenosimy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem lub dekorujemy lukrem

Smaki Na Talerzu
Makowiec japoński 203

znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis The post Makowiec japoński appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Ciasto z rodzynkami i orzechami 151

Lekko wilgotne ciasto z dżemem wiśniowym, rodzynkami i tartymi orzechami. Jeszcze gorące kroiliśmy i smakowaliśmy. Pyszne ciasto, które można polać polewą lub lukrem, udekorować bakaliami. Co tu dużo mówić, proste i szybkie smaczne ciasto, które uda się każdemu! Dziś szybkie ciasto z dżemem, rodzynkami i orzechami polecam na deser! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 jajka 1 płaska łyżeczka

Zasmakuj Kuchni
Ucierane ciasto z owocami i kruszonką 150

formując kruszonkę Pieczenie – blaszka 30 cm x 23 cm. Nagrzać piekarnik do 190 C i piec 40 minut. Ciasto lekko musi się przyrumienić i urosnąć. Można polać dodatkowo lukrem, ale nie jest to konieczne. Ciasto jest puszyste i delikatne

Kuchnia Pokoleń
#25 Muffiny pełnoziarniste z jabłkami 206

łyżką. Foremkę do babeczek wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy ciasta do 3/4 wysokości foremki. Pieczemy około 25 minut w 200 stopniach.  Ciepłe posypujemy cukrem pudrem lub schłodzone polewamy lukrem. SMACZNEGO

Taste of imagination
SZYBKIE ŁACIATE BABECZKI 146

udają, ich przygotowanie nie wymaga zbyt dużego czasu pracy. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i dorośli. Nie są zbyt słodkie, więc dla smakoszy słodyczy polecam posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą. Wilgotne w środku, długo zachowują swoją świeżość. Polecam :) Składniki na 12 babeczek: * 2 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia  (użyłam proszku do pieczenia Skworcu

Zrób to smacznie
Sernik krakowski 190

ciasto kruche masę serową. Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić w paski, ułożyć z nich kratkę na wierzch sernika. Piec ok. 1 godziny na najniższej półce w piekarniku. Studzimy, polewamy lukrem i sypiemy skórką pomarańczową albo tak jak ja skórką kandyzowaną z ananasa. Smacznego

Różne smaki w kuchni
#23 Muffiny cytrynowe 198

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, wykładamy formę do babeczek papierowymi papilotkami i nakładamy ciasta do ok 3/4 wysokości foremki. Pieczemy ok. 25 minut. Idealnie sprawdzi się do babeczek klasyczny lukier, na który będziemy potrzebowali: 120g cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Dokładnie mieszamy. Polewamy schłodzone babeczki. Można dodatkowo udekorować kolorową posypką. SMACZNEGO

Taste of imagination
Babka budyniowa z polewą ajerkoniakową 114

formy. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 35 - 40 minut (do tzw. suchego patyczka). Ciasto studzimy w formie, a następnie wyjmujemy. Gdy wystygnie przygotowujemy lukier. Mieszamy cukier wraz z wodą, ajerkoniakiem do uzyskania jednolitej masy. Polewamy nią ciasto oraz posypujemy płatkami migdałów

Lena Gotuje