lukier - 7892 przepisów (strona:332/527)

Pyszne pączki - przepis 892

siebie i syna dumna, bo wyszły, a robiłam po raz pierwszy. Przepis znalazłam tutaj  i okazał się super. Pączki puszyste, bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Nie robiłam lukru, bo stwierdziłam, że i tak wystarczy tego dobrego, tych kalorii i pączki posypałam cukrem pudrem :-) Przepis polecam i życzę smacznego Tłustego Czwartku :-) Składniki: 4 pełne szklanki mąki (szklanka

kruche babeczki
pączki upieczone 295

drożdży 2 żółtka 1 jajko 250 ml mleka, letniego 60 g masła 1 łyżeczka cukru z wanilią sok i otarta skóra z 1/2 cytryny 1 szczypta soli dodatkowo: marmolada lukier kandyzowana skórka pomarańczy wykonanie: Masło roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia. Drożdże dokładnie mieszamy z 1 łyżką cukru, letnim mlekiem oraz 3 łyżkami mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Żółtka, jajko oraz

Domowy Smak Jedzenia
Pączki z ciasta budyniowego 190

100g świeżych drożdży,  200g masła,  szklanka cukru,  50g spirytusu,  szczypta soli,  1 budyń śmietankowy,  konfitura do nadziewania,  cukier puder do oprószenia lub lukier,  1litr oleju,  200g smalcu do smażenia. Zagotować 1 i 1/2 szklanki wody. W 1/2 szkl. wody rozpuścić budyń, wlać do gotującej się wody i, stale mieszając, gotować

Z miłości do słodkości
NieTłusty Czwartek 162

mocno zaciśnij. 5. Przygotowane pączki wyłóż na blachę powleczoną papierem do pieczenia. Piecz około 20 minut w temperaturze 190 stopni. 6. Po ostygnięciu możesz udekorować cukrem pudrem lub lukrem. Czym jeszcze możesz nadziać pączka? Jeśli konfitura i powidła nie są Twoim ulubionym nadzieniem, możesz z powodzeniem zastąpić je budyniem, twarożkiem, czekoladą, masą orzechową, masą makową. Twoja fantazja nie powinna być

Mostek w kuchni
Pączki z powiodłami śliwkowymi 143

dołu i smażymy po kilka minut z każdej strony (pilnować temperatury oleju).Lekko wystudzone pączki nadziać powidłami używając specjalnej tylki do nadziewania pączków. Pączki oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem. *jeżeli powidła są za rzadkie,można je podsmażyć na patelni do momentu wyparowania wody. *pączki delikatnie czyścimy pędzelkiem z nadmiaru mąki,żeby za szybko nie spalił się olej

Anielskie wypieki
Luksusowe pączki na samych żółtkach 381

ewentualnie wódki lub rumu) 50g masła 110g cukru najlepiej drobnego 1 cukier z wanilią szczypta soli olej lub smalec do smażenia konfitura/ marmolada/dżem do nadziewania cukier puder do lukru Wykonanie: Masło roztopić i ostudzić. Jeśli korzystacie ze świeżych drożdży, należy przygotować rozczyn: W niewielkim naczyniu rozpuścić drożdże z 65ml letniego mleka, 1/2 łyżki cukru, gdy będą dokładnie rozpuszczone dodać

Pociąg Do Kuchni
Włoskie pączki z kremem cytrynowym – castagnole 175

reszta do buzi Krem będzie idealny również do innych wypieków jak np. tarta. Pączki, w przeciwieństwie do tych drożdżowych, smażymy na oleju. Co ciekawe, pączki hiszpańskie i włoskie, zamiast lukru czy cukru pudru, zwykle obtaczane są w zwykłym cukrze, co przyznam się szczerze było jedyną niepasującą mi tu rzeczą Pan mąż zresztą ostentacyjnie strzepywał cukier z pączków, patrząc się

Mieszam w Garnku
Pączki z dziurką 233

Amerykańskie pączki z dziurką stały się u Nas bardzo popularne. Są mniej słodkie niż Nasze polskie pączki, słodkości dodaje im jednak słodka posypka, polewa lub lukier. W sklepach znajdziemy pączki z dziurką z różnymi kolorowymi polewami, posypkami. U mnie dzisiaj najbardziej klasyczne wydanie w posypce z drobnego cukru i cynamonu.  Przepis banalnie prosty i szybki. Zachęcam do wykonania własnych

Smak mojej kuchni
Ciasto dyniowe na Tłusty Czwartek 152

koniec dorzucić rodzynki. Piec przez ok. 1 godz. do tzw. suchego patyczka. przepis stąd piekłam w prodiżu- 24 cm średnicy z kominem. Ciasto polałam gotową polewą czekoladową i lukrem. Może udać się również z pasteryzowaną, utartą dynią ze słoiczka

Proste Potrawy
Babeczki FROZEN delikatnie cytrynowe z konfiturą 265

bratanica jest wielką fanką tej bajki i wszystko musi być z Frozen :). Chciałam aby babeczki nie były trudne i każdy sobie z nimi poradził, bez lepienia i bawienia się lukrem plastycznym, dlatego babeczki przygotowałam z opłatkiem. Linki do sklepów, co gdzie kupiłam, na samym końcu postu. Babeczki są delikatnie cytrynowe, wilgotne i pięknie pachną, ładnie wyrastają. Nadziałam je konfiturą truskawkową

Mała Cukierenka
PĄCZKI KOKOSOWE BEZ GLUTENU I LAKTOZY (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy i cukru) 253

należy odwracać je na drugą stronę. Gdy są złociste wyjmować i smażyć kolejne. Po usmażeniu można opcjonalnie posypać słodzikiem w postaci słodzika w pudrze jak tradycyjne pączki bądź zrobić lukier np z ksylitolu bądź mleczka kokosowego i solu z limonki albo polewę czekoladową.(olej kokosowy i kakao). Smacznego! — BTW całości bez słodzików: Artykuł PĄCZKI KOKOSOWE BEZ GLUTENU I LAKTOZY

Ola la LCHF
Przepis na pączki 138

strony, wyjmuj je na papier ręcznikowy. Jeśli masz ochotę na pączki z nadzieniem, włóż marmoladę do rękawa cukierniczego, ostrą i długą końcówką dodawaj po usmażeniu pączków. Do dekoracji użyj lukru lub posyp cukrem pudrem. Smacznego

Kurnikowo
Gniazdka ,,pączki hiszpańskie''. 155

zamiast je upiec w piekarniku ( byłyby wtedy ptysie ) to je smażymy w głębokim tłuszczu. Wychodzą niezwykle chrupiące, ale później znacznie zmiękną. Większość osób oprósza je cukrem pudrem lub dekoruje lukrem, a ja skusiłam się na czekoladę. I nie ukrywam, że wyszło pysznie. A jak jest u Was? Znacie te pączki? Lubicie? Jeśli  nie to zróbcie koniecznie. Zapraszam :) Składniki: Ciasto

Izabelawkuchni
Pączki na tłusty czwartek puszyste i delikatne 282

Marmoladę wkładam do rękawa cukierniczego (jeżeli nie mamy rękawa to możemy go zrobić sami, pokazałam to na filmie) i nadziewam jeszcze ciepłe pączki. Gotowe pączki możemy oprószyć cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową. Pączki są gotowe, można się częstować. Życzę udanego smażenia i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Pieczone pączki z batata 181

układ pokarmowy na pewno podziękuje. A dodatek słodkiego ziemniaka zapewnia ładny kolor i odpowiednią konsystencję oraz pozwala na zmniejszenie ilości dodanego cukru. Pamiętajcie, żeby użyć polewy czekoladowej lub ewentualnie lukru, np. z ksylitolu – podbijecie w ten sposób walory smakowe. Pączki może nie maję idealnego kształtu, ale to wina moich zdolności manualnych (a raczej ich braku). Wierzę, że Wam pójdzie

Powiedz dietom nie