lukier - 7892 przepisów (strona:338/527)

Najlepsza babka 292

mąki ziemniaczanej 20 dag masła 1 kisiel  wiśniowy lub malinowy Dr.Oetker 3 łyżki kandyzowanej mieszanki keksowej-niekoniecznie 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Aromat cytrynowy do ciast Dodatkowo: Lukier lub polewa z białej czekolady Dowolna posypka Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy do płynnej konsystencji, studzimy do temp pokojowej. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier z wanilią, ubijamy

Wanilia i Kardamon
Kolorowa babka 175

kakaowa, różowa i makowa). Ciasto pieczemy około 50-60 minut w 170 stopniach (do suchego patyczka). Po lekkim przestudzeniu ciasto wyjmujemy z formy i oprószamy cukrem pudrem lub dekorujemy lukrem. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Mini pączki serowe 200

przygotujecie te smakołyki. Są wilgotne więc bez problemu zachowają świeżość do jutra. Pączki można udekorować klasycznie cukrem pudem, można je obtoczyć w drobnym cukrze zmieszanym z cynamonem lub udekorować lukrem. Przepis z Moich Wypieków . Polecam!     Mini pączki   Składniki na 25-30 pączków:   3 jajka 300g homogenizowanego serka waniliowego 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku

Smak mojej kuchni
Kakaowe kruche ciasteczka 174

używając dowolnej foremki. Ciasteczka są puszyste i bardzo kruche, gdyż ciasto jest ucierane. Podczas wałkowania trzeba wykazać się cierpliwością, ale efekt smakowy wynagrodzi Wam wszystkie trudy. Można je ozdobić lukrem, polewą czekoladową i obsypać orzechami. Przepis ze strony BBC Good Food . Polecam! Kakaowe kruche ciasteczka Składniki na 20 sztuk: 125g miękkiego masła 85g cukru pudru 180g mąki pszennej 3 łyżki

Smak mojej kuchni
Rogale marcińskie 183

wyrośnięcia na 20-30 minut. Pieczemy w 180 stopniach około 25-30 minut (do zrumienienia). Po upieczeniu przekładamy na kratkę, gdy lekko przestygną lukrujemy i dekorujemy posiekanymi orzechami. Lukier: cukier ucieramy z wodą, do powstania gładkiej masy. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy więcej cukru. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Wielkanocne porady 211

Wielkanocnych wypieków. Warto wybrać to, co każdy z nas lubi. W internecie można spotkać wiele różnych i porządnych przepisów na ozdoby ciast.  Można przebierać np. w masie marcepanowej, lukrze, polewie czekoladowej lub krokancie (posiekane orzechy).  Warto do wszelkich pomocy zaprzęgnąć dzieci. Na pewno czas z nimi spędzony będzie spędzony miło, a dzieci nauczą się odpowiedzialności.  Poprośmy

Gotuję Testuję
Babka baranek cytrusowa 168

cukru pudru 100 g masła 50 g smalcu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu 3 jajka wielkość M 1 łyżka skórki z pomarańczy kandyzowanej startej dekoracja: lukier skórka pomarańczowa i cytrynowa kandyzowana Ciasto baranka: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski wsypuję cukier puder, dodaję masło, smalec i ucieram mikserem.Dodaję po jednym żółtku stopniowo ucierając dalej

wesoła kuchnia
Babka szpinakowa 238

wyjęciu z babki patyczka byłoby ciasto to chwilkę przedłużyć czas pieczenia. Po upieczeniu zostawić 10 minut w formie, następnie wyjąć i zostawić na raszkach aż ostygnie. Wykończenie – polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą. Thermomix do naczynia miksującego dodać jajka, cukier i cukier waniliowy, założyć motylek, ubijać 1 minutę, obroty 3 zdjąć motylek, dodać odsączony szpinak, olej, sok z cytryny, zmiksować

Kuchnia Pokoleń
Tradycyjna Babka Wielkanocna 176

przez 20 minut. Następnie zamknąć piekarnik i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut, dla pewności sprawdzić patyczkiem. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem lub zalać lukrem

Tradycyjna Kuchnia
Babeczki cytrynowe 217

papilotek (u mnie sylikonowe foremki w kształcie róż). 5. Piec w 180 st.C przez 15-20 minut do zrumienienia. 6. Gotowe wystudzone babeczki można oprószyć cukrem pudrem lub oblać lukrem. Smacznego!!! Źródło: Nastoletnie wypiekanie

Kuchnia domowa Ani
Wielkanocna babka piaskowa- bezglutenowa. 223

wierzchu spiecze się  a w środku będzie surowa. Po kilku minutach od upieczenia wystudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem, lukrem czy polewą czekoladową. smacznego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pączki Ćwierczakiewiczowej 213

usmaży nam pączki- w środku zostaną surowe, a olej za mało rozgrzany spowoduje, że pączki będą go chłonęły podczas smażenia. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, lub jeszcze ciepłe polukrować. Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki gorącej wody lub soku wyciśniętego z cytryny. Cukier puder utrzeć z wodą na gładką masę i lukrować ciepłe jeszcze pączki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Czekoladowe babeczki z marcepanem 187

pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka czubata kakao szczypta soli cztery kostki czekolady gorzkiej 1 jajko 75 ml mleka 40 g cukru 6 cukierków czekoladowych z marcepanem lukier Do miski wbijam jajko, dodaję roztopione masło zimne, mleko, sól, kakao, cukier, cukier waniliowy i mieszam mikserem. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam i dosypuję do ubitej masy., dodaję startą

wesoła kuchnia
Babeczki mocno pomarańczowe 220

Gotową masą napełniamy foremki (tradycyjnie używam silikonowych) do ok 2/3 wysokości. Pieczemy ok 30 minut, do tzw suchego patyczka w 180 st. C. Po upieczeniu można dodatkowo udekorować babeczki lukrem i skórką pomarańczową. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Drożdżówki z wiśniami i kruszonką 186

łyżką), nałożyć nadzienie. Posmarować białkiem, posypać kruszonką i zostawić do napuszenia na 20 min. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 15-17 min. Ostudzić, posmarować lukrem albo posypać cukrem pudrem. Smacznego! źródło: ciasto jak tu ( klik

Słodkie inspiracje

Proponowane wyszukiwania