lukier - 7892 przepisów (strona:341/527)

Muffiny kakaowe z kostką białej czekolady 103

jajko   1/2 szklanki mleka   1/4 szklanki oleju Dodatkowo: 6 kostek białej czekolady (u mnie z truskawkami - do nabycia w eSłoneczku ) cukier puder do posypania (można zrobić lukier lub polewę czekoladową) W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao, a w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką

Di gotuje
BUŁECZKI Z SEREM 157

pół) jeden z końców o 180 stopni.Tak robimy z resztą kawałków. Układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i smarujemy żółtkiem.Pieczemy ok.25 minut w 180 stopniach.Studzimy na kratce i polewamy lukrem lub roztopioną czekoladą.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ciastka owsiane z cynamonem. 160

piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut - aż brzegi lekko się zrumienią. Wyjąć blachę z piekarnika i odczekać 5 minut przed zdjęciem ciastek. Można polać lukrem przygotowanym szybko z 1/2 szklanki cukru pudru i 1 łyżki śmietanki

zadanie-gotowanie
ŚWIDERKI DROŻDŻOWE Z SEREM 162

kształcie świderków. Przypominają mi one szkołę podstawową, kiedy to drożdżówka na drugie śniadanie była obowiązkowa. W sklepiku szkolnym można było kupić takie świderki drożdżowe z serem, polane jeszcze lukrem. Bardzo je lubiłam 😉 Dziś u mnie podobne drożdżówki tylko w wersji mniej słodkiej. Idealne do pracy, szkoły czy na wakacyjny wypad 🚗 Składniki: Ciasto: 150 ml mleka 25 g drożdży świeżych

Kuchnia MagdaLeny
Najlepsze babeczki dyniowe 155

Przepis na pyszne babeczki dyniowe, które zawsze wychodzą. Puszyste, wilgotne. Do tego lukier cytrynowy.. po prostu idealne! Ilość babeczek: 20 sztuk z papilotek

AniaGotuje.pl
Baba drożdżowa z rodzynkami i lukrem 93

tortowej • 60 g świeżych drożdży • 5 żółtek jajek • 100 g cukru • szklanka ciepłego mleka - 250 ml • 100 g masła - pół kostki • 150 g rodzynek Składniki na lukier: • 5 łyżek soku z cytryny • 6 czubatych łyżek cukru pudru • skórka otarta z jednej cytryny

AniaGotuje.pl
Babka drożdżowa z majonezem 150

lukru i cukrowych ozdób.. ta baba jest tak dostojna i idealna, że nie potrzebuje niczego więcej, by się dobrze prezentować :-) - wyrasta bardzo równo - jest mało słodka - dodatek majonezu sprawia, że pachnie i smakuje jeszcze lepiej Gorąco polecam! Czas przygotowywania:  do 40 minut Wyrastanie:  15 minut zaczyn + 1,5 h ciasto Pieczenie:  175 stopni - 35 minut Wielkość

AniaGotuje.pl
Uniwersalny lukier z białą czekoladą 252

Wspaniały i bardzo uniwersalny lukier z białą czekoladą. Jest bardzo prosty i super szybko się go robi. Potrzebujesz tylko 3 składników :-) Świetnie sprawdza się jako polewa do: - pączków i drożdżówek - deserów z owocami - ciast i tortów

AniaGotuje.pl
Drożdżówki z truskawkami i lukrem z białej czekolady 239

Uwierzcie mi, że to będą najdelikatniejsze, najbardziej naturalne w smaku drożdżówki jakie piekliście i jedliście. Idealne ciasto, świeże i pachnące owoce i domowy lukier z białą czekoladą , który pasuje tu idealnie! Wszystkie składniki są tanie i łatwo dostępne dla każdego. Drożdże świeże będą najlepsze do tych drożdżówek, jednak suszone instant ewentualnie też dadzą radę. Użyj wówczas 7 gramową paczuszkę

AniaGotuje.pl
MAKOWIEC NA BISZKOPCIE 179

proszkiem przesiewamy. Dodajemy do ciasta delikatnie mieszając łyżką. Wylewamy na mak i pieczemy ok. 20 minut. Po wystudzeniu makowiec wyciągamy żeby biszkopt był na dole. Polewamy czekoladą lub lukrem. Smacznego :) Na powyższych zdjęciach znajduje się pyszny  PIERNIK NA MAJONEZIE  oraz sernik (przepis wkrótce

Pani na deser
BABKA KAWOWA 150

mąką, moja jest o średnicy 23 cm. Pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 170 stopni C ustawienie góra-dół do suchego patyczka. Jak trochę przestygnie ostrożnie wyciągamy. Ozdabiamy: lukrem, czekoladą lub po prostu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) MAŁA RADA :  Po dodaniu mąki nie miksujemy zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Unikniemy wtedy zakalca. Pamiętajmy również o dokładnym wysmarowaniu

Pani na deser
MAKOWA ROLADA 143

trzeba ustawiamy sam dół, u mnie szybko zarumienił się wierzch i przykrywałam folią aluminiową. Pieczemy ok 30-40 minut. Góra i dół ma przybrać złotą barwę . Polewamy polewą, lukrem lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) MAŁA RADA : Żeby wykorzystać całą puszkę maku możemy od razu zrobić ciasto z 1,5 porcji lub podzielić masę makową na pół

Pani na deser
KOLOROWA BABKA 135

bułką tartą. Masy wylewamy na zmianę. aż do wyczerpania. Ciasto pieczemy w 170-180 stopniach C ok. 50 minut do suchego patyczka. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Dowolnie dekorujemy. Smacznego

Pani na deser
cytrynowy sernik gotowany na herbatnikach- dziecinnie prosty 194

opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mleka 200 g masła 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej 100 g rodzynek skórka otarta z cytryny na lukier: 4-5 łyżek cukru pudru sok z połówki cytryny kandyzowane wiśnie Rodzynki zalać wrzątkiem a po kilku minutach odcedzić. Foremkę wyścielić wysoko papierem (można użyć większą, sernik będzie niższy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciastka z jabłkiem i cynamonem 137

kostki świeżych jabłek, obrane 1/3 szklanki soku jabłkowego 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy do smarowania 1 duże jajko + 1 łyżka wody 3 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu Lukier: 113 gramów ---1 kubek cukier puder 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1-2 łyżki mleka lub śmietany Wykonanie W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i przyprawy. Dodać

w mojej kuchni